Asplöven HC ropar på hjälp

HAPARANDA: Asplöven vädjar om hjälp inför det kommande kvalspelet.Det handlar om vädjan till ekonomisk hjälp på grund av de kostnader som ett kvalspel innebär.

Som mål har man satt att samla in 1 miljon kronor.

På hemsidan går att läsa:

”Detta brev riktar sig till Dig som är sponsor men också till dig som tycker det är viktigt med ett hockeylag i HockeyAllsvenskan från Norrbotten, Tornedalen och Haparanda. Vi behöver ER hjälp. Eftersom de sportsliga framgångarna uteblivit måste vi i Asplöven HC för första gången slåss för vår existens i ett ödesdiget kval för att stanna kvar i HockeyAllsvenskan. Kvalspelet medför extra kostnader som vi måste söka finansiering för.”

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
69 kommentarer om “Asplöven HC ropar på hjälp
 1. pänktti skriver:

  Fahlander kanske vill bidra?

 2. Bralle skriver:

  Smart taktik. Kanske går att dra in någon extra krona på det här sättet utöver den miljonen som kommunen lär skjuta till. ”Sån djävla bra PR för happis” är det ju!

 3. Haparandabo skriver:

  Kanske Haparanda kommun kan ta från barnen igen? (Som vanligt tas från de som inte kan försvara sig själv) Ser jag att mina skattepengar används lämnar jag kommunen.

 4. Nasuabo skriver:

  Per och Asplöven, om ni ber om hjälp tänker jag bidra med min del, som ett tack och liten återbetalning för all spänning och allt positivt ni gett mig och gjort för Haparanda. Jag hör redan klirrandet i insamlingsbössorna (eller numera kanske Swisch och Bitcoin?).
  Upp till kamp emot kvalet!

 5. medborgare skriver:

  nu vädjar per kenttä om hjälp för det är ju han som är ledaren för asplöven,nå om ni kommer o få ekonomisk hjälp med 1 miljon har du räknat med dom skulderna som föreningen har kvar sen flera år tillbaka i tiden i denna summa eller ska du ni åter komma efter kvalet.häls ———-?

 6. Hallå skriver:

  Tränarna kan väl skänka lite, spelarna kan väl halvera sin lön, för att dom ej grejade o slippa kvalet..
  Nä sansa er nu, asplöven ligger i fel serie, finns ej ekonomi i staden för detta..
  Och jag hoppas verkligen inte kommun går in med några skattekronor för att rädda detta, för i så fall lämnar jag 🙂

 7. Mkk skriver:

  Stackars medborgare, hur fan kan man vara så bitter??

 8. Nasuabo skriver:

  Suck, Haparandabo, rädda dina utsatta försvarslösa barn och flytta så fort du kan, vem vet var detta ska sluta annars? Asplöven verkar ju livsfarliga! ta med de andra brallorna o medborgarna också!

 9. Nasuabo skriver:

  För att förtydliga för dom som tydligen inte fattar, det Asplöven ber om just nu är bidrag från sponsorer och supportrar, frivilliga beskattade pengar från tex såna som jag. För att glädja tex Haparandabo kan jag meddela att mina pengar som jag ger till Asplöven inte är stulna från Moder Teresa,utan mina egna beskattade pengar. Om du och andra negativister tänker lite till, inser ni att entreprenörer som Per Kenttä och Asplöven bidrar till mer intäkter till Haparanda, vilket kan ge mer möjligheter till dina ”försvarslösa barn”…tack för AHC:s ”legoknektar” i stan, nya tag i kvalet!

 10. Utflyttad Haparandabo skriver:

  Per Kenttä gör ett fantastiskt jobb för Asplöven. Jämför man med andra Allsvenska och SHL klubbar så utför Per både tränarjobbet och sportchefsjobbet. I hockeysverige är Per mycket aktad och respekterad. Asplöven gör mycket positiv PR för Haparanda, vilket kommunen behöver. Jag vet genom mina många resor till olika orter i landet att Asplöven gör lika bra reklam för Haparanda som Skellefteå AIK gör för Skellefteå.
  Lycka till i kvalet Asplöven. Jag har satt in mitt bidrag på ert konto.

 11. medborgare skriver:

  men halååå medborgare vad då.reklam för vad joo för dom smarta som sitter i kommunen o tar alla pengar som vi låter dom ta vi till låter kommunala pelle o ta,vi kan sitta o skriva hur mycket vi hinner men vad hjälper det när vi inte gör våran röst rätt spelar ingen roll vem vilka vi är i kommunen måste agera för o få bo i denna fina vackra kommun.ha de

 12. En skattebetalare till skriver:

  Jag ser Asplöven som den bästa marknadsföraren för Haparanda och samtidigt som en medelstor arbetsgivare i kommunen. Om Asplöven inte spelar i Hockeyallsvenskan är det lika med ett bra antal arbetstillfällen färre och exakt lika många skattebetalare färre, för spelarna stannar inte här och spelar för skojs skull. Hockey är deras jobb och de bidrar till kommunens kassa de också. Haparanda behöver Asplöven och vi som tycker det ska nu upp till kamp för att behålla ett allsvenskt hockeylag just här, eftersom vi alla vinner med att ha en attraktiv hemkommun.

 13. En skattebetalare till skriver:

  Och givetvis bidrar vår familj med en del färdigtskattade pengar till Asplöven.

 14. babsan skriver:

  Jag håller med utflyttad Haparandabo. Hoppas verkligen att allt löser sig till det bästa för vi vill se Asplöven även i fortsättningen också.

 15. Nasuabo skriver:

  Hallå, såklart kommer kommunen att sponsra för det tjänar dom på, och du kommer nog att bli kvar du också då du nog har det rätt bekvämt ändå? Tänk positivt, häng med till ICA Arena i morgon, se Asplöven-Leksand live i Haparanda, vem hade ens drömt om det för tio år sedan? Passa på nu, om du gillar sport, jag tippar 3-2, och Porsberger får ångra att han ej försov sig igen….:)

 16. Bralle skriver:

  Nasua, kanske jag ska sponsra dig med en prenumeration på HB, för där fanns nämligen en artikel förra veckan där det stod om asplövens vädjan till kommunen på 500 000 kr som du verkar missat.
  Lägg pengarna där det verkligen är kris, i skolorna.

 17. Dragos skriver:

  Oj, uppenbarligen olika åsikter om något jag trodde var självklart? Jag är också utflyttad Haparandabo, och stolt över stan och Asplöven. Klart jag försöker bidra efter förmåga. Mina pengar är på kontot ”om någon bankdag”, och jag hoppas träffa några Happisbor på bortastå i kvalet, Borlänge, Västervik, Södertälje kanske? ”Stora starka Asplöven”….funkade innan, funkar framöver…skönt förresten att jag bara kunde sponsra och slapp köpa matchtröjor och billotter denna gång, har ej plats för mer 🙂

 18. Knapsu skriver:

  Kan bara instämma i vad Nasuabo, Utflyttad Haparandabo och En skattebetalare till skrivit.
  Eftersom jag vill se elitidrott här i stan så har även jag kastat in en slant och är – som alltid – på plats i ICA-Arena när pucken släpps imorgon.

 19. Jens skriver:

  MKK: om ni i styrelsen var lite mer kompetenta och budgeterade för ett ev kval skulle folk inte vara irriterade över att ännu mer skattemedel ev går till hockeyn.

 20. tähti skriver:

  Det första som borde göras är att kalla laget för Haparanda HC
  det är inte många ute i landet som vet varifrån Asplöven kommer.
  Detta skulle kanske bidra till att kommunen kan ge lite av marknadsbidrag
  för att sätta Haparanda på kartan.

 21. Renskötare skriver:

  Till alla Gnällspikar och bakåtsträvare!
  Inse att det är finemang att ha ett hockeylag i allsvenskan i sin kommun, inte bara PR för en liten kommun på landsbygden, även för alla barn och ungdomar som inspireras av att själva spela och titta på hockey istället för att börja med dåligheter som att dricka sprit eller sitta hemma och spela dator och bli feta&lata och sjuka!!
  Kan man skänka pengar för att främja olika verksamheter i detta fall vårat hockeylag så ska man bidra!!
  Alla ni som är negativa, vad är era intressen? Nästa gång kanske det är eran verksamhet/förening som behöver hjälp.

 22. Spara och slösa skriver:

  Då är det som vanligt AHC lever över sina tillgångar igen.Försök istället fylla Kuben med betalade åskådare istället.

 23. Haparandabo skriver:

  Som sagt…Dessa är bara mina synpunkter. Får man inte göra sin röst hörd bara för att man inte är intresserad av Asplöven?

  Negativa är man bara för man tycker motsatt? Jag har RÄTT till min åsikt och bor i Haparanda. Jag får väl tycka och skriva precis som jag vill? Jag är NEGATIV till att Asplöven som förening går före alla andra föreningar.

  Sedan är det mitt ansvar som förälder att engagera mina barn och se till att de inte ”dricker sprit eller sitter hemma och blir feta och lata”. Sjukt dåligt argument för övrigt men DU har rätt till din åsikt.

 24. Mad Max skriver:

  Vems eller vilkas fel är det att laget hamnat i denna prekära situation? Ställ er framför en spegel, hela laget, tränare och alla inblandade. Ni har spelat alltför dåliga matcher under säsongen hittills! Publiken har ni haft med er. Det fattas mycket ”Jävlaranamma.” För den trogna publikens och supportrarnas skull hoppas jag att ni löser KRISEN! Ps. Hela hockeysverige vet varifrån Asplöven kommer.

 25. Realist skriver:

  Håller med ”spara och slösa”!

 26. bp skriver:

  Snacka om att ta från barnen…..Nu har du (haparandabo) inte fattat det…. Asplöven går ut och ber oss medborgare om sitt stöd. Så mycket reklam som Asplöven gör runt i hela Sverige kan du inte ens ana….Du måste vara riktigt bitter o vet inte hur det går till… nä sitt du på din kammare och sura, men jag hariallafall gett ett bidrag till Asplöven,och samma ska jag ge åt HT Bandy… konstigt att det inte är samma liv åt en idrott som samlar runt ca 130 – 150 åskådare som bandyn gör…. tänkvärt…. Tänk vilka fina idrotter vi har i Happis.. kom och titta du med. Bägge lagen behöver stöd…

 27. Sigurd skriver:

  Snälla Mad Max, de flesta har ingen aning om varifrån Asplöven kommer, inte ens bland de hockeyintresserade. Punkt slut!

 28. Knapsu skriver:

  Spara och slösa: Du tror inte att de har försökt att fylla Kuben?

  Man kan ju inte gå ut på stan och under vapenhot tvinga Haparandaborna att gå på ishockey.
  Men du kanske vet hur man lockar folk till Kuben? I så fall kan du ju dela med dig av ditt kunnande till föreningen.

 29. rex skriver:

  Eftersom väldigt många finländare bor väster om älven så kanske de kan bidra? Detta eftersom många av spelarna är finnar.
  Detta ger kanske också möjlighet för många av de inflyttade att ha en kommun med ett bra hockeylag med kanske 60% finländare.
  Ty detta är en bra reklampelare för både Torneå och Haparanda i Sverige o förhoppningsvis i Finland?

 30. Haparandabo skriver:

  BP: jag har förstått utmärkt. När Asplöven gick upp i allsvenskan användes pengar av skattemedel (barn och fritidsnämndens pengar) till upprustning av kuben.

  Nu vill de ytterligare ha mer skattemedel om du läst HB. Och nu går de ut till privatsponsorer. Hur mycket får en förening kosta en kommun?

  Förväntar mig samma behandling av alla föreningar. Eller är det för att Asplöven har haft rätt personer i kommunhuset?

 31. Spara och slösa skriver:

  Man kan ju hyra arenan på Torneälvens is från Toranda och spela en av kvalmatcherna där!! borde väl dra mer än de 600-700 åskådare som kommer till Kuben.Nu har jag kommit med mitt förslag till intäkter.

 32. Namnet skriver:

  Jag respekterar att man som förening försöker göra allt i sin makt för att överleva. Det vad jag däremot inte tycker om är att kommunen går in med så mkt pengar till en förening medans alla andra föreningar knappt får nånting. Det finns många andra föreningar i stan med större ungdomsverksamheter som skulle må bra av ett extra kapital för att växa ytterligare.

 33. Enok Nitti skriver:

  Spara och slösa, rätta mig om jag har fel men jag tror att Tikkanen och Sundin mfl. drar mer publik än Asplöven.Personligen har jag inte sett en enda Asplövenmatch.

 34. mattilalainen skriver:

  kyllä sossut jakkaa rahhaa ja pekka komppaa….hyvä tullee..

 35. bp skriver:

  Kul att haparandabo är vaken till sist… ja upprustning av kuben var behövligt pga åldersmässigt och att Asplöven gick upp till allsvenskan.. men väl satsade pengar… för våra ungdomar också… Många idag säger att det inte behövdes men upprustningen gagna alla som är i kuben idag, inte bara Asplöven.
  Sen om bidragsbiten så får alla klubbar och idrottsföreningar bidrag från kommunen… inte bara Asplöven. .. Htbandy med ett lag, Hskt har 4 bandylag, innebandy i Happis, Kukkola, Nikkala, seskarö, Hskt friidrott, Hff fotboll och vidare. Så det är inte bara Asplöven som har folk i kommunhuset

 36. Dragos skriver:

  Asplöven engagerar, fantastiskt gensvar enligt uppdaterade listan av bidragsgivare! Kända och okända namn om vartannat, tom SHL-spelare med förflutet i Asplöven som inte glömt sin gamla klubb. Kul! Och det har bara börjat, jag vet att fler privata givare är på väg, och sen tillkommer snart företagen. Pengarna ser ut att lösa sig, sen fixar vi spelet på rinken av bara farten!

 37. BECKS skriver:

  Det mest naturliga är att Luleå Hockey, går in och stöttar med de pengar som fattas. Sedan är det Märkligt att Asplöven inte har en fungerande organisation, efter åren i HA?

  Nu tror jag personligen att det kommer att lösa sig, i kvalet finns det inget lag som tar Asplöven!

  Östra Norrbotten behöver ett lag i Allsvenskan, kanske det mest naturliga är att det blir Kalix till slut som blir fanbäraren. Där finns intresset och Publiken!

 38. Haparandabo skriver:

  BP: och där visade du din kunskap. Asplöven fick drygt 1 milj pga renovering av Kuben när de gick upp. Sedan har de fått den största delen av alla pengarna av kommunen i åratal Varför? Innebandyn i Haparanda fick 0kr i bidrag i senaste utbetalningen.

  Öppna inte käften om du inte vet vad de handlar om. Jag hoppas kommunen inser vad de gör mot andra föreningar när de lagt ribban. Sedan undrar kommunen varför socialförvaltningen begär mer pengar och undrar vart pengarna går?

  Storsponsor åt Asplöven går bra men skyddsnätet åt kommuninvånare vill de inte ha.

 39. Haparandabo skriver:

  kommunen har pratat om vikten av att behålla ungdomarna i vår kommun när de ska studera osv.

  (Det kostar vår kommun stora pengar varje år någon väljer att studera på annan ort om du inte visste det.)

  Men alla beslut från tidig ålder att inte satsa på barnen från kommunen ger resultat när man ska fundera på om flytt eller stanna. Karma.

  Men vi har ju Asplöven. Hurra hurra hurra. (Ironi för de som inte fattar poängen)

 40. MrNN skriver:

  Har läst igenom kommentarerna här. Det känns som att ett flertal av skribenterna inte läst artikeln eftersom de diskuterar sådant som inte står i den. Detta handlar alltså om att Asplöven vädjar till företag och privata om penningbidrag. De vänder sig alltså till folk som anser att det är viktigt att vi har ett allsvenskt hockeylag i Haparanda och som givetvis anser sig ha råd att sponsra. Artikeln handlar alltså inte om kommunbidrag, andra föreningar eller upprustning av ishallen. Konstaterar att det finns en utbredd anti-Asplöven-anda.

 41. Haparandabo skriver:

  Nu blev debatten bred och jag tycker ändå vissa saker måste upp till ytan. Hoppas kommunens tjänstemän läser igenom detta och funderar inför framtiden.

 42. Skrattretande skriver:

  Haha pinsamt! Alltid varit dessa asplöven hatare som spytt galla över förningen. Tycker personligen bara de är ganska lustigt att de kan finnas så mycket negativ anda i vissa, ”De kostar pengar, de är dyrt, Använder ni mina skatte pengar så flyttar jag ur kommun” osv haha ärligt talat snälla flytta!! På en gång!! Kan man fylla era bostäder med folk med positiv anda istället! Asplöven ger bra pr till kommun och jag som är hockey intresserad kommer sponsra. Och en liten peek till Sigurd: Haha hörru kollar man på c-more som har all hockey sändning så vet man vart Asplöven kommer ifrån Punkt slut.

 43. abc skriver:

  Det blir problem när man kallar ett lag för Asplöven.
  Vilken geografisk tillhörighet skapar det?
  För att samla privatpersoner och företag för sponsnring av laget
  måste det framgå varifrån laget kommer..Haparanda!

 44. Erik skriver:

  Om varje kommunmedborgare satsar 100 kr så fixar det sig.Det kan det väl vara värt att ha ett hockeylag i Allsvenskan.Eller hur?!!

 45. rex skriver:

  Tillbaka till ideella krafter för sporten sälj lotter, granar, bingo, mm. Annars är det inte många kommuner av Haparandas storlek eller trakten runt omkring som har råd att spela i högre serier. Det knakar för många lag just i hockey både i Finland och Sverige. Slå ihop kommunerna Haparanda, Kalix, Överkalix och Övertorneå och dela på gracerna så kanske det kommer att räcka i alla fall till div.2 Sen blir det mera tryck i bygden f.ö.

 46. abc skriver:

  Bor inte i Haparanda men har sett många bortamatcher.När jag frågat folk i publiken varifrån Asplöven kommer är det väldigt få som vet.
  Detta är fakta som man nog skall beakta när man talar om reklam för Haparanda.

 47. Namnet skriver:

  Som nån annan skrev, så blev debatten lite bredare än själva artikeln. Nej, jag hatar inte hockey. Jag hoppas att Asplöven får ihop pengarna, av privata och företag, så att dem får en chans att hålla sig kvar. Jag vill däremot inte se att kommunen går in med mer pengar.

 48. Nasuabo skriver:

  Glädjande och väntat att Asplöven har ett brett stöd, framför allt bland dem som förstått innehållet i artikeln. Tittar vi på insamlingen av pengar är stödet massivt, folk inte bara vet att Asplöven är ett hockeylag i Haparanda, man verkar t.o.m. känna till klubbens kontonummer! Ser fram emot kommande debatt när kommunala bidrag åter blir aktuella, men det är ju en annan fråga. Enda synpunkt jag tagit till mig från negativisterna i Jantelaget är namnfrågan: möjligen skulle ett namnbyte till Nasua Flyers eller Riekkojänkkän Red Wings ge mer global publicitet? Men än så länge duger Asplöven…..

 49. Vän av idrott skriver:

  Naturligtvis ska skattemedel i kommunen gå till att gynna idrott. Om det inte finns idrott på högre nivå inom Haparanda , kommer även barn och ungdomsidrotten att dö ut. Vad ska våra barn och ungdomar istället sysselsättas med ? Vi måste tänka längre än näsans storlek, tänka långsiktigt och brett, vad elitidrott genererar inom kommunen. Och naturligtvis har kommunen och våra skattemedel ett ansvar för idrotten i kommunen.

 50. tornedaling skriver:

  ganska billig retorik att laget ska spela kvar i just allsvenskan för att barnen ska se upp till sina ”favoriter” ok spel i div 1 medför fler hpda spelare i laget som ungdomarna kan se upp till..tror de är en bättre förebild för unga spelare..spelare som dom känner till..och vilka derbyn de blir mot Kiruna Kalix piteå och kanske mot boden……

 51. tornedaling skriver:

  ska vi vara realistiska så är de lag i Norrbotten som har bäst chans och etablera sig i allsvenska på några års sikt så är de piteå…då skulle bla lule hochey stödda de laget på ett helt annat sätt än som nu med asplöven…man tycker nästan att lule hochey vill att asplöven åker ur….bara se på sambarbetet inom damhocheyn…..

 52. Anders skriver:

  Varför är så många av er så oerhört negativa till er egen kommun och till ert eget hockeylag. Jag, som bor i Piteå, men har intressen i Haparanda följer vad som händer här. Ni borde gå omkring i ett ständigt lyckorus! Ni har en fantastisk handel med besökare från hela Nordkalotten, ni har ett hockeylag som kämpar i den näst högsta serien, ni har en unik blandning av språk, kunskaper, traditioner och sätt att vara som ni ska vara stolta över!Ni har er egen utveckling i era egna händer! Lyft blicken från köksbordet och ta vara på möjligheterna!

 53. Nasuabo skriver:

  Snälla HB-webben, vem än ”Vän av idrott” är får han eller hon min röst i nästa val. Strunta gärna i att publicera denna kommentar, om föregående inlägg sätter P för debatten, hoppas ”Vän av idrott” får sätta punkt, ett avslut värdigt en John Grishamroman…

 54. från holmen skriver:

  den här säsongen gick mindre bra…skall dra mitt strå till stacken
  hoppas att löven blir kvar som lag..

 55. tornedaling skriver:

  som Reinfeldts högerpolitik ..de var ett projekt.som gick som de gicks..åt fanders .tycker inte i längden med uppköpta spelare som inte har nån kluibbkänsla—der är ingen framtid för bandyn eller hochyn—- vi supp. vill se våra egna förmågor som presterar max…och de håller över tid..inget annat konsgjort ek svammel…de är fakta..

 56. Nasuabo skriver:

  Tack Anders, majoriteten av Haparandaborna är nog på din linje, men håller med i det tysta. Det är nog lite kulturellt, man ska inte sticka ut och vara ”märkvärdig” (vilket bl.a. innebär att ett allsvenskt hockeylag i Haparanda för vissa är för bra för normen, och skapar avundsjuka). De som hörs mest är de negativa, dom dyker upp i alla sammanhang likt ”alapapapapaio-hackspetten” i Kalle Ankas julafton. Det finns hopp, se tex kommentaren från ”Vän av idrott”, bland det bästa i denna slinga! Ge ej upp hoppet om Happis Anders. Grattis till segern mot Södertälje! Vad säger Piteborna om sitt lag?

 57. Solisten skriver:

  Kulturellt sitter det i ryggmärgen nedärvt i flera släktled att vi inte duger till något. När sedan någon/t avviker till det positiva blir det fel i tankestrukturerna. Förmågan att se helheten har lidit av samma kulturella brist, istället käbblar man i tankemönster om motsatsförhållanden som man problematiserar.
  Halva summan är insamlad och den andra ”tuffare” halvan kvarstår ännu. Med uppslutning och en positiv attityd till att ha kvar laget skall det väl ge sig.
  Spara och slösas förslag om en match på Toranda ger en fantastisk vision, ett sätt att locka sponsorer på ett annorlunda sätt!

 58. Kul att se skriver:

  Kul att se i alla fall att vi är mer positiva än negativa som solisten skrev så är halva summan: hela 500 tusen in samlat redan. Ett härligt tecken på att Asplöven har en trogen supporter krets runt sig. Hoppas och tror vi kan damma igenom detta kval nu utan problem så vi kan satsa helhjärtat på nästa säsong och att de går bättre än de gjort i år.

 59. Emma skriver:

  Tack Anders för att du påminner om allt det positiva som vi har och som vi så ofta glömmer bort.
  Lycka till Asplöven och alla ni andra föreningar som gör ett fantastiskt och värdefullt arbete för allas bästa. Ge inte upp!

 60. pekkaB skriver:

  Heja löven, hoppas ni klarar av kvalet! Vad är det för negativa tongångar bland happisborna? Inte hjälper det eran egen situation att ni är negativa till allting som i grund och botten är positivt för bygden. Ungdomen i östra norrbotten behöver känna positiva vibrationer för idrotten, för engagemanget som finns bland många som gör ett stort jobb helt ideellt utan att kräva pengar. Hjälp istället för stjälp den kommun som du bor i!

 61. från holmen skriver:

  och så är det ju faktiskt så att Kommunen lyfter statliga pengar så kallad kommunalt utjämningsbidrag….ca 190 miljoner.. (källan ekonomifakt 2014) så det vore ju märkligt om inte kommunen har pengar till att garantera Asplövens fortsatta existens i tex HA….

 62. eurocitybo skriver:

  Till företagare vi knegare som vill ha riktiga övertids ersättnigar stört omöjligt men när vuxen dagisen ( bla) ahc verkar det finnas hur mycket som helst.knegat i 35 år inte blivit hjälpt av varken av ahc/lhc framgångar.

 63. läs på skriver:

  skulle inte Fahlander sponsra??? Eller tog pengarna slut?
  den som vill kan bidra, men inga skattepengar ska läggas på detta. Väx upp grabbar!

 64. Haparandabo skriver:

  Varför skulle barn och ungdomsidrotten dö ut om Asplöven åkte ur? Vad har de gjort för barn och ungdomsidrotten?

  Skulle alla ryttare, friidrottare, fotbollsspelare, innebandyspelare plötsligt sluta om Asplöven åkte ur? Det skulle inte hända. Jag hoppas Asplöven fixar detta stundande kvalet men inte på bekostnad av skattebetalarna.

  Privata aktörer som vill får hjälpa till men det finns fler idrotter som behöver dela på tårtan som kommunen delar ut. Inte bara elitklubbarna. Vill kommunen spara in på elever som studerar på annan ort. Satsa på ungdomsidrotten då. Visa med handling.

 65. Privatsponsor skriver:

  Haparandabo, vad har du själv gjort för ungdomsidrotten i Haparanda? Sluta nu med ditt svammel, diskussionen är över, jag har själv sett hur ungdomarna tränar gratis i tex Aspenhallen, som är byggd med skattemedel.Denna diskussion påminner om den som återkommer varje gång när Svenska Spel delar ut pengar, Asplöven får alltid överlägset mest i Haparanda, och det är spelarnas val, d.v.s. de som betalar insatserna, likt skattebetalarna. Jag lovar dig att kommunpolitikerna har koll på läget, och vet att majoriteten av skattebetalarna vill hjälpa Asplöven, så om du inte tål det, börja packa redan n

 66. Erik skriver:

  Det ser ut att lösa sig.Nu måste vi fylla hallen i kvalmatcherna.

 67. Spara och slösa skriver:

  Varför fyller Asplöven inte Kuben vid varje match??, hur ska Asplöven ha råd att betala hyran i den eventuella nya arenan , när man har hyresskulder i den nuvarande?? Får ej ihop det?? Kommunal subvention=skattekronor.

 68. Nasuabo skriver:

  Håller med dig Spara och slösa, visst är det en skymf mot oss medborgare att Asplöven ska behöva betala hyra för gamla Kuben för att ge oss Haparandabor denna underhållning!

 69. Konstigt skriver:

  Känns som att ” Nasuabo” tappat skärpan i detta inlägg. Hen verkar mena att Asplöven inte skall betala hyran för att ett fåtal hockey intresserade happisbor skall få möjlighet att roa sej.
  Gamla Kuben kostar väl att driva? Så, Nasuabo vad menar du?