14 procent färre inbrott i polisregion Nord

Stuginbrott2015-03-13_14-40-16-LS

Antalet inbrott i nya polisregion Nord minskade med 14 procent under första halvåret 2015; detta jämfört med motsvarande period 2014. Denna statistisk är dock ingen tröst för ägaren till den här byggnaden…Foto: Leif Svanberg

NORRBOTTEN: Antalet inbrott minskade med 14 procent i polisregion Nord under första halvåret. Det visar BRÅ:s senaste statistik.

Det är försäkringsbolaget If som utifrån BRÅ:s siffror har kartlagt vardagsbrotten – och nästan alla typer har minskat i den nya norra polisregionen (länen Norrbotten, Västerbotten, Jämtland samt och Västernorrland) under årets första sex månader.

Här minskade stölder med fyra procent, trafikbrott med två procent och misshandel med en procent – medan skadegörelse ökade med fem procent. Den totala andelen anmälda vardagsbrott backade med två procent jämfört med samma period 2014.

– Att vi ser en minskning bland inbrotten i norr är glädjande. Nu gäller det för polisen att kunna förlänga den här trenden trots att de är mitt uppe i ett stort omställningsarbete, säger Göran Kellner, utredningschef på If.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , ,
En kommentar om “14 procent färre inbrott i polisregion Nord
  1. från holmen skriver:

    ingenting om hur många brott som polisen maktar klara upp….Om polisen konstaterar att Brott kan ej styrkas då blir det inte heller ett brott i statistiken…