Asplöven föll i sista matchen

Asplöven föll på sin ineffektivitet mot Södertälje under den tidiga lördagskvällen. Foto: Lasse Stenman

SÖDERTÄLJE: AHC förlorade under den tidiga lördagskvällen en jämn match mot SSK som gick fram till 3-1 (0-0, 1-1, 2-0) i sin sista strid i jakten på allsvensk plats.

Matchen blir typisk för den gångna säsongen, där Asplöven faller på sin oförmåga att göra mål. Sebastian Dyk ger gästerna ledning i mitten av den andra perioden, men man låter SSK kvittera med en man mindre på isen bara två minuter senare.

Hemmalaget tar sedan ledning i början av tredje och sätter punkt med trean i tom kasse med knappt två minuter kvar att spela. Detta innebär att Asplöven slutar på femte plats i den allsvenska kvalserien.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , , ,
4 kommentarer om “Asplöven föll i sista matchen
 1. Dragos skriver:

  Vi fåtaliga Asplövensupportrar på plats (några var vi) fick i alla fall ta del av Södertäljebornas glädje över sitt lag. Vilken stämning i Scaniarinken! Som vanligt blev det förlust trots visst spelövertag. Södra klacken tackar ändå Asplöven för allt vi fått vara med om dessa säsonger i Allsvenskan, många fina minnen blev det. Nu hoppas jag på nya tag i ettan med gamla och nya krafter i laget. På återseende Asplöven, ni är alltid välkomna söderut!

 2. Happisbo skriver:

  Sk Lejon nästa

 3. Erik skriver:

  Rosor till Per och övriga i ledarstaben för ett bra arbete under dessa år i Allsvenskan.Hoppas att Asplöven kommer tillbaka så fort som möjligt.Norrbotten behöver ett lag i näst högsta serien!

 4. gunnar skriver:

  Tack for sasongen som varit och visa alla att
  ni kan komma tillbaka! Lycka till.
  Gunnar i Hong Kong