Asplöven fick anstånd med konkursen

HAPARANDA: Asplöven HC med snaran runt halsen lever vidare.

Tingsrätten i Haparanda har medgivit anstånd med den hotande konkursen för Asplöven till måndagen 8 januari klockan 10.00 då nya förhandlingar kommer att äga rum.

Asplövens företrädare David Lehto har via videolänk meddelat att sponsorintäkter på 200 000 kronor är på ingående de två första veckorna nu i januari.

Borgenären Aleksandrs Semjonovs, sparkad tränare för Asplöven har angett en fordran på Asplöven på utebliven lön på 95 079 kronor för tiden Oktober fram till 14 januari 2018.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska
23 kommentarer om “Asplöven fick anstånd med konkursen
 1. Fläsh skriver:

  Hoppas inte den sponsorn stavas Haparanda kommun…

 2. betraktarne 1 skriver:

  No niin!

 3. Axeli skriver:

  Känns som bortkastade pengar, det går ej att bedriva hockeyn med heltidsanställda spelare på denna nivå, spelarna måste komma från egna led.
  Alldeles för dyrt!

 4. Borg skriver:

  Hur kan pengarna vara slut efter halva säsongen. Har inte styrelsen gjort en budget eller har man blundat och kört på så länge det går.
  Känns som att kompetensen i föreningen försvann med Per K.
  Hoppas det finns en långsiktig plan för föreningen från styrelsen o klubbchef

 5. Snusmumriken skriver:

  Ja sen saknar ju även spelarna sina löner. För andra säsongen i rad.

  Gå i konkurs och gör framtida spelare en tjänst så dom slipper luras av er. Att spelarna ska kunna betala sin hyra eller ha mat på bordet är inget vederbörande i asplöven bryr sig om. Allt är bara ett spel för gallerierna. Skäms på er.

 6. Bosse skriver:

  Vem vet, det kanske är Fahlander som plockat 200.000 ur spargrisen 🙂

 7. från holmen skriver:

  bäst att satsa på lokala förmågor…en sån där Alltiallo som Kenttä var..

 8. Tankevurpor? skriver:

  Bäst att satsa på lokala förmågor, gärna gratis också, jovisst, vackert tänkt! Men de lokala förmågor som stuckit till andra lag (Kenttä, Snäll, Eriksson, Juntto, Ceder mfl), har ju dragit för att dom får bättre betalt i andra lag, inte för att Asplöven kastat ut dem, och möjligen slipper dom kallas legoknektar i sin nya hemstad?
  Nä-kom igen, bättre argument behövs såvida inte detta är vad ni vill ha, hockey-bockey på uterink på Bojan som på 80-talet, är det dit Haparandas hockeyambitioner strävar?

 9. från holmen skriver:

  sign Tankevurpor…ja tänk vad Bosman domen har ställt till de..men hävdar i alla fall att det behövs lokala förmågor med klubbkänsla..

 10. Daniel skriver:

  @Tankevurpor: Det handlar i första hand om att bygga upp en verksamhet med en röd tråd genom hela föreningen som kan producera spelare till a-laget med åtminstone hyfsad regelbundenhet. När de låg i HA var principen att värva trettioplussare typ Tomas Larsson att checka i fjärdekedjan istället för att ge någon från det då rätt hyfsade j-20 laget chansen. Ingen kan övertyga mig om att ingen av dem höll måttet att avlasta de minuter som krävdes.
  Hur många av de unga killar som spelat i Luleå i år hade fått samma istid i ahc? Svar:ingen.
  Detta är en soppa som klubben bäddat för under lång tid.

 11. Fläsh skriver:

  Bosse: betänk dig den reklamskylten som hänger i taket på arenan där det står ”Sponsored by Fahlander” hehe.. vore ju ett hån mot oss skattebetalare!

 12. Tankevurpor? skriver:

  Håller med Från Holmen, trist att alla duktiga lokala spelare gått vidare till andra lag, men det är väl så näringskedjan fungerar överlag, svårt för stan att konkurrera på denna nivå. Vi får hoppas det löser sig för klubben och att nya talanger kommer fram via stans ungdomslag!

 13. Robin Hood. skriver:

  Kommunen går väl in och räddar Asplöven igen!! och personalen har sparkrav?

 14. Tankevurpor? skriver:

  Daniel, du har en bra röd tråd. Vi är faktiskt inte särskilt oeniga. Även jag hade gärna plockat in en femma från ett eget J20-lag i detta läge, i stället för att hämta spelare från grannarna. Kanske göra som Kalix när dom krisade nyligen- ta rejält betalt av J-lagsspelare för att finansiera A-laget, men hur skulle det se ut i kommentarerna? Kan det vara så att unga Kalixspelare som själva betalat för att spela i Kalix nu lånas ut för att rädda Asplöven? (se andra artiklar). Sån matematik gillar jag, kanske också Robin Hood oavsett om han är i Sherwoodskogen eller bland granarna i Riekkola….

 15. matarengi skriver:

  nasuabo är tyst..tror han ingår i den inkometenta styrelsen fast han kanske försöker undgå sitt ansvar..men vi träffas vid nästa årsmöte..om du inte är där men ditt namn finns i varje fall i justerade protokoll..nån jävla ordning ska de vara i alla föreningar och även i en typ elit förening ..skrattar—som asplöven..de är faktiskt riktigt beklämmande att man inte klarar av och följa en beslutat budget och de är inte bara ett år de gällar utan 3 till 4 ärsredovisningar tillbaka….som föreningsmänniska så förstår jag inte hur man kan missköta en förening som nuvarande sty gör????

 16. matarengi skriver:

  jag tror att när man gjorde sin s.k budget att man förlita sig att asplöven skulle gå upp i allsvenskan med intäkter på flera miljoner som en plats i allsvenskan medför. eller har nasuabo nått annat förslag att allt varje år gått fanders vad gäller budgeten…. eller förlitar mig sig att vi skattebetalare varje år ska bidra med typ 700 tusen i stöd. och själv är man ett låg skatte parti ( typ m) som tycker skattetrycket är för hårt!! parodi!!!!!! och alla övriga stöd som vi skattebetalare har betalt när man värvar spelare från när och fjärran. bara och kolla föreningens bokslut. där finns allt

 17. mkk skriver:

  matarengi har fått några fredags öl:)

 18. Betraerq skriver:

  Vi är bara 9000 invånare så laget kommer ej någonsin ha mer intäkter för mer än max div 2 spel.

  Sluta svammla om reklamvärde. Det är noll vid nu.

  Förstår att hjärtat slår för klubben men det har ingen betydelse när underlaget saknas ekonomiskt.

 19. Puckman skriver:

  @Tankevurpor

  Asplöven har ingen flick, dam, pojk eller junior verksamhet längre. Så att plocka spelare från J20 lag är inget alternativ. Ungdoms och junior verksamheten i kommunen bedrivs av HaparandaTornio UHC, här finns det mängder av talanger.

 20. Betraerq skriver:

  Känd från tv (uppdrag granskning) mannen Lehto skall ge sig in i asplövens räddning. Lycka till. *denna medellande kommer att skickas till granskningsnämnd om ej publicering*

 21. Fläsh skriver:

  Raka puckar från föregående skribent minsann.. Tror inte HB darrar nämnvärt på läppen av stavfel och löjliga hot om ickepublicering.

 22. Hmm .. skriver:

  Märkligt att så många privata personer tror sig ha rätten att spekulera och bestämma något om en förening där de ej ( troligen) har någon insyn i. Vad vet ni om sanningen? Önskar ni högst av allt att Asplöven inte ens fanns? Och varför isåfall? Vad har ni som privatpersoner förlorat ekonomiskt ? Förstår ni ens hur mycket svett och tårar det finns bakom att driva en idrottsförening i en liten stad som Haparanda? Nä, det gör Ni inte. Ni sitter på Er kammare och bara tycker och har åsikter, om nåt Ni inte har en susning om . Kom ut från Er ” pörtti” och hjälp till istället för att sitta hemma

 23. Hmm .. skriver:

  Jag tycker man ska, minst, vara medlem i Asplöven innan man har åsikter om föreningen. Är man medlem , ska man aktivt och ärligt framföra sina åsikter på årsmötet! Att Anonymt framföra åsikter på HBWebben, hamnar i papperskorgen, hoppas jag! Skäms på Er som spottar !