16 års fängelse för styckmordet

ÖSTRA NORRBOTTEN: Den 49-åring som misstänkts för styckmordet i Kalix har nu dömts av Haparanda tingsrätt för mord och brott mot griftefrid till 16 års fängelse.

Det var den 24 oktober som en person upptäckte två människoben i vattnet, vid Kalixälvens norra strand. Samma dag hittades  ytterligare kroppsdelar och andra fynd som hörde till offret.

Ett par dagar senare greps 49-åringen misstänkt för brottet. Han har erkänt gärningarna men bestritt ansvar för mord, med motiveringen att han inte har haft uppsåt att döda utan handlat i nödvärn.  Han har även erkänt brott mot griftefriden, men bestritt ansvar för brott då han försattes ”i en sådan sinnesrörelse att han inte kunde besinna sig” och inte haft ett uppsåt till gärningen.

Åklagaren yrkade på livstids fängelse, medan mannens försvarare yrkade på ett frikännande. Tingsrätten beslutade dock att 49-åringen ska dömas till ett tidsbestämt fängelsestraff.

Rätten beslutade vidare att han ska utvisas ur Sverige och förbjudas återvända hit. Samt att han ska betala skadestånd till fyra målsägare (mor, far, syster och son) med totalt drygt en halv miljon kronor.

Publicerad i Kalix/Överkalix, Svenska Taggar:
En kommentar om “16 års fängelse för styckmordet
  1. från holmen skriver:

    Det blir Brottsofferfonden som betalar…För övrigt inte ens när det kom flyktingar från forna Sovjetrepubliker med bortslipade fingeravtryck så lät sig Migverket luras utan utgick ifrån att dom var ärliga flyktingar…