Ahti Aasa går till Meänraatio

TORNEDALEN: Som en del av Sveriges Radios förstärkning av rapportering på meänkieli tillträder Ahti Aasa som programchef för Meänraatio.

Två nya tjänster kommer tillsättas vid Meänraatios redaktion, där Ahti Aasa är en av personerna. Dessutom kommer en ny reporter/programledare att tillsättas.

Med den utökade redaktionen vill Sveriges Radio nå ännu fler lyssnare på alla plattformar och i fler kanaler.

– Det är roligt att Ahti Aasa vill leda redaktionens utvecklingsarbete. Hans redaktörserfarenheter från SVT meänkieli och förståelse av public serviceuppdraget kommer att vara värdefullt för Meänraatio, säger Patrik Boström, Kanalchef för SR Norrbotten, i ett pressmeddelande.

Ahti Aasa kommer från SVT där han är redaktör för företagets program på meänkieli och har en djup förankring i den tornedalska kulturen.

– Jag är mycket glad för SRs satsning på att utveckla Meänraatio. Att få vara en del av den tillsammans med medarbetarna känns som ett privilegium. Jag är övertygad om att vi kommer att kunna nå ännu fler med ett bredare utbud. Det känns stort att få vara med i ett så viktigt och spännande arbete, säger Ahti Aasa som tillträder vid årsskiftet.

Den nya reportertjänsten tillsätts under hösten.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , ,