294 röster kräver nytt konstgräs på planen

HAPARANDA: Robin Saxerud Parviainen har lagt ett e-förslag om en ny konstgräsplan i Haparanda.

Fram till den 1 mars hade 294 personer ställt sig bakom hans förslag.

– Det är på tiden att Haparanda får en ny konstgräsplan, den börjar närma sig tio år och är dessutom en av de absolut sämsta i norrbotten. Alldeles för kort gräs och mycket gummi har gjort att planen i princip är ospelbar, vilket gör det svårt att få kvalité på träningar, skriver Saxe­rud Parviainen.

Han konstaterar vidare att ”förutom att flera spelare i Haparanda har fått svåra knä- och vristskador, har även många motståndarlag fått skador ofta på grund av planen och man får nästan varje match höra klagomål från motståndarlag”.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
12 kommentarer om “294 röster kräver nytt konstgräs på planen
 1. Terranova skriver:

  Nej, nej, nej. Upphandlingen av multiarenan är fortfarande öppen och det pågår en utredning om behovet av Gränsvallens utbud av aktiviteter där fotbollsplanen ingår.
  Vi måste vänta på utredningens resultat innan beslut om pengar till konstgräsplanen kan tas… Så kan det låta i fullmäktige om ett tag. 🙂

 2. Nicke skriver:

  Konstgräset måste bytas, det är alldeles för många skador på planen. Det inträffade otroligt många knäskador 2011 bl.a. så har en av HFF:s målvakter fått lägga handskarna på hyllan efter att han ådrog sig en knäskada ifjol och en annan spelares karriär hänger på en skör tråd. Politiker lyssna på de aktiva och byt ut gräset, alla som skrivit under e-förslaget kan ju inte ha fel!

 3. Nicke skriver:

  Ibland får jag känslan av att HFF blir motarbetade i många frågor såsom planfrågan m.m. Det är dags att HFF får bra och rätt förutsättningar att driva sin verksamhet framåt.

 4. Idrottsvän skriver:

  Politiker ta ert förnuft till fånga och byt ut den dåliga mattan, sluta motarbeta HFF som ni så uppenbart (vissa av er) gör.
  Varför byttes inte k-gräset senast det var upp på dagordningen? Allt går att få godkänt (som ni uppenbart ville)/underkänt (som ni uppenbart inte ville) om man det vill! Blanda inte in politik i detta, det här handlar om idrott.

 5. Tobbe skriver:

  Konstgräset är fruktansvärt dålig, klart den sämsta norrbotten har att erbjuda. Jag tycker synd om utövarna som måste spela på denna ”heltäckningsmatta” och skadorna duggar tätt frågan är hur många till det behövs? kanske det beror på vem som skadar sig innan den byts ut! Det är bara att läsa kommentarerna i e-förslaget som fotbollsfolk runtom i länet skrivit så förstår man hur enormt dålig planen är.

 6. 3:e hockeyhall... skriver:

  Tyvärr tror jag det blir en tredje hockeyhall i Haparanda-Tornio innan vi ser nytt konstgräs… Hockeyns situation är visst sämst av alla lagsporters i denna kommun, enligt vissa…

 7. Fundersam skriver:

  Fritidschefen är ju fotbollsälskare (var i alla fall) så han jobbar väl för en ny konstgräsplan.

 8. Micke skriver:

  Fritidschefen har en gång föreslagit att det ska köpas nytt k-gräs och pengarna fanns då men bun:s ordförande beställde ett test av planen och dessa herrar godkände mattan. Allt går att få godkänt! men faktum kvarstår ändå, gränsvallens konstgräs är utslitet och därav duggar skadorna tätt. Och nu ska det spelas div 3 fotboll på en sån plan, det är en skam för en kommun av haparandas storlek. Hoppas politikerna tar detta på allvar nu och lyssnar på kritiken som kommit mot konstgräset.

 9. Fotbollsälskare skriver:

  Som fotbollsspelare i Haparanda känner man sig frustrerad och ledsen. Det skär i hjärtat när man år efter år blir besvikna då kommunen vägrar bekosta oss en ny plan. Jag känner de spelarna som skadats på planen och en av mina nära vänner fick avsluta sin karriär, 18 år gammal pga en allvarlig knäskada orsakad av planen, ska det behöva vara såhär? Multiarenan som tydligen är så himla viktig kostar många många miljoner kronor, en ny konstgräsplan kostar knappt en hundradel av den summan.

 10. Jaha skriver:

  Asplöven har knappt en Happisbo i laget, satsar alltid på att ta klivet upp i allsvenskan men kommer aldrig lyckas.
  HFF har i princip bara egna produkter/spelare från Haparanda i laget, de har avancerat upp i div.3 med ett ungt lag som kan bli hur bra som helst.

  Det här är tacken?

  Blir det ingen ny plan är det inget annat än en skandal. Ett hån, ett pissigt beteende och en skandal av kommunen.

  /Fotbollsälskare

 11. Kalix skriver:

  Fotbollen i Happis är verkligen förtjänta av en ny plan. Klubben ska spela div 3-fotboll och det vore en skam om det inte blir ett nytt konstgräs!

 12. Örjan Pekka skriver:

  Hej,
  Tack för alla kommentarer. Jag publicerar flertalet av dem i fredagens HB.
  /Örjan Pekka
  Haparandabladet/HBwebben.se