Asplöven bygger bakifrån

HAPARANDA: Sent under fredagskvällen presenterade AHC två nyförvärv inför lagets andra säsong i Hockeyallsvenskan.

Två lovande försvarsspelare har skrivit ettårskontrakt med klubben: hårdskjutande och fysiske Marcus Fagerudd samt Djurgårdstalangen Marcus Bohman.

Finländske Fagerudd spelade 26 matcher för Asplöven förra säsongen och var ett potent vapen bland annat i numerärt överläge, med ett offensiv facit på sju mål och lika många målgivande passningar.

Blott 19-årige Bohman är högerfattad och offensivt lagd, hockeyforstrad i Modo. Han fick spela 16 allsvenska matcher med DIF förra säsongen och dominerade stort i klubbens J20-lag.

– Två spelare med stor utvecklingspotential. Jag är glad att de väljer att spela för oss, säger AHC:s tränare Per Kenttä.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , , , ,
6 kommentarer om “Asplöven bygger bakifrån
 1. Sixten Lautakoski skriver:

  De är trevligt och vara en föredetta tornedaling just nu i södra delen av landet när man tänker på ishockey tänk att ni har Modo, Skelefteå, Luleå och sen Björklöven och Asplöven i två av de högsta serierna i landet de känns väldigt bra och prata hockey med grannarna.

 2. Asplövensupporter skriver:

  Mycket trevligt och glädjande med nyförvärv. Men har Asplöven en tillräckligt bra ekonomisk bas att stå på inför den kommande säsongen i den kapitalslukande allsvenskan? Man blir också betänksam när klubben begärt elitbidrag på 750.000 från kommunen

 3. Knapsu skriver:

  Ingenting att bli betänksam för att Asplöven vill ha ett elitbidrag på 750.000, det är vedertagna summor i dessa sammanhang.
  Nu väntar vi på att 1 eller 2 spelare från PHC blir klara för AHC och sedan två hemvändare från Tingsryd?

 4. SIM skriver:

  Att söka elitbidrag är normalt för alla föreningar som befinner sig på denna nivå.

 5. Jens skriver:

  Inte några spelare från Piteå eller Tingsryd vi behöver pulver

 6. Knapsu skriver:

  Jens: Lindholm i PHC tror jag nog kan visa sig vara ”pulver” även i HA och Jarkko och Henri från TAIF har väl visat att de håller i HA?
  Börsen är ju inte hur stor som helst så det gäller ju att hitta dom där ”guldkornen” som ger mycket för en relativt liten penning. Sedan kryddas anrättningen med några riktiga spetskompetenser typ fjolårets Slava och Lucas.