Annie Lööf redo släppa fram Löfven som statsminister

NORRBOTTEN: Centerledaren Annie Lööf gav besked under fredagens eftermiddag, att hon rekommenderar att Stefan Löfven (S) släpps fram som statsminister.

Vid presskonferensen uppgav hon att ett ”genombrott” har skett mellan (C), (S), (L) och (MP) och att de tagit fram ett utkast om en överenskommelse. Hon sa vidare att hon rekommenderar partiets förtroenderåd, som träffas under lördagen, att fatta ett beslut om att släppa fram Löfven, det vill säga ”trycka gult”, vid kommande statsministeromröstning.

– Det är inte den lösningen vi helst velat se, men den är det bästa möjliga, sa Annie Lööf och motiverade ställningstagandet med att det handlar om att inte ge (SD) och (V) något inflytande.

Liberalernas partiråd tar på söndag ställning till överenskommelsen.

Socialdemokraterna presenterar på sin hemsida utkastet till en ”sakpolitisk överenskommelse” mellan de fyra partierna (S), (C), (L) och (MP). Det består av 73 punkter som innebär att alla partier får ge och ta.

 

Exempel på punkter i utkastet är: Bättre villkor för företagande och entreprenörer (arbetsavgiften sänks), skatt på arbete sänks, och grön skatteväxling görs, bättre villkor för pensionärer, arbetslöshetsförsäkringen ska reformeras och arbetsrätten ska ”moderniseras”.

Enligt utkastet ska partierna införa ett ”kraftfullt bondepaket” och bygga infrastrukturen. ”Det ska ske fortsatt utbyggnad av järnvägen i norra Sverige och planeringen för att bygga Norrbotniabanan i sin helhet ska intensifieras”.

Det ska satsas på en aktiv klimatpolitik och att nyanlända kommer snabbare in på arbetsmarknaden. Dessutom ska det införas språkkrav för att få medborgarskap i Sverige.
Fri hyressättning införs vid nybyggnation.

Vad gäller skola ska regeringen bereda möjligheten att införa en tioårig grundskola, medan en annan punkt är att skapa likvärdiga förutsättningar inom skola.  ”Ett beslutsunderlag som kan skapa förutsättningar för statligt huvudmannaskap för skolan tas fram”.

Kömiljarden för att korta vårdköerna återinförs. Vidare ska en primärvårdsreform införas som innebär bland annat att det ska bli lättare att bedriva vård på landsbygden.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar:
9 kommentarer om “Annie Lööf redo släppa fram Löfven som statsminister
 1. Centerhalv skriver:

  C under 4% i nästa val man straffas skall ni se

 2. Nasua skriver:

  ha ha, skulle inte tro Sjöstedt,Kristersson o Åkesson röster för 😉
  Alliansen blev hennes död

 3. AnnBritth Olofsson skriver:

  Snälla, snälla V…på onsdag trycker ni väl på röd knapp?

 4. happisman skriver:

  Skönt att vi inte får extrem högerpolitik! V rösta på Löven nu på onsdag.

 5. ll skriver:

  Hoppet står till V.

 6. Ferrum skriver:

  Men det blir mycket kramgo högerpolitik.

 7. ll skriver:

  ”Kramgo högerpolitik?”
  Ja, t.ex. i form av ökad invandring (ex.vis anhöriginvandring), försämrad arbetsrätt, våra skattepengar in i privata fickor, slopad värnskatt o.likn.
  Trevligt. 🙁

 8. Storpotäten skriver:

  Vänsterpartiet… rösta NEJ till Löfvén & Co för demokratins skull!

 9. Ferrum skriver:

  II; LAS är ett stort hinder för människor med funktionshinder. Sedan är det bra att arbetsmarknaden blir mer rörlig. Det finns arbetstagare som inte jobbar effektivt 8timmar efter att de fått tillsvidare anställning.