Asplöven förnedrat i premiären

Patrik Forsberg målar för Asplöven i den första perioden. Ett av få glädjeämnen under söndagseftermiddagen. Foto: Lasse Stenman

KALIX: Med tretton spelare att tillgå orkade AHC en dryg period mot Kalix som gick fram till 13-2 (2-1, 5-0, 6-1) i söndagens seriepremiär i hockeyettan.

Anledningen till att AHC kommer till spel med så få gubbar är enligt uppgift papperskrångel med Finska hockeyförbundet som dröjt med övergångshandlingar.

Efter att hemmalaget ganska lätt får 2-0 efter drygt sex minuter, vaknar Asplöven till och flyttar upp laget lite. Med tolv sekunder kvar av första reducerar högerfattade Patrik Forsberg snyggt när han prickskjuter på vänstersidan.

Gästerna kommer ut piggt i andra och kan sånär kvittera. I stället sätter Kalix 3-1 i numerärt överläge efter fem minuter och uppförsbacken är brant för Asplöven. När så fyran kommer i minut tolv är bensinen slut och baklängesmålen ramlar in som fallande frukt.

Med givna förutsättningar är raset inte så förvånande. Med endast två försvarsspelare på isen är utvecklingen väntad. Domen får vänta tills Asplöven kan mönstra fullt lag.

I söndagens match förtjänar anfallaren Mikko Väänänen omnämnande för två målgivande passningar och en tapper insats i stort.

 

 

Publicerad i Haparanda, Svenska
En kommentar om “Asplöven förnedrat i premiären
  1. Antti skriver:

    Aspen army!!!