Asplöven föll i förlängning

Asplöven på rygg efter suddentorsk mot Haninge under söndagen. Foto: Lasse Stenman

HANINGE: AHC hämtade upp stort underläge, men föll i sudden mot tabelljumbon Haninge som vann med 5-4 (1-0, 2-3, 1-1, 1-0) i hockeyns norra Alletta under den sena söndagseftermiddagen.

Asplöven tar time-out efter två snabba hemmamål i mitten av den andra perioden vid ställningen 3-0 till Haninge. Sedan reser man sig och producerar tre kassar på drygt fyra minuter.

Hemmakrigarna återtar ledningen åtta minuter in på tredje. Strax efter tolv blankt fixar gästerna 4-4 med en straff, men efter 3.09 i sudden faller bilan för AHC.

– Vi är totalt överlägsna i två perioder men fullkomligt uddlösa. Sedan skjuter vi oss i foten i tredje, med tre vansinniga utvisningar. Och så gör vi ett horribelt individuellt misstag som de avgör på, sammanfattar en ilsken förstetränare i Urban Lahti.

Han har svårt att hitta ljuspunkter.

– Vi hade en bra time-out i andra. Sedan gjorde vi tre mål. Men det är det bästa som finns att säga om vår insats. Det är riktigt bottennapp för att tala klarspråk, mässar ledare Lahti.

I individuella termer är det bara försvararen Marcus Björk och anfallaren Hampus Forsling som får guldstjärna. Björk kröner sin insats med straffmålet som tar matchen till förlängning.

Asplövens övriga målskyttar: Ludwig Niederbach, Antti Uitto och Hampus Forsling.

På fredag väntar hett derby mot Piteå hemma i Ica Arena.

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
22 kommentarer om “Asplöven föll i förlängning
 1. Niklas63 skriver:

  God natt asplöven… 🙁
  Där gick möjligheten till att ta en plats till allsvenskan.. tror inte det kommer att gå med dagens tränare.. tyvärr .. tråkigt för Norrbotten

 2. ABC skriver:

  Stryk mot Haninge!?

 3. ABC skriver:

  Fan vad förbannad jag blir……….

 4. Anders Bäckström skriver:

  Jag förstår att Ubbe är både frustrerad och förbannad! Det enda rätta är att glömma denna fadäs och komma igen.

  Nu är det verkligen time att Importerna börjar leverera. som samtliga vet är det inga billiga ” Pjäser” som den Ideellt…? Arbetande Sportchefen tagit till Haparanda!

 5. zacke skriver:

  Första segern för vad dom nu hette mot kasslöven 😀

 6. Niklas63 skriver:

  Ta Per Kenttä in i båset igen! Han kanske kan få igång grabbarna igen! Det är ju han som fixat dit spelarna! Så det kanske finns någon respekt där som får spelarna att kriga! gör nu något innan allt rinner ur händerna!

 7. Anders Bäckström skriver:

  Niklas63!

  Det är ingen lösning med ett tränarbyte! Däremot tror jag att det är stor oro i klubben i och med att Sportchefen söker nya uppdrag under brinnande kval, naturligtvis blir det mentala negativa effekter av detta! Sedan får nog Sportchefen också ta på sig ansvaret för de värvningar som är gjorda för dyra pengar, av Importer som inte levererar! Ubbe Lahti är en erkänt kompetent coach!

 8. ABC skriver:

  Bäckström
  Vad pratar du om?

 9. Niklas63 skriver:

  Nu har en som inte kan hockey uttalat sig..
  Vilket skämt att säga att Ubbe är en kompetent coach.. ingen rutin där alls.. bara rallar hockey.. tuta och kör hockey.. det håller inte på den nivån som asplöven vill vara på!

 10. Laaaaaaaaaaa skriver:

  Anders B: men snälla. Ledarfrågan måste diskuteras. Han får ju inte ut maximalt av spelarna tyvärr. Ett taggat Piteå och Östersund kommer bli för svårt för Asplöven tyvärr utan en ny röst som kan lyfta laget….

 11. Dragos skriver:

  Tja, torsk mot Haninge Anchors, ett bottennapp i dubbel bemärkelse……Nåväl, vi ligger fyra i tabellen och halva serien är kvar, vi är inte uträknade ännu på långa vägar, men visst måste det bli bättre!

 12. Knapsu skriver:

  Anders B: sportchefen söker inte nya uppdrag. Däremot finns det lag i HA som har erbjudit honom ett jobb. Det är skillnad.
  Sedan är det ju uppenbart, när man ser på laguppställningen, att tränarduon inte lyckats omsätta kompetensen i truppen till resultat.
  Kasta gameplan och taktiktavlan i sopkorgen i nästa match och gå bara ut och kör!

 13. Anders Bäckström skriver:

  Ja, vad skall jag skriva? Reaktionerna var väldigt lågmälda då Kenttä spelade bort Asplöven från HA!

  Visst har han ett stort ansvar då det gäller just spelartruppen, det går inte att komma ifrån det ansvaret. Till ”Knapsu” vill jag skriva, att det kanske i Haparanda pratas om att Sportchefen är eftersökt, men här råder delade meningar! Oavsett är det inte speciellt smart agerat att under brinnande kval, offentligt gå ut. Klart att Kenttä rent mentalt lämnat klubben, människan fungerar på det sättet. Jag hoppas oavsett att Asplöven klarar detta, många poäng att spela om fortfarande!

 14. Niklas63 skriver:

  Det är Oskarshamn som gått ut med att man är intresserad av kenttä inget annat.. det brukar vara så i den här branschen..
  Nog om det! Nu behöver vi en ny röst i båset som får grabbarna att kriga hem det här!
  Laget måste börja kriga som stora starka Asplöven igen!

 15. Knapsu skriver:

  Anders B: Du verkar ha svårt att förstå eftersom du fortsätter att skälla under fel träd. Det är ju inte Asplöven eller Kenttä som gått ut i offentligheten med att IKO vill ha honom som sportchef, utan en journalist på KVP/Expressen som skvallrat om detta.
  Så du får gnälla på Mr Madhawk att det är ”stor oro i klubben”.

  Sedan tror jag inte att spelarna påverkas pga spekulationer om sportchefens eventuella framtid i klubben.

 16. Anders Bäckström skriver:

  Tydligen har jag hamnat i dispyt med en massa Hockeyexperter! Det var inte meningen. Jag tror att samtliga här i forumet verkligen hoppas att AHC tar sig tillbaka!Sedan att helt lägga skuld på coachen, det anser inte jag är ok. Sportchefen har en otroligt viktig roll i sammanhanget! Det går aldrig att komma ifrån! Om man verkligen vet definitionen på Vad en Sportchef verkligen har för roll. Att dra in Mr Madhawk som den skyldige, är väl att ta i Knapsu! Det har ganska länge varit en offentlig hemlighet att Per sökt andra klubbar. Jag hoppas och tror att AHC fixar detta!

 17. Nasuabo skriver:

  Vilket engagemang! Asplöven engagerar alltid! Synd att det inte är lika många kommentarer när det går bra? Efter vinsten på lördag var det bara två kommentarer, men efter förlusten rasslar det till i kommentarsfältet. Kul ändå med engagerade fans som det tydligen finns. Alla ni utom möjligen Zacke verkar stötta laget. Men Zacke, fortsätt gärna trolla, all publicitet är bra! (Oavsett ditt syfte). Nåväl, Asplöven har inte gett upp, Piteå hemma på fredag, nu är det dags att visa vilket lag i Norrbotten som är bäst i Allettan! 4-2 är ett gångbart tips, nya tag, Panzarmarschen rullar på…

 18. Anders Bäckström skriver:

  Du har helt rätt ”Nasuabo” visst är det engagemang det är frågan om, ingenting annat! Håller också med Dig, att vid vinst är det inte många kommentarer.

  Det som alltid förvånat mig engagerad eller ej är att nästan ingen har Modet att stå upp med sin åsikt i eget namn? Vad är Ni rädda för?

  Jag tror också att Ubbe och laget tar Piteå, mitt tips är 4-1

 19. Niklas63 skriver:

  Tror tyvärr att Piteå vinner med 0-3 med Dagens tränare.. byt tränare!

 20. Nasuabo skriver:

  Anders, rakryggat att du skriver under eget namn, men faktum är att jag inte har en aning om vem du är, du kunde lika väl vara ett troll (förvisso ett snällt sådant), bland oss andra. För min del är det inte av rädsla jag skriver under pseudonym, snarare en bedömning att vissa teman, tex Asplöven och sånt som rör stadsdelen Nasua förtjänar en egen röst, med ett fokus. Avseende fenomenet att det skrivs mest om Asplöven när det går dåligt, fick jag en förklaring i kvällens Bastubaletten (heder åt de medverkande), i Tornedalen sägs inget när det går bra, men när det går dåligt får man höra det.

 21. Nasuabo skriver:

  Tillägg: på SVT sänds ikväll nån form av ism-kulturprogram om nyttan av negativt tänkande och teorier kring det, en av teserna är att människor med negativt tänkande lever längre och förbättrar världen!? Man refererar bla till Luther och Calvinismen. Plötstligt slår mig tanken…har ”ei se kannata-gänget” rätt? Fan heller, men jag justerar mitt tips om matchen mot Piteå på fredag, vi vinner med 3-2, inte 4-2….

 22. Nasuabo skriver:

  Post scriptum…,det blev visst 3-2, känns det tipset bekant? tack negativister för att ni upplyste mig och justerade min bedömning, men en vinst är en vinst….man kan ju inte alltid veta bäst, men det känns skönt att sällan ha fel…