176 tomma platser till polisutbildning

NORRBOTTEN: 624 personer är antagna till polisutbildningen som startar i januari, vilket innebär att det finns ytterligare 176 tomma platser.

Antalet platser till polisutbildningen har utökats från 300 per intag år 2015 och år 2016, till 800 per intag under 2017 och 2018.

– Det finns ett stort intresse för att bli polis och det har ökat senare år, men många sållas bort eller hoppar av under antagningsprocessen. Vem som helst kan inte bli polis, säger Stefan Wehlin, på polisens HR-avdelning, på polisens hemsida.

De 800 utbildningsplatserna som finns per söktillfälle är fördelade på lärosätena i Umeå, Växjö och Huddinge söder om Stockholm. Dessutom går det att läsa utbildningen på distans.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar:
En kommentar om “176 tomma platser till polisutbildning
  1. från holmen skriver:

    på annan plats i pressen finns följande att läsa: ””624 personer erbjuds en plats till nästa utbildningsstart.
    Det innebär ändå att 500 platser står tomma.
    – Det finns tyvärr fog för att allmänheten bör vara orolig, säger polisen Peppe Larsson.
    – Det här är inte hållbart. Vi kommer inte att klara vårt uppdrag till slut om vi inte får in fler kvalificerade sökande, menar Polisförbundets ordförande Lena Nitz. Måt ärju fel när ointe ens sänkta antagningskrav lockar sökanden..Lönen för låg…Pensionen för sen…kanske nåt annat som skrämmer bort aspiranterna..