Asplöven fyller på med tvåvägsanfallare

Asplöven fortsätter att bygga lag inför säsongen 2017-18. Foto: Lasse Stenman

HAPARANDA: Hockeyns silly season går på högvarv för AHC, som presenterade ytterligare ett nyförvärv under tisdagseftermiddagen.

Hårt arbetande anfallaren Victor Ekeståhl-Jonsson ansluter till laget. Victor har tre allsvenska säsonger med Björklöven på meritlistan och kommer närmast från seriekollegan Vännäs.

Sportchefen Urban Lahti är mycket nöjd med förvärvet.

– Under förra säsongen var han sitt lags klart bäste spelare och är användbar i flera roller, framlägger Lahti.

Trots att Ekeståhl-Jonsson bara är 23 år har han avsevärd rutin.

– Han har exempelvis spelat många viktiga kvalmatcher med Björklöven och det kommer vi att ha nytta av, myser Lahti.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
38 kommentarer om “Asplöven fyller på med tvåvägsanfallare
 1. G-son skriver:

  Hur kan man värva spelare efter spelare trots att förra årets trupp fortfarande väntar på obetalda löner. Det går inte ihop i min bok. Vi som betalar skatt i Haparanda kommun (som i sin tur går till spelarnas löner) undrar vad som pågår.

 2. Pettynyt Suomipoika skriver:

  Milloinkas viime kauden palkat maksetaan?

 3. Nasuabo skriver:

  G-son, det kanske beror på att det inte är dina skattepengar som betalar, i den mån du nu betalar skatt? stäng din bok och somna om….du är väl rödgrön antar jag och tror att allt betalas med skatten, men det finns andra pengar! Vänta bara, det kommer fler värvningar!!

 4. Nasuabo skriver:

  G-son, om du nu kan bevara en hemlighet så kan jag avslöja en plan. Vi kan nog ta en del från socialnämndens budget också. De flesta spelarna är unga och ensamkommande, så det borde väl funka? En miljon per individ och år räcker till SHL! Gäller dock ej ensamkommande bandyspelare…ifall du är en bitter HT-Bandyfantast?

 5. BBB skriver:

  Snart går säkert AF in och stöttar !

 6. Cato d.ä skriver:

  Främlingslegionen samlar sig.

 7. Sven skriver:

  AF stöttar väl har väl säkert en massa FAS3are där som genererar i pengar för Asplöven. Har ingen aning om så är fallet men skulle tro det.

 8. Nasuabo skriver:

  Bra förslag BBB, alla sponsorpengar till Asplöven ska bejublas! Men jag tror tyvärr att AF (eller menar du kanske A-kassan?) duckar i denna fråga. Det spricker på att unga hockeyspelare i regel har en vilja att ta eget ansvar för sin karriär, och att jobba hårt, och ofta flytta land och rike runt för att få nytt jobb. I många fall också med dålig lön. Inte direkt den typ av klienter som AF normalt har att bistå med andra ord. Ge dock inte upp, kom gärna med fler bra förslag- snart kanske vi har råd med ”trevägsspelare” om pengarna rullar in? Silly Season är underbar på hbwebben!!

 9. Nasuabo skriver:

  Cato, helt rätt, legionen samlas och deras blick ser Asplövens märke, och i hela Nasua Colusseum (ICA Arena), ropar fans och spelare: ”in hoc signo vinces”! Och Sven, jag förstår att du inte har någon aning om något, men ärligt att du säger det själv. Men berätta gärna vad Fas 3 är, och hur en hockeyspelare kan hjälpas av det?? Jag associerar det möjligen till sista perioden i matchen, eller möjligen play off? Dela gärna med dig av dina egna erfarenheter.

 10. från holmen skriver:

  Hoppas det går bra för Asplöven!!

 11. #11 skriver:

  Nasuabo: Du raljerar, för du är väl medveten om att förra årets trupp fortfarande väntar på obetalda löner?

  Tycker du inte att det är en smula opassande eller rent av osmakligt att man inte från Asplövens sida löst ovanstående innan man ingår nya avtal med nya spelare?

  Jag hoppas också att det går bra för Asplöven men obetalda löner och fakturor osv gör att jag har lite svårt att ta föreningen seriöst. Att man lever över sina tillgångar är ett ledningsproblem.

  Kommunen borde vara betydligt mer restriktiv med sina bidrag till föreningar i stan med dessa problem.

 12. Nasuabo skriver:

  #11….fake news?

 13. Jens skriver:

  Nasuabo: Du ska ha cred för att du är en minst sagt hängiven supporter. Men till och med du måste väl tycka att det är märkligt att man kontrakterar nya spelare samtidigt som man fortfarande är skyldig gamla spelare pengar.

 14. solidaritet skriver:

  håller med jens: är de som du säger ang spelares löner så är de helt oansvarigt av styrelsen och agera som dom gör. rådet är och glöm allsvenskan för de är ju helt orealistiska drömmar inom asplöven. i Haparanda finns de inget ekonomiskt eller nått sportsligt underlag och ha ett lag denna serie.

 15. Nasuabo skriver:

  Jens, hur vet du det? Jag vet inte hur avtalen skrivs och sköts mellan klubben och enskilda spelare. Vet du bättre eller har du också hört av nån som tror sig ha hört etc? Klubben kanske har en annan uppfattning? Spelarna får väl gå till domstolen då, istället för att anlita den i ständig beredskap stående skaran av Asplövenhatande krypskyttar på HB-webben. Skribent #11 kanske ger en ledtråd, antingen är det fejk news, eller så är Bodens fästning och bunkerförsvar attraktivare än gladhockey och Panzarmarsch? Asplöven får ju tydligen nya spelare, så dom verkar ej dela oron för att få betalt?

 16. #11 skriver:

  Nasuabo: Är du på riktigt?!

 17. Nasuabo skriver:

  Härlig silly season på hbwebben! Samtidigt som nättrollen sablar ner Asplöven läser man att lagkaptenen förlänger för ett tredje år! Tydligen en elitspelare som känner Asplöven väl och är nöjd! Och #11, hur går det med din tes. Kläm fram bevis för vilka eller vilken spelare som ej fått betalt, sen återstår ju frågan om dom ska ha betalt? Man kanske inte gjort rätt för sig? Jag uppskattar frågan om jag är på riktigt..efter koll i spegeln blir svaret JA! (med mersmak). Vi hörs sen, är upptagen med Nasuarådets möte om stadgarna, oklart om Durnaz eller Toivonen kan nomineras som ”Årets Nasuabo”?

 18. Jens skriver:

  Nasuabo: Du kan ju börja med att kolla de officiella betalningsanmärkningarna och att de systematiskt inte betalar planhyra till kommunen. (dvs dina skattepengar). Om du därefter fortfarande ignorerar dessa offentligt går det ju inte att diskutera med dig.

 19. Nasuabo skriver:

  Nu gör jag helg, tack för en uppfriskande försäsongsmatch! Uppdraget är utfört då artikeln om Asplöven nu är uppe på listor över mest lästa och mest kommenterade på hbwebben. Ju mer klick på nätet ju mer annonspengar till HB, som ju är en av Asplövens sponsorer. Tack för era inlägg och därmed era bidrag för en god sak 🙂

 20. Fredrik Nilsson skriver:

  @Nasuabo: ” Den som lever får väl se,sa den blinde”.

 21. G-son skriver:

  Spelarna säger själv att de inte fått betalt. Räcker det som källa?
  Månne varför Henri Snäll lämnade, klura på den ni.

 22. Hokus skriver:

  Ja herregud.

 23. Nasuabo skriver:

  Lasse, en mediataktisk fundering från en oberoende Asplövensupporter som jag. Sedan denna artikel skrevs har Asplöven skrivit kontrakt med ytterligare två finska fullblodsproffs, kaptenen Antti Ylönen förlänger och den meriterade forwarden Jarkku Hattunen återvänder bl.a. för att han trivdes i klubben och i stan enligt hemsidan. Är det läge för en ny artikel eller ska vi köra vidare på samma debattslinga till veckan på tema Asplöven och Nasuabo mot världen? Det finns ju några gamla säkra kort som ännu ej gett sig in i debatten, tex Arbetare och Icander mfl. icke nämnda. All In eller Rerace?

 24. Daniel skriver:

  Inte så konstigt att det står att han trivdes, han fick säkert betalt och när har HB inte skrivit okritiskt rakt av vad ledningen säger? Skulle det inte vara i HB:s intresse att granska hur klubben skötts de 10 senaste åren (åtminstone)? Istället fokuserar man på att dyra nyförvärv (i de flest fall helt oscoutade) inte gör poäng som vissa förväntat sig.

 25. Lasse Stenman skriver:

  Bäste Daniel (och andra)! Man gör klokt i skilja på texter som inriktar sig på idrottsliga prestationer och grävande journalistik. Asplövens spelare och ledare recenseras fortlöpande i Hb under säsong, där förhållandet mellan pris och kvalitet klargörs eftersom. Att granska klubbens affärer och ekonomi är ingen uppgift för sportjournalister, men förstås ett tänkbart ämne i annat forum.

 26. Daniel skriver:

  Lasse: så mycket bidrag som de får av kommunen borde det väl vara minst sagt angeläget? Precis som alla andra föreningar.
  …och skulle jag vara sponsor (som din arbetsgivare är) vore jag ännu mer angelägen att allt sköts som det ska.

 27. Läsare skriver:

  Läste nyss ett inlägg på FB (NSD) att Löven ligger med en skuld hos Kronofogden på över 200,000 kr. Surt sa räven och inget god reklam.

 28. G-son skriver:

  Och där skriver länsmedia äntligen om den ekonomiska krisen. Fast det kanske också är påhitt, Nasua? Vakna upp ur fablernas värld nu.

 29. Daniel skriver:

  Tydligen ingår det i NSD:s sportjournalisters jobb att granska klubbars ekonomi. Jag tror inte det krävdes särskilt mycket grävande heller. Men jag är såklart inte HB:s redaktionschef och snart presenteras säkert någon ny seinä eller maalikunkku att skriva om istället.
  Jag (och de flesta andra) önskar asplöven all framgång. Men det ska ske på rätt sätt och när det ser ut som det gjort systematiskt under lång tid måste ju något ändras.

 30. Nasuabo skriver:

  Jaså, bara 200.000 i skuld och ett sånt oväsen för det? Det där skrapar Asplöven ihop snart. Leva över sin tillgångar skrev någon, men jag skulle formulera det som att dom ständigt överlever alla motgångar.

 31. Utflyttad Haparandabo skriver:

  Daniel: Ordna ett negatvistsymposium vid gropen

 32. Daniel skriver:

  Utflyttad haparandabo: Du kan väl försöka bemöta mina argument i sak istället för att larva dig så där.

 33. Nasuabo skriver:

  Det går inte debattera sakligt med Asplövenhatare. Vissa kritiserar att spelarna kommer utifrån och får betalt, andra stöttar spelare från stan som flyttar för att dom får betalt i andra klubbar (legoknektar dom också?). Och Daniel raljerar över att Hattunen trivdes för att han fick betalt, osv. Hur ska ni ha det? Ska dom få betalt eller ej? Sen vill Daniel även ha in en billig poäng över att Asplöven (av naturliga skäl) värvar från Finland, du kan skriva målvakt iställer för ”seinä” eller ”maalikunkku” etc. Låtsas inte sen vilja Asplöven väl, vi behöver inte stöd från dig. Bry dig om annat!

 34. BBB skriver:

  Nasuabo………..du måste in i AHCs styrelse helt klart en förstärkning där!

 35. Charles skriver:

  Helt obegriplig denna avundsjuka och bitterhet mot en hockey förening, kan detta bottna i att ”hatarna” själva aldrig blev nog bra i hockey och inte fick plats i något lag.

 36. Daniel skriver:

  Nasuabo: Är det att raljera att konstatera att han säkert fick betalt, tror du han skulle komma tillbaka annars?
  Min poäng med seinä och maalikunkku var att HB återkommande använder de termerna när de skriver matchreferat på webben, även om svenska spelare. Visst kan man köra på okritiskt som vanligt och samtidigt blunda för hundratusentals kronor i skulder.
  Håller med om att Nasuabo skulle vara som klippt och skuren för styrelsen, åtminstone sett till dina kommentarer här.

 37. Ej Asplövenhatare skriver:

  Nasuabo… Är det lättare att debattera sakligt med Asplövenfanatiker?
  Att utnämna sej till både åklagare och domare i alla mål som rör Asplöven ter sej underligt. Jag tycker att många av dina inlägg är vettiga och ibland fyndiga men du vinner nog på att inte blunda för problemen. Dom finns, det vet även du.

 38. Mike skriver:

  Eetu heikkinen har iaf en fordran på ahc enligt intrum justitia. Minns inte exakta siffran men typ 35-45k