Äldreboende får ett arv

HAPARANDA: Lundens vård- och omsorgsboende har fått ett glädjande besked om att de får ta del av ett arv på 750.000 kronor efter Aune Eira. 

Aune Eira föddes 1930 i Finland. Hon flyttade till Haparanda 1985 och har under sitt yrkesliv arbetat som lokalvårdare. Aune Eira somnade in i november 2016.

I sitt testamente skriver Aune Eira att pengarna ska gå till rekreation, resor och utflykter för de boende på Lunden.
– Jag blev rörd till tårar när jag fick höra talas om Aunes gåva. Vad jag förstår så levde hon ett ganska ensamt liv och var uppfostrad till att inte spendera några pengar eller unna sig själv någonting, säger Marjo Koivumaa Hietanen, socialchef i Haparanda i ett pressmeddelande.

Kommunen ska nu att öppna ett konto i Aune Eiras namn och Haparandas förtroendevalda kommer sedan besluta hur pengarna ska disponeras.
– Tack vare Aune så har vi nu möjlighet att sätta guldkant på tillvaron för våra boende på Lunden. Hennes givmildhet och omtanke är speciell. Vi är otroligt tacksamma, avslutar Marjo Koivumaa Hietanen.

Publicerad i Haparanda Taggar: ,
En kommentar om “Äldreboende får ett arv
  1. Kurt Kalander skriver:

    Vilken julklapp! Sällan ser man en gåva gå till ett bättre ändamål. Man blir rörd av denna omtanke om sina medmänniskor.