En poäng för Asplöven mot Borås borta

BORÅS: AHC bärgade sin fjärde poäng i kvalet till allsvenskan. Borås vann dock med 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0) efter förlängning och strafftävling i en mycket jämn serie efter tre omgångar.

AHC helt ordinarie i sin tredje kvalmatch denna vecka. Torsdagens seger mot Kallinge-Ronneby ger vind i seglen.

FÖRSTA PERIODEN: Här het hockey.

AHC:s Gusten Törnqvist gör en bra räddning efter en knapp minut.

Drygt två minuter och ingen tydlig profil på matchen. Thegel-Bejmo-Abrahamsson gör ett bra byte i minut fyra. Halvminuten senare har AJ Gale ett fint läge.

Efter sex minuter får en hemmaspelare iväg ett fräsande skott, men Gusten plockar. Strax efteråt drar Borås på sig en tvåa, men Asplöven uddlösa. Man släpper till och med till en två mot ett, men en hemmaspelare åker offside.

Tio minuter och lite konstruktivt spel så långt.Ytterligare en utvisning för Borås efter 10.52, utan att AHC kan kapitalisera. 13.52 och Borås tur att att spela fem mot fyra, men inget godis för dem heller.

Efter sjutton minuter har hemmalaget en farlig chans, men Gusten fortsatt tät. Borås tar dock initiativet och kan öppna målfabrikationen med drygt en minut kvar av perioden. Rättvist, i kraft av några bra minuter för hemmalaget.

11-9 i skott och löfte om en spännande eftermiddag.

ANDRA PERIODEN: Mellanakten vanligtvis bra för Asplöven.

Avvaktande spel och mycket rörelse kring sargerna. Lagen har bra koll på varandra. Fem minuter.

Ytterligare en tvåa för gästerna efter 5.52, men Asplöven fortsatt bra i box. Tempot är dock lågt överlag och gästerna har svårt att skapa någonting. Halvchans för Borås efter elva minuter, men Gusten stor i kassen.

Trist match så långt. Hemmakrigarna drabbas av domherrens vrede efter 16.08. Och Asplöven vaknar ur sin slummer: efter tekning går pucken via Jarkko Oikarinen och Erik Hjalmarsson till snipern AJ Gale som trycker till från backposition. 1-1 efter 17.30.

Detta öppnar en sömnig tillställning. 13-4 i skott och logiken på huvudet, med löfte om en superspännande avslutning.

TREDJE PERIODEN: Bröd och skådespel, mer hockey åt folket!

En Boråsspelare står av en motståndarklubba och får vila ett slag efter 1.41, men mer än ett bra skott av AJ Gale blir det inte.

Läge för Borås efter fyra minuter, men allas vår Törnqvist parerar. Borås i fem mot fyra efter 5.25. Man etablerar tryck under mer än en minut, men det blir aldrig riktigt farligt.

Gale uppenbarligen het och surrar kring motståndarmålet i mitten av perioden. 10.24 och Asplöven får chans i pp igen, utan rassel. Tretton minuter och supertajt.

Fem kvar. Kamp. Tre minuter. Mest spel i mittzonen – är lagen nöjda med var sin poäng och förlängning?

Ja. 10-11 i skott i tredje.

FÖRLÄNGNING: En poäng för Asplöven kan bli två. Spel fyra mot fyra, som sig bör.

Tre minuter och oerhört försiktiga generaler. Bara halvchanser med knapp minut kvar. 1-1 i skott säger allt om beredskapsläget.

Matchen till

STRAFFTÄVLING: AHC börjar.

Henrik Thegel i stolpen!

Borås missar också.

Asplöven och Alexander Holmberg bränner.

Borås målar.

Men AHC och Emil Bejmo kvitterar.

Hemmalaget dock kallt och avgör med sista skottet.

Snöpligt, men en poäng mot en representant som kommer från allsvenskan är klart godkänt.

– Vi är besvikna nu. Men i morgon är vi säkert nöjda med en poäng, säger Asplövens tränare Per Kenttä.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
23 kommentarer om “En poäng för Asplöven mot Borås borta
 1. Mad Max skriver:

  Nu sista perioden med samma frenesi , så löser det sig. Go for It!

 2. Knapsu skriver:

  Mycket väl godkänt blir betyget till Asplöven för denna förväntat svåra bortamatch.

  Bra jobbat!

 3. Yes skriver:

  Grymt bra nu har ni grymt läge hemma i veckan mot Olofström och Khk!!

 4. fundersam skriver:

  Ja, AHC verkar hålla jämna steg med de andra lagen i kvalserien, bara att gratulera till en poäng som lika väl kunnat vara 2.

 5. PG skriver:

  Ja AHC nu vet ni hur Borås spelar så vissa i hemma matchen mot dom att ni lärde er och vinn den matchen. Annars är det jämnt i serien så ni har ännu chans att bli vinnar laget.Så jobba jobba hårt och rätt. Ding dingeling hoppas pucken glider in. vi håller tummarna för er.

 6. Ice skriver:

  Hemma tar vi dom. Roligt också att lövens egna produkt Anton Barsk som verkligen blommat ut i sin moderförening. Hockeyfostrad i Asplöven tillbaks hem – till en av Sveriges bästa div.1 lag efter att ha varit en tid i Luleå och Piteå.

 7. 123 skriver:

  GRymt bra asplöven….
  Nu blir det sanslöst mycket folk på
  Matchen på onsdag

 8. En i publiken skriver:

  Synd att vi fortfarande har fyra lag framför oss. Fan att vi inte slog Borås det hade varit viktigt.

 9. Trippel J skriver:

  varför så glada.. är ju ett Torneå lag snart,, glöm inte vad lednigen bestämt,,, inte stadens stolta lag som ni är vana med,, Asplöven från Haparanda ,, nej Haraparanda / Torneå.. så bittert för laget

 10. Knapsu skriver:

  Låt nu bitterheten falla av Trippel J och glädjs åt lagets framgångar istället, du mår inte bra om du ska gå omkring och vara bitter hur länge som helst.

  Om inte annat så kan du väl bara försöka att låta bli att komma med dödgrävarkommentarerna.
  Okej?

 11. Kuben skriver:

  Sanslöst mycket folk…Hur många är det?

 12. Trippel J skriver:

  bitter neja.. mer förvånad att protesterna lagts sig så fort

 13. F,d Asplövenfan skriver:

  Håller helt med Trippel J.
  Underligt att man viker ner sig så lätt och låter styrelsen fortsätta håna klubbens medlemmar.

 14. Knapsu skriver:

  Föreslår då att ni uppsöker herr ordförande och tar upp saken med honom istället för att debattera det här. Gör så och ni har mitt fulla stöd.
  Vem vet, det kanske ger resultat?

 15. PG skriver:

  Oj vad jag skulle bli glad om laget gick upp i allsvenskan, ni är ju enda laget som ännu får spela i Norrbotten. Tänk rätt och smart och hjälp varandra. Hoppas ni visar att ni är duktiga lycka till.

 16. Trippel J skriver:

  Endast ett massivt stöd till det Enda rätta namnet på klubben ger gehör.. två ynka är inte ens en krusning på vattnet,, här behövs en orkan.. och nu är rätt läge. Publicitet kanske i rikspress.. kvalet är ju mer bevakat,, så om supportrarna vill något så är det rätt läge,, detta är inte mot lagets spelare,, ge dom stoltheten att vara Asplöven.

 17. Happis bo skriver:

  Tänk ej negativt det är ju jätte bra om HThockey får bra hjälp av sponsorer och mycket publik. då kanske vi spelar i elitserien om nåt år. Nhl hockey lag söker alltid svenska och finska spelare för att kunna vinna NHL. Tänk possitivt det är härligt att vi kan hjälpa varandra när vi bor så nära varandra.

 18. Påläst skriver:

  Till PG: ”ni är ju enda laget som ännu får spela i Norrbotten”.
  Skäms på dig: Munksunds/Skuthamns damlag har slagit ut AIK i kvartsfinalslutspelet och är klara för SM-semifinal till veckan! Överlägset bäst i hockey-norrbotten!

 19. Clintan skriver:

  Hur hade man tänkt få ekonomin att gå ihop med en hall som rymmer en publik på 600 personer.om man nu mot förmodan skulle gå upp.Det kommer att bli 25 till 30 borta matcher i södra delen av landet,som kommer att kosta massor,spelartruppen blir mycket dyrare m.m.

 20. Trippel J skriver:

  negativt,,hmm är detta inte ett svenskt lag, i en svensk serie,, varför ändra på det,, hur mycket sponsor pengar har bandyn fått,, någon som kan visa en siffra på att pengar kommit över gränsen?????
  Om det är stora summor kan jag kanske förstå lite. fram med fakta nu

 21. Mad Max skriver:

  Trippel J: Du kanske har glömt att det var vid ett medlemsmöte man bestämde om namnbytet? Så du kan med gott samvete sluta att stressa upp dig. Och istället glädja dig åt Asplövens fortsatta framgångar i matchserien. Namnbytet kommer vare sig DU vill eller inte. Då blir det en mer internationell touch i klubben. Härliga tider! Vi kan glädjas åt killernas framgång, nu sen Luleå börjat sin semester med att blåsa upp badbollar. I väntan på nästa match….

 22. Mad Max skriver:

  Trippel J: Du kanske har glömt att det var vid ett medlemsmöte man bestämde om namnbytet? Så du kan med gott samvete sluta att stressa upp dig. Och istället glädja dig åt Asplövens fortsatta framgångar i matchserien. Namnbytet kommer vare sig DU vill eller inte. Då blir det en mer internationell touch i klubben. Härliga tider! Vi kan glädjas åt killernas framgång, nu sen Luleå börjat sin semester med att blåsa upp badbollar. I väntan på nästa match….

 23. Positiv skriver:

  Clintan – eftersom du inte är medlem i Asplöven och för övrigt är aktiv i föreningen så behöver du ju inte ansvar för något annat ditt eviga gnäll och ifrågasättande. Har aldrig för övrigt sett dig skriva något positivt om Haparanda. Jag är glad för att det finns människor som försöker skapa tillväxt och utveckling genom idrotten.