Anmäld misshandel och olaga hot i HVB-hem i Pajala

PAJALA: En anmälan om misshandel och olaga hot i Pajala natten mot torsdag är upprättad. En man boende på HBV-hemmet Gruvbo blev våldsam.

Vid 01.30-tiden kom uppgifter till polisen via ett larm till SOS som gällde en man som var berusad och slogs. En polispatrull skickades till boendet och  grep personen som fördes till polisstationen i Kalix.

Där ska han höras som misstänkt för misshandel och olaga hot. Jourhavande åklagare har också kontaktats. En annan boende i samma HVB-hem är i nuläget målsägande.

02.14 utlöstes ett brandlarm från den aktuella adressen. Räddningstjänstens personal ryckte ut och uppgav senare att stämningen var upprörd. Lokalerna i byggnaderna kontrollerades och vid 03.00-tiden konstaterades att det inte var någon brand som utlöst larmet.

 

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , ,
15 kommentarer om “Anmäld misshandel och olaga hot i HVB-hem i Pajala
 1. realist skriver:

  Ja vad tråkigt att man inte kan uppföra sig och uppskatta hjälpen dom fått av Sverige att komma till fred. Och slippa kriget.

 2. Håller med realist skriver:

  Kan inte annat än att hålla med dig ” realist” riktigt oförskämt.. Respekt verkar inte existera bland vissa personer.

 3. Poseidon skriver:

  Blir bara bättre och bättre i Pajala! Det nya Pajala.

 4. realist skriver:

  Nä det finns ingen respekt för oss. Och svenska samhället måste börja visa hur det ska fungera i Sverige. Det är bara ta seden dit man kommer. Hade vi flytt till Afghanistan eller Syrien inte hade vi kunnat leva så som vi lever i Sverige.

 5. Sysslolöshet skriver:

  Är väl ett tecken på kombinationen unga stinna personer som inget har och göra i Pajala under dagarna. Vad skall de hitta på om inte supa och bråka, finns inget vettigt att göra under dagarna.

 6. Tornedaling skriver:

  Har försökt tänka mig in i de boendes situation. Kanske varit TVUGNA att fly från sitt hem, som kanske inte ens finns kvar mer, till ett nytt land. Allt raserat! Planerna, drömmarna, familjen, livet som fanns finns inte kvar. Nu bor de inpå varandra med människor de inte valt att bo med. Tror att jag också hade fått frispel! Inget försvar-men kanske förståelse!

 7. realist skriver:

  Finns inte någon förståelse för att man beter sig illa. Det finns massor att göra, inte sitter vi svenskar och super på dagarna vi jobbar. Dom skulle också kunna visa att dom är intresserad av att lära sig samhället språket. Kunna ta praktik plats och så småningom få ett jobb.

 8. Emil Kieri skriver:

  Kan inte HB stänga ner kommentarsfältet. Det är ju nästan bara anonyma rövhål som är aktiva här.

 9. realist skriver:

  Nå nå Emil, säg inte så när du inte vet vilka som skriver

 10. Osenka skriver:

  Du Kieri! Nu är du ute och cyklar igen i månaga av dessa länder är inte alla så anonyma. Läs på.

 11. Observer2 skriver:

  …. EK – är du en fria ordets motståndare?

 12. Icke annonym skriver:

  Skulle folk inte få vara annonyma skall ingen debatt förekomma alla skulle stå och vara jasägare. Enbart de med privilegier skulle våga yttra sig. Sedan är en annan sak om en debatt inte är saklig.
  Men icke annonymm då blir det som i Nordkorea då är frågan att vissa med makt vågar blogga och då faller även demokratin.
  Vill du detta Emil ??

 13. Verkkosurfaren skriver:

  Ja, oavsett sakfrågan som jag ej berör, kan man nog yttra sig dumt oavsett om man skriver under pseudonym, vilket ej är att vara anonym, eller om man väljer att kalla sig Emil Kieri. För mig är det samma sak, vad är Emil Kieri? Men att kalla meningsmotståndare för ”rövhål” är kontraproduktivt, ger mig ingen lust att engagera mig på din sida. Men det är väl ett symptom på paniken hos vissa över den ändrade politiken och att den smala ”åsiktskorridoren” har rämnat avseende frågor om immigration och integration. Leve det fria ordet, men välj gärna orden väl, oavsett åsikt, det gäller oss alla.

 14. läs på skriver:

  Motståndare till det fria ordet är inte svårt att hitta i Sverige. Den där Emil skrev nog fel, heter han inte Kiero?!

 15. Observer2 skriver:

  ….läs på – har nog rätt, men är E en vänster eller höger ”kiero ” ?