Anonym anmälan mot skyltning på grillen

Grillkiosken i Övertorneå hette tidigare Sibylla. Enligt lag krävs bygglov för att sätta upp ny skylt, vilket den som tog över kiosken inte kände till, men nu är helt införstådd med. Foto: Marianne Berglund

Grillkiosken i Övertorneå hette tidigare Sibylla. Enligt lag krävs bygglov för att sätta upp ny skylt, vilket den som tog över kiosken inte kände till, men nu är helt införstådd med. Foto: Marianne Berglund

ÖVERTORNEÅ: – Jag följer lagen, säger Jamil Kocik, ny ägare till grillkiosken i Övertorneå. Mer än så vill han inte kommentera den debatt som Öfa-politikern Ulf Zakariasson startade på Facebook häromdagen. Det gjordes med anledning av att företagaren uppmanades att söka bygglov för den nya skylten på grillkiosken.Ett mindre skyltkrig utbröt i Övertorneå på tisdagen, åtminstone på Facebook. Den som startade det var ingen mindre än en av kommunens ledande politiker, Ulf Zakariasson. Kritiken riktades underförstått mot ansvarig på kommunen, det vill säga miljö- och byggansvariga Aferdita Jashari, eftersom hon är den som har hand om den här typen av frågor. Hon tog dock debatten med ro.
Fick en anmälan
Jashari berättar hur frågan kom upp:
– Jag fick in en anonym anmälan om att det var felskyltat på grillkiosken. Min uppgift var då att kontrollera saken och meddela den nye ägaren att det krävs bygglov för att sätta upp en ny skylt. Han fick en deadline för att ta ner den gamla skylten och sätta upp en ny. Samma sak meddelade jag en annan företagare som satt upp en skylt. Den företagaren plockade ner skylten och ska återkomma med bygglovsansökan. Vi diskuterade för övrigt saken i dag på vårt möte och inget av fallen kommer att gå till nämnden.
Bygglovsavgift
Jashari berättar vidare att bygglovsavgiften för en skylt som är mindre än tio meter bred är 2.100 kronor.
– Om någon ringer och anmäler, som i fallet med skylten på grillkiosken, är det min uppgift att följa upp frågan. Det ingår med andra ord i mitt jobb och handlar om lagen och utgör ingen form av byråkrati.
Hon tillägger att när en ny affär till exempel byggs så ingår skylten i bygglovsavgiften.
Politikerrollen
Som bekant har det varit mycket diskussion i Övertorneå om politikerrollen. Tendenser har funnits att vissa politiker gått in och lagt sig i olika verksamheter trots att deras roll är en helt annan. Anställda chefer finns anställda för att ta hand om frågor som rör de olika verksamheterna.
Frågan är hur kommunalrådet Tomas Mörtberg (C) ser på det som hänt i veckan då Ulf Zakariasson gått ut och riktat kritik mot handläggningen av ett bygglovsärende.
Mörtberg har tidigare sagt att man inom alliansen haft uppe frågan om att politikerna inte ska gå in och lägga sig i olika verksamhetsfrågor. Så här ser han på det senaste fallet.
– Aferdita Jashari följer regelverket. Det är fel väg att gå att blåsa upp saken på sociala medier.
– Det tråkiga var i stället att någon anonymt gick in och anmälde om den felaktiga skylten. Om vi politiker har något emot lagar ska vi försöka påverka så att lagar ändras och inte som i det här fallet gå in och klanka på anställda som ser till att lagar efterlevs, säger Tomas Mörtberg.
Ulf Zakariasson har sökts ett par gånger för kommentar men utan att svar erhållits. Han fick även läsa hela artikeln innan den publicerades.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , , ,
70 kommentarer om “Anonym anmälan mot skyltning på grillen
 1. Alltid alla andras fel skriver:

  Mycket olämpligt av socialnämndens ordförande Ulf Zakariasson att på sin Facebooksida skriva nedlåtande om kommunanställda och klaga på att kommunala chefer följer lagar och regler. Efter denna artikel så attackerar han journalister och chefredaktörer på sin öppna FB-sida. Kommunalrådet Tomas Mörtberg säger i artikeln: ”det är fel väg att gå att blåsa upp saken på sociala medier.” Och att politiker inte ”ska gå in och klanka på anställda som ser till att lagen efterlevs.” Skjut inte budbäraren Zakariasson, lyssna istället på kommunalrådets uppmaning innan du jagat bort all kompetens härifrån.

 2. Företagare skriver:

  När ska poletten trilla ner för dig Zakke? Din roll är inte att hänga ut tjänstemän som gör sitt jobb och följer lagen. Eller du kanske tycker det är ok att köra ditt eget race?!! Intressant att andra sk politiker dessutom håller med genom kommentarer på Facebook. Är det verkligen så låg nivå i Ötå?? Ja, inte får då Öfa eller C min röst i framtiden med såna stollar som styr och ställer. Galenskaperna verkar ju aldrig ta slut med detta styre!!

 3. Rojja skriver:

  Helt rätt att följa lagen! Hur menar Ulf zakariasson? Att man ska kringgå lagar som finns?
  Är man politiker så klingar det lite fel i mina öron att gå runt att klaga på cheferna när de följer lagarna. Ska de följa Ulfs lagar då eller? Det är ju för tusan så Sverige fungerar, utan lagar skulle allt falera fort.
  Jag tycker det börjar likna nått helt annat än seriös politik det här, öfa verkar ha nått eget litet herravälde likt som så många länder med diktatur i världen!
  Och bra att sånt här kommer fram så man vet var man INTE ska lägga sin röst i nästa val!

 4. Bybo skriver:

  Så bra kommentar av Mörtberg ” Aferdita Jashari följer regelverket. Det är fel väg att gå att blåsa upp saken på sociala medier. Det tråkiga var istället att någon anonymt gick in och anmälde om den felaktiga skylten. Om vi politiker har något emot lagar ska vi försöka påverka så att lagar ändras och inte som i det här fallet gå in och klanka på anställda som ser till att lagar efterlevs”
  Zacke, har du missförstått ditt uppdrag som politiker ? Det upplevs att anställda jagas och flera med kompetens har slutat från kommunen. Nu ser ni alla svart på vitt vad som är orsaken….

 5. Sivan skriver:

  Svar till Företagare: Många resonerar som du, bra skrivet. Ja det är olämpligt av Socialnämndens ordförande att skriva nedlåtande om kommunanställda på FB för att de följer lagar och regler. ÖFA kanske ska ta sig en funderare om Z är lämplig att representera partiet. När det gäller vissa människor så är det alltid alla andras fel men man ser inte sina egna brister. Hur var det när Z var politiker i ett annat parti? om jag inte missminner mig så fortsätter samma tjafs och fulspel nu som då. Bra Mörtberg att du vågar stå upp för tjänstemännen på kommunen. Tack.

 6. Tore Knee skriver:

  Sandlåda… ÖFA måste städa, annars tar nog romansen slut efter 4 år. Klassiskt oppositionellt beteende, vilket blir oklädsamt när man sitter vid makten.

 7. trött skriver:

  Gör alla en tjänst Zacke och bara lämna Ötå. Du har väl inte bidragit med något av värde i något enda sammanhang under alla år hittills? Se dig själv i spegeln! Är du stolt?

  Och ja ÖFA. Städa. Det var inte Zacke med svans som fick folkets röster!

 8. skeptikern skriver:

  Men han var ju tvungen att byta skylt!
  Annars blir man ju anmäld för falsk marknadsföring…………

 9. Järvibo skriver:

  Öfa har bytt ordförande. Ny ordförande Johan Nilsson. Vad gör Zacke nu?

 10. Alltid alla andras fel skriver:

  Skeptikern – detta handlar inte om att Ulf Zakariasson satt upp en skylt. Det handlar om att någon anmält den nya skylten och därför blev Miljö- och byggenheten enligt lag tvungen att begära in bygglovsansökan. Då skriver Ulf Zakariasson som är högt uppsatt politiker i Övertorneå kommun på sin öppna Facebooksida att det är fel av miljö- och byggchefen att följa lagen. Zakariasson tycker att han ska stå över lagen. Maktfullkomliga politiker är farliga politiker.

 11. Alltid alla andras fel skriver:

  Bra att hans parti tar avstånd!
  Tyvärr sitter Zakariasson nog kvar som socialnämndens ordförande trots det. Och fortsätter att lägga sig i allt möjligt som han inte har en aning om, och saknar utbildning för.

 12. Rojja skriver:

  Underligt att han får sitta kvar som socialnämndens ordförande, ska man lita på att allt går rätt till när han uppmanar till att kringgå lagar!?

 13. kommunanställd skriver:

  om ni kollar alla som lämnat kommunen så har Ulf på något sätt varit med och bidragit. Genom mejl, utskällningar eller genom att hänga ut tjänstemän i media. Arbetsmiljön blir som otrevlig och inte vill man stanna kvar och slösa sin utbildning på att såna politiker ska tro sig veta bättre. Bra att Mörtberg säger ifrån nu. Tyvärr har han stöttat denne Ulf lite för länge och inte talat sanning när det kommer till andra tjänstemän för att jag ska ha något förtroende för karln. Äh, in med nytt blod som verkligen vill kommunens väl.

 14. kommunanställd skriver:

  …vad kostar omorganiseringen av kosten?? Ryktet säger att de äldre på Björkebygården i Hedenäset inte har så varierad mat längre sen kostchefen ”försvann”. Hoppas verkligen att det inte stämmer. Ryktet säger även att kostchefen fick gå eftersom en politikers fru inte ”gillade” henne. Skandal. Verkar stämma när man kollar protokoll 🙂 Det är mycket som inte är okej i den här kommunen just nu. Bra att det kommer fram Hb! NSD och NK är klaari tvåa.

 15. skeptikern skriver:

  Nja! Måste man egentligen begära nytt bygglov vid byte av skylt?
  Det finns ju redan ett bygglov för skylt på byggnaden, det är ju bara krångel och merkostnader för både ägare och kommun.

 16. rex skriver:

  Vilka viktiga händelser det sker i denna ort, undra på att ni har arbetslöshet o kris som man får läsa om då o då. Kreativiteten har ingen plats där och heller ingen ny näring för välstånd o jobb. Anmälan om en skylt tycks vara viktigt i Ö:tå.

 17. Positiv skriver:

  Sandlåda i Ö-tå…. vilket liv om en skylt som bytts.. bara för ägaren att söka bygglov för den.. o saken är ur världen… KLART

 18. kommunanställd skriver:

  ”rex” och ”Positiv” håller med er att det är låg nivå. Inte på invånarna men på att en politiker lägger ner tid och energi på att gnälla i sociala medier över att tjänstemän följer lagen (?!). Nog finns det kreativa och personer som försöker. men den senaste tiden (läs året) har de försvunnit en efter en. Plötsligt blev det tyst och informationen ströps. Så nog har de styrande en hel del att ta tag i. Främst sig själva eftersom de är dom som sänkt Ötå.

 19. Ö-tabo skriver:

  Tips till inblandade:
  Läs ”Lilla boken om dumma politiker”!!!

 20. Tornedarling 74 skriver:

  I den här kommunen har aldrig ngn fått vara bra. Om ngn har försökt ngt så hugger jantelaget o trycker ner folk. Nu har vi nästa offer på G. Det enda jag tolkar ur artikeln är att såna här saker kunde man göra i ett litet kommun smidigare. Utan att man tar direkt den tyngsta vapen i handen.. Genom att komma överens o ändå så klart följa lagen. Skylt eller ej o byggnadslov eller ej där följer man lagarna så klart. Men de finns säkert möjlighet till att både söka o ge B lovet genom enkla tillvägagångssättet. Sedan om man har redan en skylt på stället o byter text där? Nytt B.lov?? Why??

 21. Enok Nitti skriver:

  Löjligt att ringa och anmäla en skylt på en korvkiosk. Vem bryr sig? Kan det ha att göra med att ägaren är utlänning?

 22. En som ser och hör skriver:

  Varken Mörtberg, Wedestig och Zacke verkar förstå att flera av oss som arbetar på kommunen både ser och hör en hel del. Dessa herrar har varit orsaken till att flera slutat, dessa herrar trängde ut kommunikatören och såg till att hans tjänst blev 50% vilket ingen klarar sig på och jag vet att kommunikatören inte blev erbjuden andra arbetsuppgifter i kommunen. Även kostchefen blev illa behandlad. Jag och många med mig törs inte opponera oss med rädsla att det blir vår tur nästa gång att fara illa pga dessa herrar. Jag gav min röst till C men ångrar mig djupt….

 23. Matilda Ekersund skriver:

  Alltså jag blir helt chockad över hur vissa vuxna personer här skriver?? Hur kan ni göra det när ni helt uppenbart inte vet vad ni snackar om? Jag blir rädd. Och alla dessa påhopp på Zacke?
  Hur sjutton kan ni uttala er på såna här vidriga sätt och fortsätta leva med er själva?

  Och ingen som vågar stå för sina uttalandet och skriva sitt namn?
  så pinsamt. SÅ JÄVLA PINSAMT! väx upp.

 24. Matilda Ekersund skriver:

  Och du ”en som ser och hör”, du har ju uppenbarligen både sett och hört alldeles för lite eftersom du inte har en aning om vad du skriver om. Jag är inte politiker eller jobbar på kommunen men har väldigt mycket mer rätt info än vad du har. Herregud alltså..

 25. Matilda Ekersund skriver:

  ”trött”, frågan är ju hur DU kan se dig själv i spegeln? Att du inte är stolt över de du ser är ju redan uppebart. Dina föräldrar måste vara besvikna som inte lyckades bättre.

 26. Matilda Ekersund skriver:

  Han har dessutom inte påstått att lagen inte ska följas. Utan ifrågasatt varför de blir sånt jävla liv när ägaren byter ut en skylt mot en annan på sin egen byggnad?
  Sen 1/1 2014 har de sökts bygglov för TVÅ skyltar i Övertorneå. Men många fler har kommit upp/bytts. Varför har dessa inte blivit anmälda eller tvingats söka bygglov/betala?

 27. Feminist skriver:

  Oj vilken reaktion Matilda E…jag förstår att du fått mycket mer rätt info eftersom din far är parti kamrat till Z och som jag förstått det umgås med varandra. Jag har oxå fått rätt information om läget och jag ser vad som sker.. Vem är det egentligen som ska växa upp? Sen är det inte bara Zacke som fått kritik, det har även Mörtberg och Wedde fått. Är man politiker så är man offentlig och får utstå med kritik, alla har eget val, antingen köper man det eller så hoppar man av. Jag har sett och hört alldeles tillräckligt för att kunna yppa mig och har stor aning om vad jag skriver om. HERRE GUD

 28. Fundersam skriver:

  Matilda…får du info från pappsen? Eftersom du vet så mycket.

 29. Insider skriver:

  Många skriver och har åsikter. Visst har Öfa stora problem med Zacke. Det är nog dags för Zacke att kasta in handduken nu. Som det är nu kommer nog inte alliansen att hålla, om inte Zacke avgår. Alldeles för mycket personliga påhopp som övriga alliansledamöter får ta stöten för.
  Sedan finns det enstaka kommunala tjänstemän som inte håller sig till sanningen när de berättar bland annat i HB. Kostchefen skulle se över nya organisationen och räknade över 600.000kr fel! Då blir hon grinig när frågor ställs!
  Nej, någon ordning måste det vara!

 30. Siv skriver:

  Som mamma till Matilda är jag stolt hon är den enda som står för sina åsikter och törs skriva under m namn .
  Alla har rätt att ha en åsikt men de är lätt att göra personliga påhopp när man inte törs stå för dom.

 31. Rojja skriver:

  Hui hiivatti!
  Mycket dålig publicitet till ÖFA pga denne Matilda! Dotter till Jörgen Ekersund antar jag?

 32. Kalaskurt skriver:

  Skrämmande att läsa kommentarer riktade mot Zacke. Ännu mer skrämmande att HB tillåter mobbning på deras sida..

 33. Fundersam skriver:

  Jag ser det som kritik det Z fått, är det mobbning? Haparandabladet är mycket duktig på att hålla koll så vi använder vårdat språk i våra inlägg. Rojja

 34. Alliansen Släpp fram kvinnorna skriver:

  Matilda och Siv: Jättebra att ni är engagerade, och jag hoppas att ni kan påverka gubbarna inom alliansen att släppa fram er. För efter valet är NOLL kvinnor i beslutande position i kommunala nämnder och styrelser. Men när det gäller Zakariasson så attackerar han olika tjänstemän både på sin FB-sida och i media, det är fakta. Dessutom finns en decimetertjock hög med anmälningar och attackerande mail (ofta med fem utropstecken i rad!) som han har gjort mot konkurrerande entreprenörer och kommunala tjänstemän. Om man själv företräder kommunen som politiker = inte OK att attackera tjänstemän.

 35. Matilda skriver:

  ”Fundersam” de räcker väl att följa den info som ges? Titta på kommunfullmäktige och läs protokoll istället för att lyssna på rykten och dra egna slutsatser?

  ”Rojja” lägg ner. Jag är väl en egen person med egna åsikter? Representerar inte Öfa på något sätt. Konstigt att man aldrig får säga vad man tycker utan att kopplas ihop med antingen ett företag eller ett parti. Skärpning.

 36. Matilda skriver:

  Problemet är inte att kvinnorna inte blir framsläppta. De är att alldeles för få kvinnor inte har det intresset och vill vara med. De är ju ingen kvinna som blivit nekad. Viljan/tiden/intresset finns helt enkelt inte. Och de går ju inte att tvinga någon för att de ska ”se bättre ut”.

 37. Mattegeni skriver:

  Tänk om någon skulle ta och räkna hur många som har slutat från Övertorneå kommun under de senaste åren, från det så kallade papparkakshuset. Hur många som valt att gå på egen hand och hur många som gått pga att de inte haft något annat val. Sedan skulle man kanske fundera vad det beror på. Det är väl kommunhuset som ska vara förebilden i en kommun, dit ska människor kunna vända sig då de behöver råd och stöd i olika frågor, till tjänstemän och politiker. Vad ger man då för bild i Övertorneå kommun? Jo att hela huset är ett kaos. Inte har väl nån då lust att vända sig dit med sina frågor.

 38. Enok Nitti skriver:

  Siv,vad tycker pappa då?

 39. Fundersam skriver:

  Matilda…Jag lyssnar INTE på rykten, jag har två ögon och två öron, det räcker för att se/höra vad som händer. Min sanning är det jag ser och hör. Vad har du för rätt att klanka på folk och beskylla dom för att de inte ser det du ser och hör? Vad som händer på kommunfullmäktige är en sak men när kamerorna släcks så är det annat ljud i skällan. Heja Rojja…

 40. Matilda skriver:

  Enok Nitti kom tillbaka när du törs skriva ditt eget namn 🙂

 41. Rojja skriver:

  Fundersam kanske ska läsa det vårdade språket som använts av andra, mitt hui hiivatti var menat som Ett ” jisses” men andra är väl mer accepterade antar jag med sina ”jävla”

 42. Fundersam skriver:

  Rojja, ser att ditt namn kom med i ett av inläggen vilket inte var tänkt så. Har inget att säga om hur och vad du skriver.

 43. Matilda skriver:

  Zacke är en vän och en av dom finaste och snällaste människor jag känner. Han förtjänar inte all skit han får i media, och att jag försvarar honom har ingenting med politik att göra.

  Jag fortsätter gärna diskutera med er när ni kommit såpass långt i livet att ni törs stå för era åsikter. När man sitter bakom en skärm och skriver anonyma påhopp, då har man verkligen nått botten.

  Ha en fortsatt trevlig dag!

 44. Rojja skriver:

  Fundersam, då är det ok, no hard feelings ☺️

 45. Verkkosurfaren skriver:

  Enok Nitti, är du ute och försöker vänsterrelativisera lite i smyg? Både den utpekade skyltbytaren och den uthängde handläggaren har namn som ej återfinns i meänkielis sanakirja. Vem diskriminiserar vem kan man undra? Båda säger sig följa lagen, all heder! Ogint möjligen av anmälaren men troligen handlagt enligt lagen. Om man gillar sossar och drömmer om sin gamla Volvo 740, som vissa kanske gör, kanske man själv röstat fram de som stiftat lagarna?

 46. Bybo skriver:

  Det är bra Matilda att du och Zacke är vänner. Den här sidan är till för att medborgarna ska få möjlighet att kommentera och vet du… Det är varje enskild individs ensak om man vill svara öppet med namn eller om man vill vara anonym. Jag förstår inte varför du överhuvudtaget skriver här när de flesta väljer att skriva anonymt. Om du hade mer kunskap så skulle du förstå att en del ***vill*** vara anonyma pga rädsla för repressalier och vissa har andra orsaker.
  Det är upp till var och en hur man väljer att göra. Jag önskar Zacke lycka till i livet.

 47. Enok Nitti skriver:

  Verkkosurfaren: Det är inget vänster i mitt inlägg, jag har en sedan ungdomen en avog inställning till självutnämnda STASI-agenter som ringer och anmäler folk för småsaker.
  Matilda: Som offentliganställd kan man lätt hamna ute i kylan om man engagerar sig i den offentliga debatten och därvid trampar någon småpåve på tårna. Enok retar en del har jag förstått.

 48. Gubbröra skriver:

  Matilda. Fint att du hyllar Zakke, men om han är så fin och snäll så borde han ställa sin plats till förfogande och släppa fram yngre, gärna nån av oss kvinnor.
  Han kunde säga: ”Ni unga är framtiden, kom med i politiken så stöttar jag underifrån med goda råd.” Men det vill inte Zakke och de andra gubbarna. Makten smakar lite för gott och ger dem status som de inte har i sina yrkesliv. Zakkes anmälningar mot andra, hans attackerande e-post mot kommunala tjänstemän och hans uttalanden i media är offentliga. Hans kampanjer mot fiender är inte offentliga men välkända. Det är inte fint och snällt.

 49. Läs artikeln skriver:

  Läs artikeln, Mathilda.
  Kommunalrådet Tomas Mörtberg säger klart och tydligt att Zackariasson har gjort fel när han ”blåser upp saker i sociala medier” och att han som politiker inte ska ”klanka på anställda som ser till att lagar och regler efterlevs”. Detta har Zackariasson gjort genom hela sin politiska karriär. På sin FB-sida vitsar han om dumma kommunanställda. Han klankar på alla andra men har aldrig gjort fel själv. Inte konstigt att duktiga människor lämnar Övertorneå, det konstiga är hur denna människa kunde bli socialnämndens ordförande???

 50. Vännens vän skriver:

  Matilda. Ingen har skrivit att Ulf inte är en snäll och fin person. Det kanske han är. Du däremot går till personangrepp på signaturen ”Trött”. Nu råkar jag ju själv ha blivit utsatt för Ulfs sätt att bete sig både som politiker och privatperson för några år sedan. Inte trevligt på något sätt. Men ja, just ja. Du vet ju säkert bättre än jag hur det kändes och hur jag mådde och att jag säkert ljuger eftersom du får ”rätt information” från dina sk källor 😉 Sanningen är Matilda att ”som man bäddar får man ligga”. Känns skönt att jaktsäsongen kanske börjar vara slut för Ulf. Den har varit lång.

 51. Enok Nitti skriver:

  Bara man talar om vad man heter kan man vara hur oförskämd som helst, eller hur Matilda? Se dig själv i spegeln.

 52. matarengi skriver:

  ja du zacke..har du verkligen hållit på med dessa trackasier av dina medborgare/företagare!!!???? varför i så fall? de trodde jag aldrig om dig.

 53. Matilda Ekersund skriver:

  Som sagt, när ni törs skriva era namn.. 🙂

 54. skeptikern skriver:

  Nåjå!
  Tala om storm i vattenglaset för att någon byter ut en skylt.
  Just det faktum att han endast bytt ut skylten, talar väl för att någon ansökan om bygglov bara är onödigt pappersvänderi.
  Det finns ju redan bygglov för skylt på byggnaden.
  Men själva skylten som artikeln handlar om, verkar vara av underordnad betydelse när man läser kommentarerna.

 55. Bybo skriver:

  ”Matilda: Som offentliganställd kan man lätt hamna ute i kylan om man engagerar sig i den offentliga debatten och därvid trampar någon småpåve på tårna.” RESPKTERA folks val.

 56. LEKSTUGAN! skriver:

  Övertorneå kommun är idag under ÖFA-styre. Vänner och anhängare belönas rikligt. Ett ex är området som Zacke styr över.
  Inom socialen har de i stället för socionomer anställt personer med arbetsterapeututb, hälsorehabutb, kontorsutb mm. För att kompensera alla brister som uppkommer med pga ej tillräcklig utbildning så hyr man in svindyra konsulter (6.000kr/dag) som ska fixa myndighetsutövningen som ingår i socionomernas arbete. För att dölja dessa kostnader sammanför man migrationsverksamheten med socialförvaltningen.

 57. Matilda skriver:

  Bybo, då behöver man ju inte kommentera något alls 🙂

 58. Enok Nitti skriver:

  Matilda:Visst vore det enkelt om alla höll med och aldrig var emot,alla levde som i en stor lycklig familj. HB var inte ett forum för troll som jag som bara gnäller.Turkiet tog nyligen över en tidning som regimen inte gillade,Ryssland äre ett annat exempel och Nordkorea ska vi inte tala om.HB är ett av få media där man kan framföra sina åsikter utan censur om det nu inte är så att inläggen är alldeles uppåt väggarna galna eller rasistiska. Fortsätt du på din inslagna väg så kommer du att gå långt i Ötå men du kommer också att finna att debattklimatet inte är så bra, duktigt folk flyttar.

 59. Bybo skriver:

  Matilda, Respektera Folks Val. Var och en måste få göra som man själv anser känns rätt. Nu när Z är bortplockad som Soc nämndens ordf så kan allt bara bli bättre. Lekstugan: du har så rätt. Kompetent personal flyr från socialtjänst och man tar in folk som inte har rätt utbildning. Vad kostar inte dessa konsulter i slutändan? Att man även väljer chefer som inte har varken rätt utbildning och kunskap märks tydligt i deras sätt att leda verksamheten. Det om nåt kostar pengar med alla misstag som begås efter vägen. Matilda, vänner brukar inte vara elaka mot varandra. Varför tar du Z i försvar?

 60. Matilda skriver:

  Bortplockad som socialnämndens ordförande? Vart har du fått de ifrån? Han är inte bortplockad som ordförande. Ännu ett bevis på att man inte ska tro på rykten eller snacka när man inte har fakta.

  Jag har ju redan skrivit varför jag gör de? För att han inte förtjänar all skit han får i media.

 61. Bybo skriver:

  Matilda – När ÖFA hade årsmöte så om jag inte missminner mig så blev Z avsatt från sin post. Eller?

 62. Matilda skriver:

  Han är inte längre ordförande i öfas styrelse, men fortfarande socialnämndens ordförande.

 63. Googla och läs skriver:

  Matilda, du skriver ”all skit Zacke får i media”. Googla ”nyheter om Ulf Zakariasson” och se vem som kastar skit på vem. Om du dessutom lägger till en viss länstidning så ser du fler liknande resultat. Temat på artiklarna är: Det är alla andra som gör fel, inte Zakariasson.
  Läs också vad Zakariassons chef kommunalrådet Tomas Mörtberg säger i denna artikel. Han uppmanar honom att sluta klanka på kommunanställda som följer lagar och regler. Även Zakariassons parti ÖFA har petat honom som ordf av samma skäl. Dags att se dig i spegeln och sluta upp med denna klappjakt på människor, Zakariasson.

 64. Matilda skriver:

  Hur kan du veta av vilka ”skäl” han inte är ordf längre? Satt du med på mötet?

 65. Roger Stålnacke skriver:

  Varför skall kommunen motarbeta småföretagare
  Har själv varit engagerad i skylten Övertorneå Grill
  Eftersom det är min skyldighet att hjälpa till när jag sålt min verksamhet till honom. Om kommunen vill ha företag i Övertorneå
  så borde man stötta dem och vara rådgivande.
  Kommunen borde vara glad att nya tar över i Övertorneå
  Det är en skrämmande bild av Övertorneå
  Tomma lokaler överallt
  Får återkommande undersökningsformulär av Demoskop
  men vägrar svara eftersom företags klimatet ej är bra i Övertorneå.

  Små företag är ej värt något i Övertorneå
  Borde veta eftersom jag drivit företag i 25 år

 66. skeptikern skriver:

  Ja nu stormar det till och med i vattenkaraffen!
  Man har dom man röstat på och såtillvida får man skylla sig själv.
  Åsikter om personer och politik är en sak, men personangrepp är inget sätt att göra sin röst hörd.

 67. Din vän skriver:

  Roger Stålnacke, visst förstår du att Ulf Z representerar kommunen som en av de högsta??
  Han ifrågasätter tjänstemännens handlande som följer lagen. Inte okej. De gör sitt jobb. Meeen i Ötå krävs ingen kompetens längre eftersom de styrande inte är skolade på någon högre nivå direkt så då förstår de inte hur det är att plugga, ta lån och ha tentaångest

 68. Bybo skriver:

  Skrev fel i första inlägget Matilda..Roger S jag håller med om att inte företagsklimatet är bra i Ötå men det är inte heller arbetsmiljön inom kommunens verksamheter. Att sitta som socialnämndens ordförande och ifrågasätta tjänstemännens handlande som följer lagen är inte ok. Jag undrar oxå vilken kompetens de styrande har?

 69. Positiv skriver:

  Jag sa tidigare ”sandlåda”….. och det blir bara värre… börjar undra om det bara skällsord på alla och allt…. Ej se mene, ej se kanatte, älä usko se ole mithän, ja älä usko ett sie ole mithän., ja mitä tuo tekke tälä. .. osv, osv.
  Kan nån säga ett gott ord i detta forum?

 70. Bybo skriver:

  Vem har sagt ” ej se mene, ej se kanatte, Älä usko sie ole mithän, ja Mitä tuo tekke tälä osv osv” jag ser inte att någon sagt det, men jag kanske är blind. Nu handlar artikeln om anonym anmälan om skyltning på grillen och om det soc nämndens ordf sagt om när tjänstemännen följer lagen som inte var så populärt. Jag kan förstå och tycka att det är onödigt arbete men A har gjort sitt jobb på bra sätt.