Alliansens överlevnad vägde tungt

– Förutom vikten av alliansens överlevnad vägde den polisanmälan som Ulf Zakariasson fått på sig tungt när styrelsen tog ställning, säger kommunalrådet Tomas Vedestig (Öfa). Foto: Marianne Berglund

– Förutom vikten av alliansens överlevnad vägde den polisanmälan som Ulf Zakariasson fått på sig tungt när styrelsen tog ställning, säger kommunalrådet Tomas Vedestig (Öfa). Foto: Marianne Berglund

ÖVERTORNEÅ: När kommunalrådet Tomas Vedestig (Öfa) under en presskonferens på måndagen presenterade sitt partis beslut om Ulf Zakariasson (Öfa) stod det klart att partiets styrelse enigt föreslagit honom att ta sitt ansvar och lämna alla styrelseplatser. Någon återkoppling hade Vedestig däremot inte fått från Zakariasson.

Vedestig inledde med att redogöra för det politiska händelseförloppet under den senaste tiden. I det ingick kravet från alliansen att Ulf Zakariasson lämnar alla sina politiska uppdrag där han valts in av Övertorneå fria alternativ. Det var också ett starkt argument när styrelsen tog ställning.

– Tungt vägande var också det faktum att Zakariasson fått en polisanmälan mot sig. Den har berört såväl yttrandefrihet, källskydd och att han ska ha utnyttjat sina befogenheter, förklarar Vedestig.

– Hoppas att han ser till sitt bästa och slutar, sa han vidare.

På frågan om vad som varit bra med Ulf Zakariasson i partiet, svarar Tomas Vedestig att han har varit en granskande politiker som har fått andra att tänka till och att det absolut märks om han lämnar partiet.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , ,
10 kommentarer om “Alliansens överlevnad vägde tungt
 1. Mkk skriver:

  Alliansen lär inte överleva oavsett 🙂

 2. kommunbo skriver:

  Det är så man agerar för att själv få sitta kvar som kommunalråd.

 3. Hirvimies skriver:

  Det kommer absolut att märkas om Zakariasson lämnar partiet och uppdragen. Det kommer mest troligt att bli lugnt och folk får arbetsro. Jag har själv varit och är på plats i kommunen och kan därför uttala mig.

 4. Fundersam skriver:

  ”Det är så man agerar för att själv få sitta kvar” Men Hallå…Tomas Vedestig har inte ens i närheten agerat på det sätt Zakariasson gjort, under alla dessa år han varit politisk aktiv. Jag ger ros till Vedestig för hans arbete i Ötå kommun.
  Kommunbo: Det är mycket troligt att alliansen inte överlever men folket måste få arbetsro och inte behöva vara rädd på sitt jobb pga upplevda maktmissbrukande politiker.

 5. knapsu skriver:

  Spelar det någon roll vem eller vilket parti som styr? Är det inte samma maktmissbruk och mer eller mindre raffinerade spel rakt igenom?

 6. Hmmm skriver:

  Vet inte var jag ska göra mitt inlägg. Men nu är jag less på att politikerna inte törs erkänna vart skolans sjukvårdens och pensions pengarna.. Tar vägen.. I 30år har det bara ramlat huvudstupa nedåt.. Skulle skämmas som politiker, när man inte törs erkänna sina tillkortakommanden… Alla partier..!

 7. Äntligen! skriver:

  Helt rätt beslut, förtroendet har dock varit förbrukat sen länge tillbaka, tyvärr lyssnade man inte till kloka människor som varnar i tid, utan ångar på så både kommun, partier och människor skadas påvägen för att se störst, bäst och vackrast ut. Karma mina vänner, Karma.

 8. Fundersam skriver:

  ”Knapsu” Just nu vet alla vilka som besitter tronen i Ötå och det är nu det är stora problem i kommunen. Det är säkert ett maktspel oavsett vilket parti som regerar men jag utgår från nuet, inte morgondagen…

 9. Nååniin skriver:

  Håller med kommunbo, viktigast för Vedestig är att klamra sig fast. Han borde avgå han med. Nu försöker man trösta kommundelar med att bygga Pelloprojektet, bygga Bowlinghall m.m. pengarna flödar ur kommunkassan. Använd dessa pengar till vård, skola och omsorg. Sluta fjäska.

 10. Roland Juntti skriver:

  Inte första gången Vedestig har problem med dom han gått till val med.
  Förra gången var det med socialdemokraterna och innan han hoppade av efter halva mandatperioden så innehade han samma post som Zakke har i dag nämligen ordförande i socialnämnden den togs för övrigt över efter honom av Mörtberg som då tillhörde oppositionen.
  Kan det vara så att bägge tycker att Zakke gör ett bättre jobb där än dom två gjorde under förra mandatperioden ?
  En intressant fortsättning följer i Ötå , Vedestig/ Mörtberg har med sitt agerande sett till att alliansens makt nu är bruten
  Vem tar över som kommunalråd?