112 uppmärksammas i hela EU

En aktivitet under 112-dagn kan vara övning i livräddning. Foto: Eva Spiik

En aktivitet under 112-dagn kan vara övning i livräddning. Foto: Eva Spiik

NORRBOTTEN: Den 11 februari är det internationella 112-dagen, som uppmärksammas runt om i Europa.

112-dagen instiftades 2009 av Europeiska kommissionen tillsammans med Europaparlamentet och Europarådet i syfte att öka vetskapen om nödnumret 112.

Under 112-dagen brukar olika myndigheter runt om i EU ställa upp och berätta om sina verksamheter, och även demonstrera hur de agerar i olika nödsituationer.

Genom att ringa 112 når man samhällets alla hjälpresurser, så som polis, räddningstjänst, ambulans, fjällräddning, giftinformation, socialjour, jourhavande präst…

Enligt MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, kommer det i Sverige varje år in 3,5 miljoner nödsamtal på nödnumret 112. ”Dessa ska besvaras på mindre än åtta sekunder för att alla som ringer i en nödsituation ska få bästa möjliga hjälp så snabbt som möjligt”.

 

ANNONS

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.