Ännu ingen åtalad för bombhot

HAPARANDA: Den tolfte april i år mottog kommunväxeln ett samtal där en okänd inringare påstod att en bomb fanns placerad på socialkontoret. En skäligen misstänkt finns, och utredningen pågår fortfarande.

Samtliga anställda i kommunhuset utrymde byggnaden den aktuella dagen, och polisens insatsstyrka anlände för att söka igenom huset.
Hela kvarteret runt torget spärrades av i väntan på att byggnaden genomsöktes, men hotet visade sig emellertid vara falskt, ingen bomb kunde hittas i kommunhusets lokaler.
Polisen påbörjade inom kort en förundersökning och började följa upp digitala spår. I början på maj månad bekräftade Staffan Staalback att det fanns en misstänkt gärningsperson, men var i övrigt mycket förtegen kring detaljer.

Står still

Utredningen pågår fortfarande och verkar inte ha gått framåt sedan i maj.
– Vi jobbar just nu med att få fram lite mer stödbevisning, digital stödbevisning. I och med att det handlar om ett samtal, säger Staffan Staalback.
Han vill inte lämna ytterligare uppgifter i ärendet.
– Jag kan inte uttala mig om utfallet, om det blir åtal eller nedlagt, men det finns en skäligen misstänkt, säger Staalback.
Det Staffan Staalback kan bekräfta är att den misstänkte personen är en svensktalande man i medelåldern. I övrigt vill han inte lämna några ytterligare uppgifter.
– Just nu jobbar vi med att kunna stärka stödbevisningen, jag kan inte bedöma något innan vi är färdiga, säger Staffan Staalback.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,