Akelius avfärdar lokalt bud på Cape East i Haparanda

HAPARANDA: Lokala intressenter har jobbat i fem månader för att få köpa Cape East i Haparanda. Nu har Akelius avfärdat budet.

–  Vi har gjort ett försök men har inte lyckats komma vidare i affären. Så nu funderar vi på hur vi ska gå vidare med Cape East. Vi kommer att behöva lite tid på oss internt för att fundera och värdera olika alternativ som eventuellt kan finnas, säger Akelius Sverigechef Lars Lindfors till Haparandabladet.

Enligt honom  har de inga planer på att sälja spa-anläggningen i delar, vilket tidigare uppgavs vara en lösning.

– Vi hoppas fortfarande att de ska vara en anläggning som går att använda som den gjordes tidigare, säger han.

En av de lokala intressenterna säger till Haparandabladet att trots att Akelius har sagt nej till deras bud så ger de inte upp.

– Det här är något vi verkligen vill, och som vi kämpar för, säger han.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
15 kommentarer om “Akelius avfärdar lokalt bud på Cape East i Haparanda
 1. Bad. skriver:

  Tänk om vi fick tillbaka denna underbara spa anläggning. Skoterfolk, tänk att kunna komma och dricka något varmt,kanske checka in… Bada och mysa. Vuxenvärld, så inget slår detta. Hoppas, saknar den goda maten.

 2. "Så viktig för Haparanda" skriver:

  Vilken besvikelse att höra att Akelius avfärdar budet. Naturligtvis är han en affärsman ut i fingerspetsarna , och en skicklig sådan MEN jag hade hoppats att en man som skänker bort SÅ mycket till bra saker även kunde visa lite hjärta och hjälpa till att bevara Haparanda Stad. Cape East kan faktiskt rädda själva innerstan. Förutom allt nytt på Gränsen behöver vi få in folk i själva stan om den ska överleva. Hans ideér kan ju faktiskt leva upp igen och fortsätta leva om han ger det en chans.

 3. Men hallå?? skriver:

  Mindre än ett år sen så stod ett tiotal företagare och
  Susanne W och vädjade till Roger A att öppna capen, samma dag ca ngn kilometer därifrån röstade sossarna igenom hyresavtalet med fahlander och det nya hotellet!!
  Hur korkat är inte det?? Trodde mer om några av dom inblandade som satte sin nuna på bild.
  Vad tror ni ?
  Samtidigt hade Roger A ett alternativ till kommunen.
  Tänk nu efter, hur många sängplatser tror ni det behövs i regionen??
  Läs hotellutredningen!!!

 4. Mad Max skriver:

  Akelius driver ingen hjälporganisation, det kanske man ska ha i åtanke då man vädjar om att få köpa Cape East billigt. Sedan kan man ju undra som sagt hur många hotellrum det behövs i Haparanda. Besökarfrekvensen var inte så stor, under tiden som anläggningen var i drift.

 5. keke skriver:

  Det var en trist nyhet.

 6. Men hallå?? skriver:

  Exakt, dessutom så skall dom ha igång ett hotell på gränsen med ca 180 rum?
  Förresten trodde inte Gunnel att Cape-övertagandet skulle vara klart om en vecka i en nyhetsintervju, det har gått över en månad sen dess, varför sätter hon sig i en dum sits gång efter annan?

 7. Undrande skriver:

  Jo,du som svarar om att Akelius gör ingen s.k hjälpverksamhet, så är du ute och cyklar. Det är ingen som har trott heller det, men det är vinsten som är det stora frågan,och att Akelius kommer inte att släppa taget om det.Men låt våra lokala entreprenörer ta över Cape East, för att Akelius har inget intresse att göra affärer här uppe utan en massa vinst.

 8. Undrande skriver:

  Om vi går tillbaka till 4:an,så tror jag, att han jobbar åt Akelius, för att han är så ivrig att försvara honom, och det tyder på att han inte är ortsbo.

 9. Jens skriver:

  Men hallå: Gunnel visste väl att gruppen skulle lägga fram sitt förslag till Akelius. Att han sedan skulle neka kunde väl inte hon veta.

 10. Rantarunta skriver:

  Men hallå? Är ni helt oinsatta? Roger Akelius har skänkt stora pengar till Röda korset. Senare 100 miljoner kronor till SOS barnbyar‚ efter jordskalvet i Haiti. Han idkar mycket välgörenhet till de mest behövande.

 11. Men hallå?? skriver:

  ”Till Jens”
  Då är man mkt försiktigt i sina uttalanden,
  Då kan man säga ” att jag hoppas inom en snar framtid att allt ska gå i lås” t ex
  Hon sa och jag hörde det det själv att inom en vecka bör det vara klart!!!???
  Mkt konstigt/klumpigt uttalat, hon får väl ta det i beräkning att Roger kanske nobbar erbjudandet från ev köpare
  Varför skulle Roger ge bort ngt, som han har satsat massor i??
  Hon måste förstå att han inte är så nöjd över kommunen…

 12. Icebreaker skriver:

  Men hallå! Du tycks inte förstå svenska eller inte vill höra det som sägs. Gunnel Simu förmedlar klart och tydligt intressenternas syn och inte sina egen. Kan man inte lyssna och förstå så är det mycket illa ställt. Vill man inte förstå så är det ännu värre. Men du kanske trivs med att spy ut galla över andra. Dom som vill kan lyssna då inslaget finns kvar på TV4 Norrbotten.

 13. Men hallå?? skriver:

  Absolut, lyssna då noga vad hon säger, ” inom en vecka”

 14. Icebreaker skriver:

  Så här ”exakt” säger Gunnel Simu i SVT4 Luleå: ”Vad jag förstod i morse när jag pratade med en av intressenterna så var att det är skarpt läge och det är inom den närmaste veckan som beslutet kommer att avgöras”.
  Att illasinnade personer som ”Men hallå” medvetet ljuger om vad andra människor har sagt är inget annat än anonymt förtal, näthat och nätmobbning som motverkar allt vad demokratisk och saklig debatt är.

 15. Men hallå?? skriver:

  Vad är inom den närmaste veckan??? Är det en eller två eller fyra veckor???