Arbetslösheten fortsätter att minska främst bland unga

Under årets första månad minskade arbetslösheten ytterligare. Drygt 412.000 personer mellan 16 och 64 år var arbetslösa i slutet av januari.

Jämfört med januari månad förra året är det ungefär 11.000 färre.

– Arbetslösheten fortsätter att minska, främst bland ungdomar. Det är dock inte frågan om några stora förändringar utan en svag successiv förbättring, som också väntas fortsätta framöver, säger Mats Wadman, analyschef på Arbetsförmedlingen.

Antalet personer som skriver in sig som nya arbetslösa vid Arbetsförmedlingen fortsatte också att minska i januari. Siffran gick upp till 35.000 personer, vilket är nästan 5.000 färre än samma månad förra året.

För Norrbottens del var 10.859 personer inskrivna som arbetslösa. Det är drygt 1.000 personer färre än januari 2013. Tillsammans med Kalmar och Örebro län stod Norrbotten för den andelsmässigt största minskningen i landet.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , ,
En kommentar om “Arbetslösheten fortsätter att minska främst bland unga
  1. Bep Weijand skriver:

    Det skulle vara mera informativ om man även skrev hur många har gått i pension under den perioden, samt hur många som är deltidsarbetslösa.
    Dessutom finns det en del arbetslösa ungdomar som inte är inskrivna på arbetsförmedlingen, som lever i bästa fall på korta jobb och på släktens bekostnad. Här fattas det statistik.