Tror på ny bemannad station

PAJALA: Efter onsdagens distriktsstämma i Pajala gav OK Norrbotten besked att ett beslut om en ny drivmedelsstation ska tas den 30 maj.

Under onsdagen hade drygt 70 medlemmar tagit sig till Folkets hus. Dagen efter stämman menar distriktsordförande Owe Pekkari att det ser ganska positivt ut.

– Det lutar mot att man bygger en bemannad station med samma modell, säger han till HB.

Enligt VD Staffan Magnusson inväntar man ett investeringsstöd från länsstyrelsen, detta då drivmedelsstationen kan kombineras med turistinformation. Men Pekkari tror att man är beredd att ta beslut även som stödet inte ges.

– Det går väldigt fort att sätta upp en station. Sedan finns det jobb med infarter och sådant, men får de ett beslut i slutet av maj sätter de igång direkt och då har vi en färdig station till oktober ungefär, säger han.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , ,
3 kommentarer om “Tror på ny bemannad station
 1. solidaritet skriver:

  tycker de inte är en fråga om, utan när nybyggnationen ska påbörjas. okQ8 utan bemannad station i Pajala centralort är en stor skandal.

 2. realist skriver:

  Skandal varför det, ni har ju en station ju .

 3. AnnBritth skriver:

  Svar till solidaritet…..
  Skandal….varför det? Det finns ju redan en otroligt fin mack i Pajala. Den räcker säkert till för oss alla. Dom håller ett bra pris också. Inte några ockerpriser….
  OK/Q8 har gjort sitt….Lämna över rodret till ST1 nu….