Asplöven försatt i konkurs

HAPARANDA: Under fredagens konkursförhandling där Henri Snell ansökte sin förre arbetsgivare Asplöven HC  i konkurs blev beslutet att försätta klubben i konkurs. Turerna har varit många när det gäller Asplöven HC, men nu är föreningen försatt i konkurs och under fredagen skulle en konkursförvaltare utses.

Efter en utredning av Kronofogdemyndigheten från 18 februari konstateras det att Asplöven inte har några utmätbara tillgångar. Henri Snells fordran på Asplöven HC för utebliven lön plus semesterersättning är totalt 63 756 kronor plus ränta. Rättegångskostnader som Asplöven ska betala är på 17 775 kronor.

– Jag har ännu inte idag fått betalt, sa Henri Snell vid förhandlingarna.

Ingen representant för Asplöven deltog i förhandlingarna, medan Henri Snell hade sin företrädare förbundsjuristen Lisa Melin, Unionen, med på videolänk.

– Det är skönt att det är avklarat, men trist att det blir så här. Den sista tiden har man gått som i dvala, säger Henri Snell.

På frågan om hur framtiden ser ut svarar Snell:

– Jag har snackat lite löst med andra klubbar om arbete, men det är inte mer än så, säger Henri Snell.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar:
27 kommentarer om “Asplöven försatt i konkurs
 1. ee skriver:

  Nu hoppas jag någon sedan begär ut handlingarna från asplöven och synar herrarna bakom denna klubb. speciellt de som varit inblandade från kommunen i klubben. det slutar ej här

 2. Lucas skriver:

  ingen från asplöven där ? Vilken skräll !!!

 3. ej razisd skriver:

  ånyo. skyll inte på kommunen utan på senast valda sty. ledamöter som inte tar sitt ansvar utan försöker gömma sig för att undvika ett personligt betalningsansvar för att ha misskött föreningen på det grövsta.

 4. Fakta skriver:

  Detta är ekonomisk doping från början! Ansvaret är styelsen från början i satsningen med Kenttä i förgrunden! Kommun har inget med härvan att göra!

 5. Mika M skriver:

  Guldägget som blev löstkokt.
  Bara att bita ihop och komma igång igen.
  Det har visserligen varit en jävla härva, men då-tid är då-tid.
  Bygg upp klubben med en ny vision, där det spelarna kommer från närområdet.

 6. ej razisd skriver:

  och inga utmätbara tillgångar finns. vilket är helt uppenbart för tillgångarna i balansräkningen har till största delen bestått av övervärderade spelare. intressant är och få reda på hur stora alla leverantörsskulderna är.

 7. Hb=bo skriver:

  Hb kan Ta an fallet de har haft kameran skrivblocket i åratal hos asp kansli så som inget annat hänt tornedalen

 8. Dragos skriver:

  ”Det slutar ej här” skriver ee…dom som vill ha ett hockeylag i stan hoppas nog du har rätt, du nuddar samma vinnande retorik som Winston Churchill när britterna började vinna slag och vända kampen mot nazisterna…”this is not the end, its not even the beginning of the end, but its perhaps the end of the beginning”….

 9. Lucas skriver:

  Läs nsd snäll talar ut

 10. Juristen skriver:

  Konkursförvaltaren bör självklart lämna över ärendet till ekobrottsmyndigheten för att hitta herrarna bakom skandalföreningen. Förutom huvudsponsorskapet har kommunhuset varit närmast som ett andra kansli för skandalklubben. Det är rent förjävligt hur kommunen missbrukat skattepengar år efter år.

 11. J skriver:

  Kommunen med sina politiker,tjänstemän bör titta sig i spegeln efter detta…

  Ledningsgruppen bär YTTERST ansvaret för detta slöseri….Tycker ni är det är acceptabelt?

  Tycker HB att detta inte är värt ett reportage om?

  Vilka sticker huvudet i sanden som vanligt?

 12. Monttu skriver:

  Två personer har sett till att sänka klubben. Det är PerUrban som genom alla år har handlat friskt på spelarmarknaden trots att kassan alltid visat flera miljoner minus…
  Sanslöst galet att sådan doping har tillåtits i åratal av såväl styrelse, hockeyförbund, hapda kommun….voi perkele!

 13. peter lindfors skriver:

  det är tråkigt,men går det att bygga ihop ett nytt lag.

 14. ej razisd skriver:

  ”icke fråga” Lehto snyftar att han förlora typ 400 tkr i rekonstruktionen. och dom likviderna var ju från aktie vinsten i falanders bolag. konkursen är ännu under utrednings av kk.förvaltaren om någon ek. brottslighet har föregåtts innan kk. månne om hans s.k bidrag till asplöven var för att tvätta få avdrag o sin deklaration. <?????

 15. Alltså? skriver:

  Det måste ju finnas ngn som har betalt räkningarna från AHC:s konto, det går väl att spåra??

 16. kjell wuopio skriver:

  Ni som har Asplöven som förmånstagare i gräsroten (svenska spel) bör byta förmånstagare då det troligtvis inte betalas ut bidrag till kk bolag. Ex H/T ungdomshockey Haparanda så kanske vi får ha ett lag i framtiden.

 17. Jens skriver:

  Någon måste ju ha haft mandat att anställa Snäll och då borde ju rimligtvis de personerna ha någon typ av formellt ansvar även om de givetvis inte vågar stå för sina handlingar.

 18. eeee skriver:

  till konkursförvaltare och ekobrottsmyndigheten är tipset att ni ser alla ansvariga i det arkiverade dokumenten som finns hos banken. Dvs för att få fullmakt att göra betalärenden i banken så måste den personen ha en fullmakt med styrelseprotokoll och konstituerande mötesprotokoll för att kunna göra detta. Annars har banken brustit i sitt ansvar. Handlingarna finns sparade 10år tillbaka så gräv igenom dessa så ser ni vem som gjort vad.

 19. Peter skriver:

  Härligt när privatpersoner tipsar ekobrottsmyndigheten om var information om ekonomiska förehavanden finns att inhämta. Då har man inte mycket förtroende för våra myndigheter.
  Jag passar på att tipsa Tullen om att narkotika ofta smugglas in i landet i t.ex. bilar och andra fordon!

 20. Enok Nitti skriver:

  Peter; Smugglar dom i fordon?Det var det jävligaste, det hade jag ingen aaning om !

 21. Dragos skriver:

  Peter, förringa inte detektiven allmänheten, svårt att tro men vilket år som helst kommer det nån bra id’e på hbwebben…tex förslag till polisen om att spana efter fortkörare på vägarna, eller spana efter tjyvjägare i skogen e dyl.
  Vi som gillar däremot främst gillar sport och hockey och är Asplövennostalgiker får kika på TV, fd A-lövenspelare i ropet i SHL-kvalet, hela tiden, ikväll Mora mot Leksand, Brom’e mot Porsberger osv, inget ont om någon, men ikväll hejar jag på Mora!

 22. Lucas skriver:

  Ordf i asplöven är ju en se-politiker…..

 23. ej razisd skriver:

  enl tillförlitli9ga käller är asplöven bokslutsper90od inte per 12-31 utaN 04 31

 24. ej razisd skriver:

  visst är de beklämmande och höra/lyssna till tv 4 kommentatorer inför hochey slutspelet!

 25. Jante/obegåvade skriver:

  Men så hårt vissa här i tråden uttrycker sig. Vad har ni för belägg/bevis för att Asplöven ska granskas av Ekobrottsmyndigheten ? Tänker ni ställa upp som vittnen isåfall ? Ni verkar veta mycket om Asplövens ekonomi och påstår att det pågått nån brottslighet . Konkurs är inte detsamma som brottsligt. Konkurs blir det om man inte kan betala sina skulder inom rimlig tid.

 26. henka skriver:

  Lucas verkar ha koll på läget,undra hur d kommer sig att dom har en ordf när dom inte ens har en styrelse. ej razisd har verkligen lite å göra i juoksengi,lite mindre med pilsner så kan man göra annat också å inte bara sitta på hb å beklaga sig 😉

 27. Knapsu skriver:

  Vad är en se-politiker?