Silver till Kalla, slagen av Haga

PYEONGCHANG: Charlotte Kalla gladde svenska folket med att åka till sig en silvermedalj på sin favoritdistans 10 km fristil. Norskan Ragnhild Haga vann i en klass för sig.
Charlotte Kalla började bra och ledde loppet efter 1,6 km. Nathalie von Siebenthal, Schweiz var tvåa 1,3 sekunder efter. Vid varvningen ledde Charlotte Kalla fortfarande, med Ragnhild Haga som tvåa, tre sekunder efter. På andra varvet tog norskan över taktpinnen och drog ifrån sekund för sekund och vid 8,4 km hade hon ett försprång på Kalla med 12,2 sekunder och i mål var differensen 20,3 sekunder.
– Jag försökte komma in i en bra åkning och fokusera framåt. Det var skillnad när det blivit varmare och ett varierat före. Jag var riktigt sliten och fick kriga på. Jag är nöjd med mitt genomförande och fick ut det jag hade i kroppen. Åt Ragnhild var det inget att göra, hon åkte helt suveränt, säger Kalla till Kanal 5.
Kampen om bronset blev knivskarp mellan Marit Björgen, Norge och Krista Pärmäkoski som hade samma tid och kom bägge på bronsplats 31,9 sekunder efter suveräna Ragnhild Haga.
Näst bästa svenska var unga Ebba Andersson på en 13:e plats.
– Silver är grymt på ett OS. Jag kommer vara nöjd om en liten stund. Jag vet att jag gav det jag hade, det handlar inte om sekunder. Ragnhild var överlägsen, säger Kalla till tidningen Expressen.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: