Alliansen fick igenom budgetförslaget

De tre partilösa som bytt sida och röstade för oppositionens budget. Från vänster Ulf Zakariasson, Jörgen Ekersund och Ove Emanuelsson. Foto: Marianne Berglund

De tre partilösa som bytt sida och röstade för oppositionens budget. Från vänster Ulf Zakariasson, Jörgen Ekersund och Ove Emanuelsson. Foto: Marianne Berglund

ÖVERTORNEÅ: Den styrande alliansens budget var uppe till omröstning i fullmäktige i Övertorneå under måndagen. Även Ulf Zakariassons framtid som nämndsordförande.

På grund av den politiska turbulensen där tre personer lämnat partiet Öfa var det länge osäkert om alliansen skulle få igenom sin budget. Hade det blivit ett nej hotade en regeringskris i Övertorneå.

Nu visar det sig att regeringskrisen kunde avvärjas – men det var oklart in i det sista.

När klubban föll strax innan klockan 14 visade det sig att budgeten hade stöd. Röstsiffrorna blev 18 röster för budgeten medan 13 röstade emot.

Ett par timmar senare var det dags att behandla frågan om Ulf Zakariassons poster som bland annat socialnämndsordförande. Beslutet blev att frånta Zakariasson makten.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , ,
3 kommentarer om “Alliansen fick igenom budgetförslaget
 1. Stig Aspholme skriver:

  Tänk att det fortfarande finns riktiga sossar kvar i partiet! Bra gjort av Kummu och Kerttu, de tänker långsiktigt och är inte ute efter personliga företräden.

 2. Det goda livet skriver:

  Johan Kummu har ju gått med i Öfa stod det i Nsd visst.

 3. Jovain skriver:

  Voj herran jumala !
  Först saboterar ötås politiker samverkan i östra norrbotten, sedan samverkan med överkalix och Pajala, och nu dessa pajaskonster ! Kommuninvånarna får skämmas för sina företrädare i den cirkus som nu pågår !