Åtalas för Rano-mordet

HAPARANDA: En 23-årig Haparandabo har suttit häktad sedan maj misstänkt för mordet på Esa Rano. Nu har kammaråklagaren Åke Hansson lämnat in en stämningsansökan mot mannen.

Enligt gärningsbeskrivningen var det natten mot den 9 april 2012 som den misstänkte berövat livet av Esa Rano med ”ett skott i bakhuvudet från kulvapen”.

Som bevisning kommer minst ett 15-tal personer att höras.

I det omfattande förundersökningsprotokollet på över 700 sidor finns förutom en mängd förhör också fotografier på Ranos guldsmycken. Samt kvitton från en guldaffär där smyckena sålts efter den förmodade mordnatten.

När 23-åringen konfronteras i förhör att hans mobiltelefon varit uppkopplad mot telemasten i området för mordfallet har han svårt att ge en förklaring.

Enligt den åtalades advokat förnekar mannen brott.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
En kommentar om “Åtalas för Rano-mordet
  1. undrar skriver:

    Undrar om han höll i kulvapnet.. eller bara fick i uppdrag att visa någon vägen till Esa Rano, och sedan som tack för hjälpen fick en del guld som han sålde för att få pengar. Han kanske inte visste om att Esa blev mördad när han var guide i Kärrbäck. Nu törs han inte berätta sanningen, vem han guidade till Esa, då kanske han går samma öde till mötes.. ett skott i nacken.