Asplöven gick på mina mot Kalix

KALIX: AHC förlorade överraskande fredagskvällens avslutande match i hockeyns norretta mot nästjumbon Kalix med 3-2 (0-0, 0-1, 3-1), där hemmalaget vände 1-2 till seger på drygt en halv minut i slutet av matchen.

Att Asplöven kom till spel utan sju ordinarie, skadedrabbade gubbar är en förmildrande omständighet, men ingen riktig förklaring.

På klubbens hemsida kallar tränaren Per Kenttä förlusten för ”pinsam”, allra helst som hans lag haft ledningen långt in i den tredje perioden.

Vid ställningen 1-2 tog Kalix ut sin målvakt Andreas Hookana (som spelade i Asplöven så sent som förra året) efter 15.47 och kunde kvittera bara fem sekunder efter nedsläpp. Av bara farten satte man sedan 3-2 dryga halvminuten senare och bortalaget fick ta julledighet med en sur karamell i munnen.

Förlusten påverkar emellertid inte på något sätt AHC:s tabellposition eller fortsatta öden, men lär ge lagets belackare vatten på kvarn.

Efter julhelgerna väntar spel i allettan tillsammans med Björklöven, Kiruna, Piteå, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå och Kovland.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Svenska Taggar: , , , , , ,
11 kommentarer om “Asplöven gick på mina mot Kalix
 1. Misströsta inte skriver:

  Lugn,det blir bättre när multiarenan kommer

 2. fjomppe skriver:

  heja kalix

 3. Tae skriver:

  Spara pengar för nyförvärv till nästa år dra er ur allettan ni har inget att hämta där i åt

 4. såg matchen skriver:

  Kalix saknade nio (9) vanligtvis ordinarie spelare, de hade merparten pojk- och juniorkillar i laget. Korporationsidrott när det är som bäst.

 5. Heja HFF skriver:

  Försök att behålla egna produkter som , Ceder, Hookana och Taawo istället för att betala dyrt för spelare utifrån som inte tillför något. För närvarande så finns det ju inte en enda spelare som fostrats i Asplöven. Inte något att bygga på i långa loppet. Hörde att det är, nästan, likadant i juniorlaget. En handfull Haparandapojkar och resten utifrån. Satsa på eget så ger det både klubbkänsla och större intresse från lokalbefolkningen.

 6. Knapsu skriver:

  ”Men lär ge lagets belackare vatten på kvarn.”

  Som sagt var, eller hur Tae?

 7. Mad Max skriver:

  En lite pinsam förlust, visar på en underskattning av motståndarlaget. Resultatet därefter. Men killarna kommer igen, igen! 😉

 8. Hmmmmm! skriver:

  Allsvenskan här kommer Asplöven!

 9. Janne skriver:

  Hörde rykten att flera av grabbarna som lirar i löven inte fått nån lön på 2 månader??

 10. Lövare. skriver:

  Heja HFF? Barsk har Asplöven som moderklubb. Och jag tror men är inte säker på att Ville Ahola också har Asplöven som moderklubb. Och mot Kalix spelade ju Erik Furmark.

 11. sportgrupp-medlem i Asplöven polisanmäld skriver:

  Läste i sport-Expressen att denne Mikael Fahlander, ledamot i Asplövens sportgrupp, nu är polisanmäld för förtal. Är det sådana som sossemaffian med Gunnel Simu i bräschen samarbetar med?