Allsvenskt toppjobb för Kenttä?

Asplövens sportchef Per Kenttä är en ryktenas man just nu. Foto: Lasse Stenman

HAPARANDA: Ihärdiga rykten placerar Asplövens sportchef och multiverktyg Per Kenttä i Oskarshamns organisation nästa säsong.

Enligt uppgift från hockeyskvallrets okrönte kung, välkände bloggaren Mr Madhawk, är Kenttä nu klar som ny sportchef i Oskarshamn. Han skulle i sådana fall efterträda Roger Jönsson som slutar efter innevarande säsong.

Mr Madhawk talar om ett kontrakt som löper över tre år.

Rykten har florerat i över en månad och själv har Kenttä varken bekräftat eller dementerat uppgifterna. Men han är tydlig på en punkt.

– Vårt uttåg ur Hockeyallsvenskan med det misslyckade kvalet kändes väldigt visset i våras och jag ville inte lämna klubben i sticket, uppger han för HBwebben.

Lämnar Per Kenttä Asplöven är det efter en tapper gärning som spelare, tränare, sportchef och allt-i-allo. Han har i en eller annan form representerat klubben sedan 2001 och erhöll 2014 den prestigefulla utmärkelsen Årets hockeyledare i Sverige.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , , , ,
17 kommentarer om “Allsvenskt toppjobb för Kenttä?
 1. Mad Max skriver:

  Är lagens framgångar alltid beroende av ”sportchefer och multiverktyg”? Tillåt mig att tvivla. Vad är spelarnas roll i det hela? Var och en kan ju fundera på detta.

 2. Anders Bäckström skriver:

  Det är inget märkligt att människor byter yrke eller arbetsplats. När det gäller Per, visst är det lite speciellt, mycket han ju kretsat kring honom.

  Det som jag tycker är lite underligt är att Mr Madhawk verkar vara talesperson för Asplöven.I en normal klubb är det Ordf som tar hand om denna typ av uttalanden. Jag var inne på hemsidan och fann ingen styrelse. Visst hade detta kunnat skötas smartare, läckan till pressen är helt onödig, eller så hade Per, som själv uttalar att han arbetar ideellt, helt sonika lämnat Asplöven direkt. Har Asplöven någon ordf?

 3. Jens skriver:

  @Anders: Jag har efterfrågat vilka som sitter i styrelsen och valberedningen två säsonger nu. Det står inte på deras officiella hemsida eller på någon annan googlingsbar sida.
  Det enda svar du kommer att få här är att du är en negativist, och att du kan gå på årsmötet om du är intresserad. Så var det för mig i alla fall.

 4. Axeli skriver:

  En berättigad fråga Anders , vilka är i styrelsen för asplöven??
  Det har jag också funderat kring!!
  Kommunen är i en beslutsprocess över att ge ”elitbidrag” till en förening, ingenstans hitta man ngn ordförande !!??

 5. egen företagare skriver:

  bäckström- inte arbetar kenttä idellt, nån ersättning har han. om de är direkt av klubben eller genom af. dom flesta spelare finansieras genom af alltså av oss skattebetalare, tyvärr är de så de fungerar i dom flesta klubbar.

 6. krille skriver:

  Kaptenen lämnar inte ett sjunkande skepp

 7. Betraktaren skriver:

  Ordförande är per olov kinunnen som har bland annat taavolagården. Vill ni veta var per kenttäs får sina lön ifrån så kan ni anonymt kolla detta hos skatteverket. Offentliga uppgifter. Ingen jobbar ideell heltid.

 8. Nasuabo skriver:

  I morgon Piteå, tre poäng på AHC till 2,80 i odds, rena skänken! Återtåget och Panzarmarschen rullar på..,,”Det finns bara krig”.

 9. Axeli skriver:

  Om det är AF som ger ersättningen till spelarna, tränare,så är det ju bedrägeri.
  Både från Af:s o spelarnas sida..

 10. Positiv skriver:

  Men herregud vilken konversation. Kan ni inte bara glädjas åt andras framgångar? Vad spelar det för roll varifrån lönen kommer ifrån? Måste det alltid spekuleras och finnas missundsamhet?
  Jag tycker i alla fall det är en rolig nyhet…Grattis till den nya utmaningen per, önskar dig lycka till!!!

 11. Axeli skriver:

  Tack för den infon ”betraktaren”
  Du som sitter på info, vilka är de övriga i styrelsen??

 12. Nasuabo skriver:

  Mad Max och Betraktaren, bra inlägg! Annars börjar det väl slira iväg för vissa kommentatorer? Innan ni har fakta bör ni passa er för att peka ut andra som bedragare. Hur skulle det gå till att finansiera ett helt hockeylag på a-kassa utan att AF skulle få veta det? Tur att ”Axeli” började sitt (förhoppningsvis) sista inlägg med ”Om”, annars hade kanske ansvarige utgivaren fått bekymmer. Bra att ”egen företagare” även kallar sig skattebetalare, för såvitt jag vet redovisas nog inte alla intjänade kronor av ditt skrå heller, jag beskyller dock ingen enskild, det bör inte du heller göra.

 13. egen företagare skriver:

  inte är de bedrägeri att af är med och finansierar spelares och andras löner i en förening. de är inte bara asplöven som utnyttjar tillfället utan de är en regel i alla klubbar på samma sportsligs nivå att så sker. är lite överraskad att de var en nyhet för vissa!

 14. ötå-bo skriver:

  Va är problemet, Asplöven kan redovisa öppet alla bidrag och reella löner de betalar till ledare och spelare. Med min erfarenhet är de samhällets bidrag som överväger, Asplöven AF är nog de rätta namnet, tyvärr!

 15. Nasuabo skriver:

  Ötå-bo, är du möjligen ”släkt” med ”egen företagare”? Berätta gärna mer om dina erfarenheter om hur du fifflat, gärna lämna namn, personnummer, belopp, datum. Skicka gärna en kopia till myndigheterna också. Har du också varit på Happy Hour med Egen företagare?

 16. Nasuabo skriver:

  Lasse/Örjan, ska vi kanske stänga kommentarerna för evigt? Jag kämpar gärna på mot konspirationsteoretiker och för klubben, men det känns olustigt att namngivna personer och en hel förening (där jag ej ingår annat än som supporter) pekas ut som kriminella fifflare av å huvudets vägnar uppenbart mindre bemedlade nättroll. Så fort Asplöven diskuteras så dyker idioterna upp, oavsett om Hockey diskuteras eller ej.” AHC finansieras av A-kassa”, etc. vilket trams ni publicerar, Haparanda och Norrbotten lever väl ändå i myckpå bidrag från staten? Tack för ikväll! Återtåget rullar på..Panzarmarschzz!

 17. icander skriver:

  nasuabo verkar som du är en styrelse ledamot i asplöven, du har väl trott att ingen annan vet hur dagens föreningar ordnar sin ekonomi. har erfarenhet från en ytterligare förening där detta sker. så skämms inte ni är inte ensamma.