Asplöven rämnade i slutet av matchen

KARLSKRONA: AHC toktappade i slutet av tredje och hemmalaget Karlskrona gick från 0-1 till 4-1 (0-1, 0-0, 4-0) på mindre än fem minuter i Hockeyallsvenskan under söndagskvällen.

Asplöven ställer upp med tre backpar och fyra kedjeformationer. Samuel Ward debuterar i bortakassen.

FÖRSTA PERIODEN: Mot nya mål!

Hemmalaget har en del puck inledningsvis. Halvchans för Asplöven efter omkring en minut. Ward får göra sin första räddning efter två minuter. 2.22: het chans för Karlskrona, men en back bryter snyggt.

Hemmalaget sumpar en två mot ett efter drygt tre minuter. Dåligt byte av hemmalaget ger en snabb vändning för gästerna, med ett fräsande skott som avslut efter drygt fyra. Lite avvaktande för en stund.

6.17: utvisning för Asplöven. Snygg plock av bortakeepern efter en dryg halvminut av utvisningstiden. Halva utvisningen undanstädad. Asplöven kommer i en kontring och får iväg skapligt skott efter drygt åtta. Fem mot fem igen.

Ett aktivt AHC bra med i matchen efter en halv period. 9.31: fyra mot fyra efter lite hugg och slag. Långt anfall från AHC omkring tio blankt. Lagen blir fulltaliga igen. Hemmalaget oroar efter tolv. 12.52: visselkonsert och två minuter back för hemmalaget.

4-7 i skott vid första power-break. AHC har svårt att ta sig in i anfallszonen. Lite bättre rörelse under den andra straffminuten, men inget godis. Strax efter att Karlskrona blir fulltaliga skänker gästerna dem ytterligare en två mot en i mittzonen, men trötta spelare når inte riktigt fram på kasse.

Ännu ett dåligt hemmabyte och chans för Asplöven i minut sjutton. Och efter 18.14 vänder gästerna snabbt igen och på retur kan Mario Valery Trabucco raka in 0-1, med passningspoäng till Eetu Qvist och Jesper Dahlroth. Känns logiskt i det läget.

Karlskrona börjar bra, men Asplöven tar över i den andra delen av perioden. 5-11 i skott.

ANDRA PERIODEN: Pucken lever.

Avvaktande utvisning för hemmalaget. 1.02: femfyra för Asplöven. Gästerna vill på kasse, men Karlskrona håller emot. Bra pp mot slutet av strafftiden och några fräsande skott, men inget mål.

Gästerna sätter hård press på hemmaförsvaret i minuterna fyra och fem, vinner fler närkamper än motståndaren. 6.11: bra chans för Karlskrona. 6.23: tvåa för Asplöven, för många gubbar på banan. Första minuten väck. Asplöven sätter bra press och förstör alla offensiva intentioner för hemmalaget.

Karlskrona vill in i matchen mitt i perioden och pressar på en del vid andra power-break. 2-4 i skott så långt i mellanakten. Kanonräddning av Samuel Ward i gästernas kasse direkt efter nedsläpp.

Ward får jobba i minuterna elva och tolv med ett hemmalag på g. Hafsigt värre för en stund. Asplöven lever lite farligt med sex kvar av mellanakten. Ward spelar nära skyttarna.

Asplöven tar time-out efter 14.16. Men Karlskrona fortsätter framåt inne i den sista fjärdedelen av perioden. 16.18: fjärdelinan i AHC bjuder på ett längre anfall. Ny fantomparad av Asplövens keeper i minut arton. Men med två minuter kvar av mellanakten äter sig hemmalaget närmare och närmare en kvittering.

7-7 i skott, men en omvänd värld där gästerna börjar perioden bra och Karlskrona äger den andra halvan.

TREDJE PERIODEN: Asplöven måste snabbare ur egen zon i fall det ska bli några poäng i en hittills ganska medioker match.

Hemmalaget tappar pucken i friläge efter en knapp minut och Ward kan lägga sin handske på trissan. Gästerna har fortfarande svårigheter att komma ur egen zon. Nära kvittering kring två blankt, då en av Asplövens spelare tappar klubban.

Böljande spel i minuterna tre och fyra. Matchen väldigt jämn just nu. 5.01: fara å färde, femfyra för Karlskrona. Fin räddning av Ward efter en halvminut av strafftiden. Asplöven ligger väldigt fint i skottlinjen med sin box och håller rent ännu en gång.

Men i kraft av överläget har Karlskrona lite momentum mot mitten av perioden. Nio blankt: bra skott från Asplöven, men över. 7-3 i skott i hemmafavör efter tio minuter, men inga riktigt heta chanser vid sista power-break.

Karlskrona trummar på i minuterna elva och tolv. 12.20: hemmalaget missar öppet mål. Hett framför Karlskronas kasse minuter senare. Tyvärr får dock hemmalaget öppna målkranen efter 13.40. Snabb vändning och snyggt avslut.

Och så tar det bara tio (!) sekunder för Karlskrona att ta ledningen efter 13.50. Smått katastrofal utveckling, där man tappar fokus totalt. Ett kasst uppspel hotar att förstöra kvällen. Ny två mot ett för hemmalaget efter femton. 16.04: 3-1 med två gubbar helt fria med Ward och godnatt Asplöven.

Asplöven tar ut Ward och sätter in en extragubbe efter 17.32. Men det går som det brukar: 4-1 i tomt mål efter 18.37. En nästan ofattbar utveckling av en match som man har bra koll på i 55 minuter. Synd om Samuel Ward i kassen som måste genomlida detta trots en storartad insats.

– Samuel var verkligen värd att få vinna. Vi gör en bra match i femtio minuter, men det räck inte. Vi faller på våra egna misstag. I övrigt är det inte mycket att orda om, hälsar en lagom munter Per Kenttä.

 

 

 

 

 

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , , ,
9 kommentarer om “Asplöven rämnade i slutet av matchen
 1. KJ skriver:

  Vilka bjudningar, det som såg så säkert ut…

 2. Harry skriver:

  Trist men så är de.. Förluster tillhör spelet . Nästa hemmamatch blir de vinst 🙂

 3. Mad Max skriver:

  Bara att spotta i nävarna och komma igen. Prrrkele!

 4. Daniel skriver:

  Ja detta var riktigt surt..

 5. nep skriver:

  Ja det var tråkigt! Nu vill vi att Asplöven spelar mycket bättre så att laget vinner hemma matcherna och kämpar mycket bättre även borta matcher så att laget vinner väldigt många matcher!! Klapp Klapp!!

 6. Oklok skriver:

  Men herregud, hur många passningar skickade löven framför eget mål. Står ju i alla regelböcker att skicka aldrig pucken framför eget mål. Borde ju spelare som spelat 20 år, ha detta i ryggmärgen.

 7. Åke L skriver:

  I Expressens nätupplaga finns ett kul reportage om Asplövens 300-mils hockeyresa 🙂
  http://www.expressen.se/sport/hockey/hockeyallsvenskan/300-mil-med-asploven-pa-vag-mot-kvalserien/

 8. Mad Max skriver:

  En mycket läsvärd artikel i Expressen. Blandat med en massa humor och även svart humor. Läs den! Bra reklam för laget.

 9. Asplöven fans skriver:

  Verkligen rolig läsning. Satt och smålog mest hela tiden.Mycket bra reklam för laget.