Andreas Norlén vald till ny talman

Andreas Norlén (M) vald till ny talman. Foto: Eva Spiik

Andreas Norlén (M) vald till ny talman. Foto: Eva Spiik

NORRBOTTEN:  Riksdagen valde idag, måndag, Andreas Norlén (M) till talman.

Norlén fick 203 röster mot Socialdemokraternas kandidat Åsa Lindestam som fick 145 röster, och därmed valdes till vice talman.

Talman är den högsta position som någon person kan väljas till i Sverige och står i rang under statschefen (kungen), men över statsministern.

Andreas Norlén, som den gångna mandatperioden var KU:s ordförande, besökte hösten 2016 Tornedalen då STR-T, Svenska Tornedalingars Riksförbund-Tornionlaaksonlaiset, hade bjudit in hela Konstitutionsutskottet.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
7 kommentarer om “Andreas Norlén vald till ny talman
 1. Futurum Casus skriver:

  Ett bra val.

 2. Futurum Casus skriver:

  Alliansen kommer få det tufft. De gav talmansposten till Norlén – vad har alliansen att erbjuda Sverigedemokraterna?

 3. Amsagan skriver:

  Reinfeldt erans attiraljer behövs åter (sparade livremmar, byxor etc.).
  Erans bantningsmetod AL (arbetslinjen) avsedd för utanförskapet var effektiv, den fick fräs på rollatorförarna, allt var inte elände, löntagarna slapp AL någorlunda och dom besuttna göddes av den. Men den skapade onödig lågkonjunktur.

 4. Futurum Casus skriver:

  Ekonomen: Lågkonjunktur skapas inte, den kommer i cykler. Jag tycker att det borde höra till allmänbildning att kunna det.

 5. analysen skriver:

  Det är märkligt att en lågkonjunktur ofta råkar infalla när de borgerliga partierna regerar? Det är väl så det kommer att bli denna gång också.

 6. Futurum casus skriver:

  analysen” Ingenting konstig alls. Men jag önskar också att alliansen får styra i högkonjunkt någongång. När det inträffar tror jag sossarna tappar många av sina kärnväljare.

 7. analysen skriver:

  Om nu lågkonjunkturen kommer som flera spår, varför är alla partier så ivriga att regera nu. Stödet för den regeringen kommer med stor säkerhet att minska till nästa val. Låt SD ta chansen då blir vi av med dom till nästa val.