Armasjärvi utan telefonkontakt i en månad

– Nu är det dags att protestera mot den dåliga telefontäckningen, anser Hans Lugnet i Armasjärvi. Foto: Marianne Berglund

– Nu är det dags att protestera mot den dåliga telefontäckningen, anser Hans Lugnet i Armasjärvi.
Foto: Marianne Berglund

ARMASJÄRVI: – Det är otroligt så illa det fungerar med telefonerna. Nu har vi inte fått någon kontakt i hela byn på en månad, säger företagaren Hans Lugnet.

Lugnet är inte den ende som reagerat på den dåliga telefontäckningen under den senaste tiden. Byn blev av med de fasta telefonerna i somras och är nu hänvisade till sina mobiltelefoner.
– Jag har ringt till Telia för att höra vad de tänker göra, men jag fick svaret att det inte planerar några åtgärder, säger Hans Lugnet.
– Det har tidigare fungerat någorlunda när man stått vid fönstret, men sedan tre till fyra veckor finns ingen kontakt överhuvudtaget.
Eftersom han har kontakter med utlandet med anledning av att han importerar fönster är han beroende av att komma fram.
– Det har jag löst genom att jag skaffat ett Comviq-abonnemang, men det funkar ju inte i till exempel Övertorneå, konstaterar han.
Han berättar vidare att grannen oroar sig när han har jour vissa helger och hur det ska kunna lösas.
Som avslutning på samtalet med Lugnet säger han och skrattar:
– Under pimpeltävlingen på påskdagen upptäckte vi att det faktiskt gick att få kontakt mitt ute på sjön.
Men det lär knappast vara lösningen på problemen.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: ,
8 kommentarer om “Armasjärvi utan telefonkontakt i en månad
 1. håkan svangärd skriver:

  Det är ju inte klokt att vara så länge utan telefon. Jag har åxå problem här med både telefon å komma ut på nätet ofta. Då får jag höra att det är fel i min mobil inte Telias fel. Fick nytt simkort men inte blev det bättre för det. Har provat alla konster dom sagt jag ska göra men inte blir det bättre.

 2. Susanna Normann skriver:

  Har inte märkt någon skillnad i mobiltäckning i södra delen av Armasjärvi. Den är ju inte bra men man har nu kunna ringa om man har öronsnäckor och telefonen ligger vid fönstret.

 3. Mad Max skriver:

  Detta är verkligen skamligt. Har vi inte kommit längre angående mobiltäckningen? Årtalet är 2015. Man satsar tydligen bara inom tättbebyggda områden idag. Mycket märkligt.

 4. klurifax skriver:

  Om man bor i ödemarken så kan man ju inte begära samma service som i städerna heller? Var och en väljer ju var man vill bo och då väljer man ju servicen även. Detta är inget ovanligt, åk efter E4an söderut så ser ni vad många vita fläckar det finns även där.

 5. håkan svangärd skriver:

  Alla kan ju inte bo i städer Vi är många som bor på landsbygden å vi betalar ju pengar för å ha samma service som dom som bor i storstäder

 6. klurifax skriver:

  Tänk så här…det bor fler människor i Stockholm än i hela Norrbotten….dom lite större städerna vid kusten har den mesta befolkningen i Norrbotten. Var skall det största andelen satsas vad gäller service?

 7. Knapsu skriver:

  Förr hette det Televerket och var till för att befolkningen skulle ha tillgång till telefoni. Nu är det Telia och ett affärsdrivande aktiebolag som skall agera på en marknad och maximera sina vinster.
  För det är ju så vi vill ha det, tydligen.

 8. skeptikern skriver:

  Hur kan det komma sig att det är så bra täckning i norra Finland då?
  Det är såpass bra täckning att mobilen automatiskt går över på dessa nät.
  Mer än en som svurit över kostnaderna att ta emot samtal via finska nät.