Ärades med Byggnadsvårdspris

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Pia Hulkoff och vice ordförande Johan Isaksson flankerar pristagarna Vigert Haapasaari, Sakarigården samt Tarja och Per-Olof Kinnunen från Taavolagården. Foto: Haparanda stad

Vigert Haapasaari, Sakarigården samt Tarja och Per-Olof Kinnunen, Taavolagården, flankeras av nämndens ordf  och vice ordf Pia Hulkoff respektive Johan Isaksson. Foto: Haparanda stad.

HAPARANDA: Taavolagården och Sakarigården i Haparanda kommun har prisats.

Det är samhällsbyggnadsnämnden som har delat ut Byggnadsvårdspriset 2018 till dessa två kulturgårdar med ägare.

Taavolagårdens ägare, Per-Olof Kinnunen och Tarja Kinnunen, fick priset för deras ”målmedvetna arbete att kring en historisk gårds- och byggnadsmiljö skapa en mötesplats på landsbygden. Taavolagården har utvecklats till ett besöksmål och en ambassadör för kommunbefolkningen och långväga gäster”.

Sakarigården, som ägs av Karungi byaforum, fick priset för många människors engagerade arbete med att visa sin orts och en av sina verkligt spännande karaktärsbyggnaders historia. Sakarigårdens potential för att locka besökare till Karungi har vuxit i takt med att renoveringen har fortskridit och ett besök är fyllt av historiens vingslag.

Kinnunen fick, förutom dipolom, en middag för två i valfri restaurang inom kommunen.
Sakarigårdens pris, 2.000 kronor, ”kan användas till en samling för de som arbetar med Kooperativet Karungi byaforum ekonomisk förening”.

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
En kommentar om “Ärades med Byggnadsvårdspris
  1. ej razisd skriver:

    hahha.. så du tog bort mitt inlägg varför? ok vänner emellan. jag förstår.