Årets julklapp 2017 utsedd

TORNEDALEN: Sedan 1988 utser HUI Research årets julklapp.

För att en produkt ska tituleras som årets julklapp ska den betraktas som en tidsenlig samhällstrend. Årets julklapp ska vara en nyhet och haft ökat intresse under det gångna året. Den produkt som har utsetts till 2017 års julklapp är elcykeln.

I motiveringen till detta står det att elcykeln speglar de svenska konsumenternas ökande klimatmedvetenhet, vilja att ta hand om sin hälsa samt att vara fri, flexibel och stundtals bekväm.

Svenskarnas intresse och efterfrågan på elcyklar har ökat kraftigt i takt med att tekniken mognat och gjort elcykeln mer lättillgänglig. Sedan regeringen i årets höstbudget flaggade för införandet av en elcykelpremie ökade intresset ytterligare.

–  Elcykeln har just nu stark vind i ryggen. Klimatoro, hälsotrend och regeringens premie gör den given till årets julklapp, säger Jonas Arnberg, VD på HUI Research i ett pressmeddelande.

Begagnat alternativ

Den internetbaserade handelsplatsen Blocket utser också årets julklapp för tredje året i rad. Ett begagnat alternativ som baserar sig på efterfrågan på andrahandsmarknaden.

Årets begagnade julklapp 2017 är vandringsutrustning, eftersom att privatannonseringen har ökat med 15 procent på vandringstillbehör under året.

 

 

 

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
2 kommentarer om “Årets julklapp 2017 utsedd
  1. P. skriver:

    ”För att en produkt ska tituleras som årets julklapp ska den betraktas som en tidsenlig samhällstrend. Årets julklapp ska vara en nyhet och haft ökat intresse under det gångna året.”

    Detta gäller för e-ciggen också. 😉

  2. Mad Max skriver:

    Den kan vara svår att klämma in i tomtens säck.