13 miljoner till restaurering

HAPARANDA: Under 2018 investerar Haparanda stad 13 miljoner kronor för renovering och ombyggnationer 16 olika objekt i kommunen.

Främst är det vatten, avlopp och vägar som ska förbättras men även lekplatser och skolgårdar kommer att rustas upp.
Insatserna beräknas pågå under barmarkssäsongen under ungefär fem månader med start i maj.
Bland annat kommer en ny busshållplats att anläggas på Västra Esplanaden vid Aspenhallen. På Marielundsvägen kommer ny vägöverbyggnad anläggas samt ny gång-och cykelväg från norra infarten till Curteliusvägen.
Vissa byar finns också inräknat i investeringen. Lappträsk kommer att få ny vägöverbyggnad på Anttilavägen och en ny lekplats planeras att anläggas i byn. Och i centralorten kommer Gränsskolan få en ny skolgård.

 

Publicerad i Haparanda, Svenska
4 kommentarer om “13 miljoner till restaurering
 1. Obsevant skriver:

  Om jag inte mins fel så ingick cykel, gångväg på Kurteliusvägen i 2015 års upphandling borde ej belasta 2018 års investeringar? Nya friska pengar kompenserar entreprenören.

 2. EnSomVarPåPlats skriver:

  Ny hållplats vid Aspen??? Är inte denna ”rondellaktige” hållplats relativt nybyggd??? Den kanske inte var så genomtänkt som beslutsfattarna tyckte innan bygget. Jag menar en rondell med genomfartsled tvärs igenom

 3. Fläsh skriver:

  Så påpassligt för i Maj om fem månader och framåt så är det valfläsk tider och som sittande S försöker vinna folkets popularitet.. Nej tack! Byt ut S 2018!

 4. B skriver:

  Men ingen belysning efter 99:an?