Arbetsmarknadsministern informerade sig om Utbildning Nord

ÖVERTORNEÅ: Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) ägnar tisdagen och onsdagen åt att träffa personal och elever vid Utbildning Nords utbildningar.

Haparandabladet var med på rundvandringen när utbildningar inom kylteknik, el, fordon, CNC och plåt förevisades.

Hillevi Engström ställde en rad frågor för att skapa sig en bild av utbildningarna som hennes departement ansvarar för tillsammans med motsvarade i Finland och Norge.

Efteråt sa hon till Haparandabladet bland annat följande:

– Jag förvånas över att man så här långt upp i Sverige är så internationell och att lärarna till exempel hävdar att ett nytt språk kan eleverna lära sig samtidigt som de går en yrkesutbildning.

 

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , ,
6 kommentarer om “Arbetsmarknadsministern informerade sig om Utbildning Nord
 1. Jan Björnfot skriver:

  HB Skriver Ministerns svar: Jag förvånas över att man så här långt upp i Sverige .Slut sitat.Nog trodde jag i min vildaste fantasi att en representant av SVERIGES RIKSDAG viste mer om norradelen av detta land.Jag säger bara det jag alltid har sakt: Ja si dessa 08.Klampa i klaveret det kan dom.

 2. Mad Max skriver:

  Jan Björnfot: Jag tror inte heller att hon skulle hittat till gränsen ensam. Eller till Norrbotten överhuvudtaget. 08;ornas Norrland böjar norr om Slussen 😉

 3. Knapsu skriver:

  Kan meddela ministern att vi här uppe alltid legat före övriga landet när det gäller att vara internationella. T.ex. så duger inte euron som betalningsmedel i varken Stockholm, Malmö eller Göteborg medan det fungerar bra i både Kalix och Haparanda.
  Men snacka kan dom därnere.

 4. A-L skriver:

  Jag fastnade på samma formulering ”Jag förvånas…” Vad tror hon om oss här uppe i norr? Förstås att vi bor i kåtor långt från civilisationen, rena rama vildarna. Nä, skärpning krävs!

 5. Stig Aspholme skriver:

  Inkompetensen speglar sig i uttalandet; Ministern.

 6. JR skriver:

  Provratta en lastbil är ju klockrent försök till ministerstyre.