Ännu inget besked om (v)al av maktkonstellation

NORRBOTTEN: Vänsterpartiet säger sig nu vilja återuppta förhandlingarna med (S) och (MP) – men stänger inte dörren till regnbågsalliansen.

I ett pressmeddelande meddelar (V):s ledning egentligen inte annat än att förhandlingarna åt alla håll ska fortsätta – och att ett slutgiltigt beslut är planerat till den 15 november. Resten är i princip en kravlista.

– Vi vill se ett nytt förslag på avtal där vi får igenom vår politik. Vi vill ha ett mer demokratiskt styrt landsting som inte toppstyrs via några få politiker i landstingsstyrelsen.

Vidare torgförs mammografi till alla kommuner, ökade resurser för att minska psykisk ohälsa i Norrbotten samt HBQT-kompetens inom landstingets samtliga verksamheter som för partiet viktiga frågor.

– Alla människor ska bemötas utifrån sina förutsättningar – jämlikt och jämställt. Sist men inte minst vill vi stoppa vinstuttaget från vård och omsorg. Vi ska inte ha riskkapitalbolag i sjukvården.

 

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
3 kommentarer om “Ännu inget besked om (v)al av maktkonstellation
  1. Mad Max skriver:

    Nog är det väl själva f.n att man inte kan enas om med vem eller med vilka man ska styra Landstinget. Verkar vara ett stort mediespektakel, alla inblandade vill synas så mycket som möjligt i massmedian. Visa lite mera respekt inför era väljare. Det verkar vara en släng av det endast i svenskan använda ordet LAGOM. ”Vi vill att alla ska vara med att styra, Lagom”. Men ingen ska spela ”Allan” Skärpning!

  2. klurifix skriver:

    Få nu bort sossarna för annars har vi inget sjukvård i länet som kan kallas för sjukvård utan vi har en massa annat skit som flygfält och en utbyggt landstingshus i Luleå. Stackars stackars röda Norrbotten.

  3. Stig Aspholme skriver:

    Vänstern kan inte hantera det ökade förtroendet som dom fick i valet, utan de tänker fortsätta och vara knähund åt Sossarna, trots att S är de stora förlorarna. Hur tänker man i Vänsterpartiet?