Asplöven föll efter ras i slutet av andra perioden

MORA: Mora vände 0-2 till 4-2 (0-1, 2-1, 2-0) mot Asplöven i hockeyallsvenskan under tisdagskvällen.

FÖRSTA PERIODEN: Dalupproret ska kväsas!

Asplövens Puurula räddar ett friläge i första minuten! Mycket puck för Mora inledningsvis, men när uret passerar fyra minuter är gästerna också inne i matchen. 3-3 i skott efter drygt sex minuter och en jämn tillställning så långt.

Tyst i hallen: Lucas Sandström stänker in 0-1 för gästerna efter 6.49, frammatad av Slava Trukhno och backen Olof Lundqvist. Faktiskt Sandströms sjätte mål för säsongen. Förstalinan regerar!

Förbi tiostrecket och en strålande öppning för Asplöven, men efter 10.46 drar man på sig en första tvåa och Mora får ösa på i fem mot fyra. Gästerna städar undan den första minuten. Och den andra – fin box av AHC.

Mora har försökt öka tempot i matchen efter Asplövens mål. Hemmalaget har ett ribbskott efter drygt fjorton. Stort puckinnehav för Mora med tre minuter kvar av perioden. Tiden kryper mot slutet.

Gästerna får börja andra i fem mot fyra efter att en Moraspelare fäller kung Conny Strömberg. Dock 12-5 i skott.

ANDRA PERIODEN: Den andra akten i kvällens föreställniung börjar bra om man gillar Asplöven. I spel fem mot fyra gör kung Conny mål för tredje matchen i rad efter 1.19, frammatad av Lucas Sandström (han igen!) och Emil Bejmo. Centern Bejmo har också börjat röra på sig under den senaste tiden.

Av bara farten dödar gästerna en tvåa i minut två och tre. Fortsatt smådominans för Mora när sju minuter passerat. Pp för Mora igen efter 10.14, som skapar tryck – men Puurula och Asplöven håller emot.

Så blir det hemmalagets tur att döda tid efter 12.23, men trean låter vänta på sig. Istället öppnar hemmagubbarna målkranen efter 17.09, 1-2. Sedan tar det bara ytterligare femton sekunder för Mora att kvittera efter darrigt försvarsspel. Detta genom superstjärnan Anze Kopitar, som lätt rundar Puurula.

Mönstret upprepar sig: ett baklängesmål för Asplöven följs gärna snabbt av ytterligare ett. Matchen helt öppen igen. 8-9 i skott och spänningen lever i högsta grad.

TREDJE PERIODEN: Asplöven börjar perioden med ett mentalt ok efter det hastiga tappet i slutet av andra.

Mora öppnar dessutom starkt under de två första minuterna. Och redan efter 4.24 skickar masarna in 3-2 och ger AHC kraftigt motlut. Som om inte detta vore nog kommer 4-2 efter 6.45, spiken förmodligen. Asplöven tar time-out i samband med målet.

Vill gästerna nosa på poäng, är det dags att röra på sig när klockan närmar sig tretton minuter. Men då får man inte dra på sig dumma utvisningar. När man dödat en tvåa efter 17.33, finns inte mycket att arbeta på för Asplöven. Sin vana trogen, tar man ut Puurula med knappt två minuter kvar.

Förgäves. Fyra baklängesmål på mindre än tio effektiva minuter ger Asplöven en del att fundera över – ännu ingen poäng på bortaplan.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , , , , ,
12 kommentarer om “Asplöven föll efter ras i slutet av andra perioden
 1. Happis skriver:

  Varför så tyst? Börjar supporterskaran misströsta? Det är nu laget behöver stöd.

 2. knapsu skriver:

  Nä inte är vi tysta, vi har stått och skrikit oss hesa i FM Mattson Arena för att hjälpa fram laget! Tyvärr hjälpte inte det idag. Nya tag på lördag.

 3. Bad Mix skriver:

  Var finns ni som tidigare stöttat laget i detta forum? Varför denna tystnad? Det är dags att visa att man stöttar sitt lag även om det ser mörkt ut.

 4. Obehövlig multiarena skriver:

  Ja det är faktiskt egendomligt att det är så få kommentarer efter förlustmatchen. Det visar kanske att supportrarna till stor del består av medgångssupportrar som enbart gör sin röst hörd i framgångsvimlet. Det är väl i nederlagets stund som sanna supportrar skall backa upp sitt lag. Det här visar kanske också att något genuint hockeyintresse inte finns i Haparanda och att en multiarena är totalt obehövlig.

 5. Ice skriver:

  När Asplöven förlorar då kryper de skadeglada/avundsjuka som motarbetar hockeyn fram och njuter med sina hånfulla kommentarer. För en del verkar skadeglädjen vara den enda sanna glädjen. Verkligen tragiskt!

 6. Tystnad skriver:

  Ice, har svårt att förstå ditt inlägg. Att uppmana folket att stötta sitt lag kan inte vara fel. Det är nu laget behöver uppmuntran inte tysthet. Som sagt, väldigt tyst.

 7. Sann supporter skriver:

  Verkligen tragiskt att så få stöttar sitt lag, Haparandas stolthet. Nu knyter vi nävarna och vinner på lördag.

 8. Sann supporter skriver:

  Hur blir det på lördag? Lämnar supporterskaran ishallen i förtid om Asplöven ligger under.

 9. Ice skriver:

  Det är bara att läsa mellan raderna. Ta t.ex Sann supporter. När har publiken och supportrarna lämnat hallen för att Asplöven ligger under? Svaret är aldrig. Personen själv har säkert gjort det. Men egentligen är han ingen supporter trots signaturen. De sanna supportrarna finns på facebook med sina riktiga namn. Där stöttar alla Asplöven till 100%. Är det att stötta Asplöven när de flesta frågar sig här på HB webben varför ingen stöttar Asplöven?

 10. Sann supporter skriver:

  Väldigt tyst denna gång. Tror det blir minst 30 inlägg om Asplöven vinner på lördag. Har ej påstått att någon lämnat hallen, det var en fråga.
  Fortfarande väldigt supportertyst.

 11. Ordning skriver:

  Och du Ice som är en sann supporter är väl döpt till Ice!??

 12. riktig skriver:

  Så nu skall supporter värderas av andra icke supportrar och ”riktiga” supportrar. Alla de som går på matcherna och betalar 150 kr köper några öl ,korvar samt lite lotter är inte riktig supporter.Vilka är ni att värdera vad som är supporter..Forca Asplöven