Akelius har dörren på glänt

HAPARANDA: Roger Akelius, ägare av Cape East, är öppen för en fortsättning. Dock inte som ensam finansiär.

Efter att en trio Haparandabor startat facebook-sidan ”We love Cape East” (som efter en vecka har fått över 900 gilla) antyder Akelius att han är villig att fortsätta satsa på CE i aktiebolagsform.

Han säger till Haparandabladet att han kan skjuta till tio miljoner kronor, ”för den goda sakens skull”, om fler satsar.

Under måndagen, den 17 juni, kommer Haparanda stad i samarbete med Haparanda företagare att hålla en gemensam presskonferens ute på Cape East under temat ”Kraftsamling för att få igång Cape East”.

 

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
7 kommentarer om “Akelius har dörren på glänt
 1. Bengt skriver:

  Cape East blev något vi kunde vara stolta över att ha i HT området.
  Hoppas det kommer igång igen så kan vi sträcka på oss och vara stolta över anläggningen som finns här i staden.

 2. charlie skriver:

  Under en lång tid innan det brann gick Cape East med märkbar förlust. Hur populär en anläggning än är går det inte att bedriva en sådan med förlustsiffror.Den som eventuellt tar över har mycket arbete att göra med rationalisering och effektivitet, som vänder förlusten till vinstsiffror. Hoppas att någon driven och klok person/er kan ta över och hoppas anläggningen kommer igång igen!

 3. anders skriver:

  Vilket resultat har CE visat, hur ser siffrorna ut? Vad kostar CE att driva, hotellet och fastigheten särredovisat. det enda sättet at få ordning på CE är väl att Akelius säljer anläggningen till marknadsvärdet. Men det kostar Akelius rätt många miljoner, eftersom marknadsvärdet är det pris som en köpare vill betala. Det värdet är vad nästa ägare ska betala, oavsett vem som blir nästa ägare.

 4. Gunnar skriver:

  Se nu till att utse en ny företags VD, helst en tvåspråkig sådan med stort driv och kunskaper i området maknadsföring främst i det svenska- och finska språket. Det är enligt min mening grunden till framgång med företagande i gränsstäderna. Heja Cape East HaparandaTornio!

 5. Heja HFF skriver:

  Vaddå Haparanda Tornio? Torneå har väl inget med CE att göra.Vi bor i Haparanda, inte i Haparanda Tornio.

 6. Undrande ??? skriver:

  Håller med Gunnar – ny företags VD – vilket skulle gjorts tidigare. Undrar varför personalomsättningen varit så stor på anläggningen. Avgång på egen begäran – visar på dålig ledning eller?

 7. Anders Bäckström skriver:

  Alla som verkligen brinner för och tror på Cape East, bilda en ekonomisk förening och gör verklighet av Era planer:)