Ytterligare hemsk förlust för Asplöven

HAPARANDA: Ett AHC med oflyt föll med 2-4 (1-1, 1-1, 0-2) i en jämn match mot Oskarshamn i Hockeyallsvenskan under torsdagskvällen. Där domarens insats dominerade eftersnacket.

Den legendariske svenske träskulptören Axel Robert ”Döderhultarn” Petersson kommer från Högatorp utanför Oskarshamn. Återstår att se i fall hockeylaget är lika bra snidare.

Men Lassi gör comeback i hemmakassen efter vila och säljer sig dyrt. Med som extraspelare i Asplöven är för övrigt Filip Kotvan från Hank Acress fina J20-gäng.

FÖRSTA PERIODEN: Nyspolad is och kittlande förväntan.

Efter ett besök i offensiv zon, blir hemmalaget efter och gästerna kombinerar snyggt i sidled till 0-1 efter nitton ynka sekunder. Ingen drömöppning, men 58 effektiva kvar.

Det svänger om matchen. 3.31: fin framstöt av hemmalaget. Minsann: Mario Valery Trabucco får pucken av Marcus Fagerudd och vallar in 1-1 på en förvånad målman efter 3.37. 6.05: teknisk uppvisning av hemmaanfallaren Simon Olsson i egen zon.

Asplöven framme igen kring nio blankt – man har hämtat sig efter den inledande chocken. 4-4 i skott vid första power-break. Gästerna farligt framme efter felpass strax efter nedsläpp. Hemmalaget överkonstruktiva i egen zon, något som nästan straffar sig i minut tolv.

Inne i periodens sista fjärdedel i en match med schvung. Oskarshamn har några bra minuter. 17.20: Asplöven bränner halvt friläge. Oskarshamn flyttar upp laget och brassar på med två minuter kvar av perioden. 19.12: gurgel i mittzonen och en dubbeltvåa.

Fin slutminut av hemmalaget och 7-11 i skott under perioden. Ingen kan anklaga lagen för att fegspela – det är en rolig match att titta på. Asplövens fjärdelina sliter som galärslavar och visar laget vägen.

ANDRA PERIODEN: Öppet, spännande, tufft. Det är hockey!

Lagen är fulltaliga och partyhockeyn fortsätter. 2.12: AHC använder planens bredd och bygger upp till fint skottläge. 4.18: ny show av Simon Olsson och gästerna måste ta tvåa. Smått fantastiskt pp av Asplöven, där centern Johan Porsberger avslutar till 2-1 efter härligt snurr i offensiv zon efter 5.12. Passningpoäng till kedjekamraterna Emil Bejmo och Jonas Berglund.

Gästerna träffar ramen i minut sju. Oskarhamn vill tillbaka i handlingen mitt i perioden. Men 7-2 i skott vid andra power-break och en fortsatt laddad tillställning. 10.27: en ”indian” från gästerna skänker nästan Asplöven ett mål. Tokräddning av Lassi halvminuten senare.

11.43: nytt pp för Asplöven. Ytterligare en vild offensiv med ramträff kring tolv blankt, men inget mål denna gång. Ett lite för ivrigt hemmalag river ner en gubbe och får spela i box. Men Asplöven stressar bra och Oskarshamn kommer inte riktigt till några vassa lägen.

Gästerna sätter press i slutminuten och tyvärr får Lassi släppa in en studsande skitpuck till 2-2 efter 19.25. Föga rättvist i det läget. 9-6 i skott under period där Asplöven har stort plus, men där Oskarshamn har några mycket konstruktiva och farliga spelare som man matchar hårt.

TREDJE PERIODEN: Helt jämnt och omöjligt att tippa utgång.

0.51: Icing efter klantigheter i egen zon från AHC. Minuten senare ny femfyra för hemmalaget. I stort uselt pp av AHC, men ett bra sista byte. 4.58: kapning i mittzonen och överläge för Oskarshamn. Efter 5.35 lägger en back smart pucken på mål, som går in bakom en skymd Lassi till 2-3.

Fortsatt svängigt i minut åtta och nio. Plus för Asplöven som tvingar Oskarshamn ta tvåa efter 9.57. Hemmalaget börjar bra, men tappar tempo i den andra straffminuten. Palaver med sex minuter kvar: skadad spelare på isen samtidigt som pucken hamnar i Asplövens mål. Huvuddomaren lämnar arenan, förmodligen för att konferera med måldomaren.

Mål för Oskarshamn. 2-4 och inte Asplövens kväll, nu heller. 14.53: kompensationstvåa och pp för Asplöven. Segt och Asplöven missar öppet mål i slutet av utvisningstiden. Ut med Lassi.

Time-out och offensiv tekning efter 19.16. 19.47: tvåa för gästerna, men för sent. Asplöven kammar noll i ytterligare en jämn match. För närvarande ett lag helt utan flyt.

Efter matchen är domaren Pierre Schilken föremål för högljudd kritik från hemmalaget. Man anser att han skänker Oskarshamn målet till 2-4, då man uppfattar en avblåsningssignal samtidigt som pucken går i mål.

– Jag reagerar på signalen och slappnar av. Annars hade jag tagit pucken, suckar hemmalagets duktige målvakt Joel Lassinantti.

Lagkaptenen Martin Hellgren är dock självkritisk.

– Det är inte första gången vi dör när vi tappar ledning. Här måste vi bli bättre.

Kanske redan mot Malmö på lördag?

 

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå Taggar: , , , , ,
4 kommentarer om “Ytterligare hemsk förlust för Asplöven
 1. Leffe skriver:

  Tyvärr så spelar asplöven inte bra just nu man är helt enkelt för dåliga i dom viktiga situationerna och då straffas man på denna nivå hoppas inte raset kommer nu…..

 2. stinsen skriver:

  Man ligger nu på en realistisk nivå i tabellen och där omkring bör man hamna,det är ändå mycket bra när man ser på det i det stora hela.
  Tänk bara på vilket enormt intresse detta skapat på många olika sätt här och i omgivningen.

 3. Icing!! skriver:

  Fahlanders köpeslag Örebro ligger sist i SHL!!,vilket lag satsar han på i fortsättningen??

 4. en i publiken skriver:

  ja intresse o intresse 300- 400 i publiken det är verkligheten