Asplöven slog SSK i sudden

LULEÅ: Asplöven studsade tillbaka och fixade sin fjärde seger i Hockeyallsvenskan efter 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 1-0) mot Södertälje i Coop Arena under onsdagskvällen.

Hockey är ett modernt gladiatorspel, en organiserad strid på is. Konståkning i en krigszon!

FÖRSTA PERIODEN: Full fräs!

Aktivt värre i öppningen, med var sitt farligt skott för lagen under den första minuten. Sedan avvaktande för ett slag. 2.05: pp för hemmalaget. Man har en puck inne, men domaren dömer ut en AHC-lirare i stället. Tid: 2.36. Femfyra för SSK, som blir en ganska lugn halvminut i Asplövens box.

Ny chans i numerärt överläge för AHC efter 5.59. Som blir fem mot tre efter 7.39. Vunnen tekning, några pass och pang: 1-0 till Asplöven genom Joachim Nermark, frammatad av John Henrion efter 7.47. Fortsatt femfyra för AHC, men SSK reder ut det trasslet.

5-5 i skott och fartigt kring tiominutersstrecket. Ett första power-break efter 12.21 och en lite konstig match så långt, utan riktig struktur. 12.45: jättechans för hemmalaget som följs av ett par bra minuter. Tyvärr får Södertälje kvittera med en fladdrig puck någon meter innanför blå efter 15.02. På kontot bakslag som kunde förhindrats.

SSK:s tur att mangla för en stund. Men Asplöven låter sig inte nedslås och går framåt i minut sjutton. 19.07: friäge för AHC, men skytten dröjer för länge med skottet.

11-8 i skott under en märklig första tredjedel, där hemmalaget har mest puck och skapar flest öppna lägen.

ANDRA PERIODEN: Utvecklingen svår att sia om, men AHC måste bli lite mer effektiva om man vill vinna i kväll.

Tidig tvåa för gästerna efter 25 sekunder. Sällan skådad effektivitet: John Henrion krutar in 2-1 från högersidan efter klockrena pass av anfallskamraterna Sam Marklund och Johan Porsberger efter 1.01.

Lagen turvisas att slå usla passningar för några minuter. 5.01: farlig framstöt av Asplöven. 5.40: livsfarligt framför Ward i hemmakassen, sedan ett friläge för AHC som man bränner. Men ett hemmalag på g.

Asplöven har bra linjer i spelet efter åtta minuter. Men precis som i första kommer en kalldusch i pressen, med en snygg individuell aktion som efter 9.16 ger 2-2 via Wards benskydd. 11.47: AHC:s tur att ha lite flyt med studs bakom SSK:s kasse, där Joachim Nermark ger John Henrion tom kasse till 3-2. Också backen Robert Dahlroth belönas med en passpoäng.

10-9 i skott vid andra power-break efter 14.27. Skadad SSK:are minuten senare. Men det är en tuff gubbe, han reser sig. 15.30: gästerna drar på sig en tvåa för osportsligt uppträdande. Knackigt pp i första straffminuten, några halvchanser i den andra.

Lagen knallar lugnt mot periodvila. 13-11 i skott för Asplöven i perioden och känslan av märklig match vill inte försvinna. Dock helt öppet inför sista.

TREDJE PERIODEN: Ovisst, jovisst.

1.25: farligt skott fräser utanför Wards högra stolpe i hemmamålet. Öppet i minut tre, med var sitt avslut från lagen. 5.26: SSK farligt framme efter slappt försvarsagerande.

Fint anfall från hemmalaget efter 7.21. Men alla på isen är försiktiga och vill finnas på rätt sida om pucken mitt i perioden. Slappt agerande i egen zon kan bli Asplövens fall. Södertälje kvitterar snyggt efter tio blankt, där en snubbe får helt öppet läge mitt i slottet.

10.35: sista power-break och 3-3 i skott så långt i perioden. Mörsare från mittzonen av AHC minuten senare. 13.30: AHC slarvar bort en två mot ett från mittzonen. Nervigt nu, inne i periodens sista skälvande fjärdedel.

Tungt anfall från AHC i nästan en minut och flera nästan med två minuter kvar. 18.33: time-out från SSK. 19.39: Asplöven så när att glida igenom. Men matchen går till…

SUDDEN: Fyra mot fyra i max fem minuter.

Asplöven tar kommandot direkt och efter 2.05 kan man producera avgörande 4-3. Jacob Lagacé åker sig fri på vänsterkanten och ren med målvakten kan han behärskat sätta pucken i nättaket. En fin viljeprestation.

AHC får två fina poäng som kunde varit tre.

– De stal en pinne av oss. Vi borde vunnit, sammanfattar tränaren Per Kenttä.

Coach Kenttä är annars väldigt nöjd med spelet. Tvåmålsskytten John Henrion håller med.

– Vi gör en bra match, trots att de får kvittera tre gånger. Det var skönt med en vinst efter tappet senast.

Kedjan med Henrion, Joachim Nermark och Sam Marklund är isens främsta enhet och blir ett offensivt vapen att räkna med framöver.

 

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå Taggar: , , , , ,
8 kommentarer om “Asplöven slog SSK i sudden
 1. PK skriver:

  Hoppas det är 5001 i publiken så finns det hopp om extra underhållning efter matchen

 2. Bengan i Umeå skriver:

  Kör på Asplöven så blir det 3 pinnar

 3. Bengt skriver:

  1600 åskådare

 4. Lasse liten skriver:

  Ett styrkebesked! Bravo Asplöven.

 5. lennart skriver:

  Imorgon kör vi upp till Svappavaara eller var ni nu kommer ifrån och ser det riktiga löven piska upp eran bleka kopia till hockeylag! Forza löven!!

 6. Kalle skriver:

  fredagsmatchen visas på TV. skönt sitta hemma i soffan så slipper man frysa

 7. svappavaara HC skriver:

  lennart: här är till dig, du kan lyssna med pojkar och kramas på vägen mot svappavaara. https://www.youtube.com/watch?v=dzSOOYE3gPY

 8. Kisen skriver:

  matchen ikväll visas nog i tv 10