Asplöven i stormatch mot Djurgården

LULEÅ: Coop Arena i residensstaden är spelplats för kvällens fajt mellan AHC och DIF i Hockeyallsvenskan.

I försnacket innan säsongen hade väl ingen expert drömt om att Asplöven skulle skugga Djurgården i tabellen efter 38 omgångar. De två tidigare inbördes mötena har dessutom varit oavgjorda efter full tid och lagen har plockat var sin extrapinne.

Och Asplöven har gått som X2000 efter nyår.

– Men vi måste upp några snäpp jämfört med matchen mot Troja senast, manar tränaren Per Kenttä.

Då var coach Kenttä missnöjd med sitt lag trots en odiskutabel 5-1-seger. Han ser fram emot kvällens match.

– Det är en riktig utmaning för oss, med förhoppningsvis mycket folk på läktaren. Norrbotten behöver ett lag i Hockeyallsvenskan och vi behöver det stöd vi kan få i länet.

Asplöven har förlorat sina två tidigare Luleå-matcher under säsongen, mot Oskarshamn och Björklöven. I skrivande stund oklart precis hur ”hemmalaget” formerar sina styrkor. Men en tät Joel Lassinantti får naturligtvis förtroende mellan stolparna.

HBwebben tror på tredje gången gillt, med 3-3 efter full tid och avgörande i strafftävling. Ert lokala nyhetsmedium spanar från sin position under halltaket från klockan 19.00!

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , , ,
13 kommentarer om “Asplöven i stormatch mot Djurgården
 1. Hallå skriver:

  Är det gratis entre ??

 2. Kalle skriver:

  Nej 100 i entré

 3. Oklok skriver:

  Vitsen med att lägga matchen i luleå var 1kr effekten, sponsorer betalar 1 kr per åskådare x antal sponsorer… men om nu man betalar matchen själv, varför då lägga matchen i luleå? Lägg matchen i Kiruna…. eller Piteå eller Boden, eller Kalix! Idioti.

 4. Hallå skriver:

  Då får de va:(

 5. P-O skriver:

  I stället för negativa och spydiga kommentarer, stötta laget i stället och gläds med framgångar och utmaningar. Om 100:- är för mycket eller avståndet till Luleå för långt, stanna hemma och kom igen när Asplöven spelar i Arena Polarica. Matchen kan man för övrigt titta på nätet för 89:- .

 6. Rackarunge skriver:

  Gratisätarna är storgnällare så snart plånboken ska fram. Lyckliga är de när bara när någon annan betalar. Har sett det många gånger och trots att de sparar så många kronor så måste det vara ett fattigt liv.

 7. Jens skriver:

  Ja, där ser man attityden hos alltför många happisbor. Hur ska man kunna bedriva kvalitetsverksamhet på en ort när absolut inget får kosta något överhuvudtaget? Köp cigg, snus och lite folkisar för en hundring istället vetja.

 8. Heja Asplöven skriver:

  Välkommen till Luleå. Det är verkligen roligt att det har gått så bra för Asplöven. Hoppas att det kommer mycket publik och se på matchen. ENTRE 100:- ibland så får man mycket för pengarna som ikväll kom och se matchen.

 9. alfa skriver:

  Folk som gnäller över en hundring i inträde är tragiska människor. Stick era snåla människor…

 10. Fasen skriver:

  varför inte match i kalix ishall, ahde varit närmare…. lika mycket logik som lule

 11. Swenka skriver:

  Kalix är en byhåla! Tror dom lägger det i lule för att det 1. ska rymmas lite publik 2. Det bor mkt mer folk i lule. 3. Asplöven har bra sammarbete med lule. 4.flera lule produkter spelar med asplöven. 5.så man ska slippa alla snålisar som gnäller över en hundring. Åk och se en kalix match istället så kommer ni säkertt in billigare

 12. Nils-christer skriver:

  @swenka: 6. Profilera varumärket asplöven utanför Haparanda gör man bäst i Luleå

 13. Dragos skriver:

  3961 betalande i publiken enligt speakern, inte alls illa! Tack för det hockeyfans i Happis, Luleå och Norrbotten. Då är det bara resten kvar, dvs vinn sista perioden! Heja/hakka päälle!