En suckarnas afton för Asplöven

UMEÅ: Björklöven körde över Asplöven med 6-0 (1-0, 3-0, 2-0) under den tidiga lördagskvällen och befäster sin serieledning i hockeyns norretta. Matchen avgjordes i den andra perioden.

FÖRSTA PERIODEN: Muller i Umeå, matchen igång!

Hemmalaget drar på sig en bot redan efter 1.15, men ingen smakstart för AHC. Svårt att spela pp så tidigt i matchen.

Mållöst ännu efter fem minuter. Så även efter åtta. Hemmalagets tur att spela i numerärt överläge efter 8.40, men järngänget från Happis reder ut situationen. Dock ytterligare en tvåa för bortalaget efter drygt 13.

Också det ordnar sig emellertid. Men när matchuret hunnit till 16.21, står det 1-0 till Björklöven. Detta efter en kasse av Mikael Persson-Riis.

Nåväl. 8-10 i skott indikerar på en jämn match.

ANDRA PERIODEN: Pang på´t igen!

Björklöven har vaknat på rätt sida. 2-0 efter bara 53 sekunder av mellanronden. En viss Marcus Lundberg överlistar Gusten.

2+10 för duktige hemmabacken Russel Moyer efter 4.50 ger Asplöven slagläge, men icke.

Åsså kommer 3-0 efter 13.23. Som att inte det eländet vore nog, blir Asplöven decimerade med en man bara halvminuten senare. Ska man kunna vända på steken, krävs en snabb reducering. Fas ett lyckosam, utvisningen dödad.

Dött är också det Tornedalska hoppet. 4-0 efter 16.07 känns ganska definitivt. 12-10 i skott låter jämnt, men i allt en hemsk period för AHC.

Detta inför hela 3.402 åskådare! Säkert munter stämning i lokalen.

TREDJE PERIODEN: Ett reduceringsmål kan man väl få önska sig?

Fem mot tre för Björklöven efter två (!) utvisningar för puck-out inom tre (!!) sekunder. Det är inte Asplövens afton.

Gruvliga 5-0 sitter redan efter 2.43. Nu gäller det att stoppa raset, att spela för Gusten Törnqvist och hedern de minuter som återstår. AHC får chansen i fem mot fyra efter 5.15, men förspiller möjligheten.

9.46 och ytterligare en tvåa för hemmalaget, men inget kul för Asplöven. Ny chans till reducering efter 13.38 efter tredje raka hemmautvisningen. Otack är världens lön: hemska 6-0 faller efter 17.18.

Skotten 28-27 berättar om en tom afton för AHC. Sviten är bruten, men idrotten är stor: det kommer nya matcher. Till exempel mot Teg i morgon.

Publicerad i Haparanda, Svenska
5 kommentarer om “En suckarnas afton för Asplöven
 1. Fan skriver:

  Asplöven är ju inte ens med i matchen!? hur kan man åka till umeå med noll inställning?

 2. Fan skriver:

  Bättre rubrik: Asplöven förnedrades av Björklöven

 3. Lasse Stenman skriver:

  Bäste Fan,
  Måla inte Fan på väggen, alla lag kan ha en dålig dag!

 4. Happisbo skriver:

  Asplöven: börja tänka ”vad gjorde vi för fel” och tänk ”till nästa match skall vi ej göra samma misstag”. Tänk positivt ”nu fick vi lära oss mer”. ”Nu skall vi vissa att vi kan mycket mer.” Lycka till.

 5. Kristoffer Grundström skriver:

  INTE för att vara taskig, men nu fick Ni så Ni Teg som Ni dessutom möter senare idag. Ni var bättre än oss förra året & nu är VI bättre. Jag ska visa mig större & önska Er lycka till i fortsättningen så länge Ni inte kommer bland topp-5. 😉