Södertälje för svåra för Asplöven

SÖDERTÄLJE: SSK vann tisdagskvällens match mot AHC i Hockeyallsvenskan med 3-1 (1-1, 2-0, 0-0) efter ett ryck i andra perioden.

FÖRSTA PERIODEN: En månad före säsongstart slutar jag att sätta ketchup på mina pommes frites, för att citera anfallsesset Mario Lemieux i ämnet strikt diet.

Mycket puck för hemmalaget i första minuten. Redan efter 1.31 tar SSK ledningen med 1-0, på sitt första skott!

Gästerna vaknar sakta upp i minut tre och fyra. Och efter 5.57 kan Asplöven kvittera till 1-1 genom Jonas Berglund, frammatad av Johan Porsberger. Ett viktigt mål av anfallsduon från Luleå. Asplöven har repat mod efter den trista starten: 5-6 i skott efter elva minuter.

Södertälje växlar upp i mitten av perioden och har ett par långa anfall där man skjuter en hel del mot täte Puurula i bortakassen med fem minuter kvar av perioden. Efter 19.10 tvingas dock AHC ta sin första tvåa. Gästerna mördar den första straffminuten, men med en sekund kvar av perioden drar man på sig ytterligare en utvisning, för filmning av alla orsaker.

Annars en mycket bra bortaperiod för Asplöven, även om hemmalaget har pucken en hel del. 13-10 i skott för Södertälje, mycket i kraft av utvisningen.

ANDRA PERIODEN: Kritisk minut för gästerna, med tre mot fem i mer än en minut.

Asplöven håller tappert fortet och får in en fjärde gubbe. Moralisk boost: AHC rider ut stormen utan baklängesmål.

Södertälje öppnar mellanronden starkt, men bryter mot hockeylagen och straffas med två minuter efter 3.07. Gästerna kan dock inte kapitalisera och får bara iväg ett skott mot mål under strafftiden.

Hemmalaget är på g och tar ledningen med 2-1 efter 6.42, ganska logiskt i det läget. Dessutom tappar AHC ånyo en gubbe när matchuret står på 7.10, men man håller emot. Icke desto mindre, kan hemmalaget öka på till 3-1 efter 9.56 mot en knäande motståndare.

10.45: pp för Asplöven, inget jubel. Knappt några skott på mål. Men Norrbottningarna rycker upp sig något minuterna fjorton och femton och verkar riktigt pigga i slutminuterna. En dubbeltvåa efter 18.35 och spel fyra mot fyra.

17-9 i skott och uppförsbacke för Asplöven, men tjugo minuter är en evighet i hockey.

TREDJE PERIODEN: Inleds i spel fyra mot fyra.

Gästerna gör ett ärligt försök att komma in i matchen igen, med bra spel och tre skapliga skott under de fyra första minuterna. Så får Asplöven en fem mot fyra efter 6.41 och en möjlig biljett in i handlingen, men i stället för reducering blir gästerna också en gubbe kort efter 8.34.

Pp för SSK för ett slag, men också Asplöven försvarar sig bra. Nio minuter kvar att spela på. Åtta: i den mån PerUrban har någon plan, är det bäst att sätta den i verket snart.

Då får man inte ta några utvisningar. SSK i fem mot fyra efter 13.50, men inga målsirener. Fyra minuter att arbeta med för Asplöven. Som blir två – dags att plocka Puurula? Visst, efter 18.22, med time-out efter 18.46.

Det hjälper föga. Ett smart hemmalag kan skickligt spela av tiden i den tredje perioden.

– Vi är bra med i första och tredje, men Södertälje väldigt starka i andra. Plus till Joni Puurula i kassen samt anfallarna Lucas Sandström och Jonas Berglund, säger Asplövens tränare Per Kenttä.

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , , , ,
9 kommentarer om “Södertälje för svåra för Asplöven
 1. Matias skriver:

  Kom igen nu löven…heja heja heja

 2. Mad Max skriver:

  Visa ”Kringelgubbarna” hur en slipsten ska dras. Go for viktory!

 3. Mad Max skriver:

  Utvisningarna verkar slå an takten i denna match. Man vinner inga matcher från det båset….

 4. Matias skriver:

  Bättre lycka till nästa match,nästa hemma match så kommer jag o polarna heja er fram till en stor seger;)

 5. Anders Bäckström skriver:

  Det saknades inte chanser, men AHC möter ett bättre lag. Helt ok insats. Per Kenttä växer i mina ögon. Saklig matchanalys, inga dumma kommentarer om domarinsats eller dyligt. Samma med Johan Strömvall. Nu ser vi framemot fredag:)

 6. .bp skriver:

  3-1 mot allsvenskans bästa lag (tycker jag) är inte så dåligt. S-tälje har ju spelat bäst av alla lagen som varit upp till Arena Polarica. Nya tag mot Mora i Coop Arena på fredag. Får hoppas bara Almtuna förlorar igen imorgon, så är vi nästan klara för allsvenskt spel nästa säsong. Tack än en gång för rapporteringen Lasse.

 7. Slin skriver:

  Aj!! tråkigt när Asplöven förlorade men vissa i nästa match mot Mora att vi ej är ett lag som ofta förlorar matcher Nej kämpa kämpa och vinn matchen det vore underbart härligt!!

 8. Ice skriver:

  Asplöven gjorde en bra match med tanke på att motståndet var en av elitseriekandidaterna. Med lite bättre flyt hade det kunna bli poäng. Alla vägar bär till Coop Arena på fredag!

 9. tomi moja skriver:

  Var på plats och hejade Asplöven. De spelade riktigt bra. 3-1 låter värre än det såg ut.