Arbetslösheten minskar mest i Norrbotten

TORNEDALEN: Av landets alla län är arbetslöshetsminskningen allra störst i Norrbotten, visar Arbetsförmedlingens nya siffror för juli månad. 

Minskningen i Norrbotten för juli månad motsvarar 1,2 procentenheter, jämfört med samma månad 2013.

Totalt gick drygt 1.100 inskrivna vid arbetsförmedlingen i länet till någon form av arbete under juli månad. Det är omkring 300 personer färre än samma tid förra året.

Men totalt sett var 1.547 personer färre arbetslösa i Norrbotten under juli månad i år, jämfört med juli 2013 – därav de positiva siffrorna.

Arbetslöshetsstatistiken skiljer sig emellertid kraftigt åt mellan länets kommuner. I Haparanda är exempelvis ungdomsarbetslösheten 23,8 procent, medan Pajala har den lägsta andelen öppet arbetslösa ungdomar i hela landet – 0,9 procent – ihop med Vaxholm.

 

 

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala Taggar: ,
5 kommentarer om “Arbetslösheten minskar mest i Norrbotten
 1. anders rönnqvist skriver:

  Äntligen börjar Alliansregeringens politik blii positivt kännbar även i Norrbotten

 2. staffan skriver:

  Norrbotten är helt oberoende övriga Sverige med sin infra (gruvor, skog, vattenkraft, mm.
  Därför har det knappast någon betydelse vilken som styr landet vad avser jobben.
  Men i övrigt har nog utflyttningen varit lika stor som förut, speciellt vad avser de välutbildade. De som är kvar är lastbilschaufförer o Ikeafolk. Resten är arbetslösa i stort sett!

 3. Enok Nitti skriver:

  Staffan, när du blir sjuk får du åka lastbilsflak och opereras med en insexnyckel.Du får äta IKEAköttbullar på ett långtradarfik.Lite måttfull måste man vara i ett inlägg.

 4. staffan skriver:

  Ja det gäller att du Enok röstar rätt i valet, för det kan bli så illa om nuvarande M-politik fortsätter där listige Schlingmann får fortsätta att dra i snöret.

 5. Enok Nitti skriver:

  Staffan Schlingmann slutade som chefsstrateg hos (M) 2012, vad beträffar röstning kommer jag att rösta olika i alla val, jag ser till vilka som finns på listan och hur pass demokratiskt dom är placerade där, vad beträffar Haparanda så får de som röstat igenom BC inte min röst. Dåliga arvodespolitiker klarar vi oss utan.