AHC föll åter i jämn match

Släkten är värst. Alexander Deilert noterade två passningspoäng mot sina forna lagkamrater i AHC. Foto: Lasse Stenman

MORA: MIK vinner tajt match med 2-0 (1-0, 0-0, 1-0) mot ett Asplöven med kraftigt motlut i Hockeyallsvenskan under den tidiga lördagskvällen.

Match mot Mora i tre akter. Ridån upp för

FÖRSTA PERIODEN: Ridån går upp!

Läge redan i första anfallet för AHC. Aktivt första minut från gästerna. 1.16: Asplöven drar på sig kvällens första tvåa. Men Mora förmår inte skapa särskilt mycket under strafftiden, i ett aktivt bortaförsvar.

Jättechans för Asplöven omkring fyra blankt. Livstecken från Mora i minuterna fem och sex. Men gästerna har öppnat friskt, med mycket puck under de sju första minuterna. Ny, fet chans för AHC vid åtta blankt. 8.26: femfyra för Asplöven. Uselt pp, inte en enda puck på mål.

11.45: ny tvåa för gästerna, med 4-3 i skott vid första power-break. Utvisningar är av ondo: Mora öppnar målkranen med 1-0 efter 12.22. Asplöven lite mattare minuterna efter målet. Gurgel och dubbeltvåa efter 13.55. Fyra mot fyra, händelselös sekvens.

Spel utan struktur med tre kvar av första. Fin parad av Quemener i bortakassen med två minuter kvar av perioden. Gratischans för Mora i slutminuten, men den tänkta skytten missar pucken. Dito ett tiotal sekunder senare, men gästernas keeper klarar.

7-6 i skott under en period där tempot och kvaliteten sjunker eftersom.

ANDRA PERIODEN: Ett AHC utan något att förlora bör kunna spela avslappnat.

AHC börjar med pucken och anfaller i första bytet. Tyvärr får gästerna en försvarare skadad redan i förtas minuten och får klara sig med fem backar.

Många felpassningar inledningsvis, från bägge håll. Ett par skott från hemmalaget i minut fyra. Asplöven får slå ifrån sig i detta skede – inte skott på mål under periodens fem första minuter. 5.20: Mora missar öppet läge.

6.47: chans i pp för AHC. Gästerna håller i pucken bra, men pucktempot är lite för lågt. Bättre i den andra straffminuten, men Asplöven blir blåsta på en utvisning strax innan Mora blir fulltaliga.

Usel hockey mitt i matchen, med få kreativa intentioner. 6-3 i skott vid andra power-break efter 10.46. Ny utvisning för Mora efter 11.55. Risig första minut, där Asplöven släpper till kontring. Jätteläge vid hemmamålvaktens högra stolpe mot slutet av strafftiden.

Svängig match just nu, med litet plus för hemmalaget. 16.19: lagstraff för AHC, för många gubbar på isen. Mora belägrar och brassar på, men med lite tur och Quemener kan gästerna hålla tätt.

Mycket Mora efter överläget och 13-6 i skott speglar detta.

TREDJE PERIODEN: Ett skott är allt som krävs för Asplöven.

Hemmalaget drar iväg periodens första puck på mål. 0.44: öppen is och Mora vänder snabbt, men Quemener lever. Mora öppnar starkast under de två första minuterna.

Asplöven vill in i handlingen igen. Fet chans för AHC omkring tre blankt, men pucken studsar. Gästerna farligt framme i minut fyra. Asplöven heta just nu och håller på att samla ihop till kvittering. Hemmalaget lugnar läget med några hemåtpassningar i minut sex.

6.36: tvåa för Mora, pp för Asplöven. Risig rörlighet inledningsvis. Så även i den andra, tandlöst värre. Bättre takter måste till om det ska bli poäng i afton. Minuterna springer i väg, tio kvar.

AHC jagar, men inte många passningar når sin adress. 4-4 i skott vid sista power-break efter 13.04. Mora håller dock huvudet kallt och verkar ha kontroll över utvecklingen med sex minuter kvar. 14.17: nytt femfyra för gästerna efter palaver. Åter ett segt AHC som värderar situationerna illa. Men får fem mot tre efter 15.57. Time-out för AHC i samband med detta.

Mora får in sin fjärdegubbe. Och dödar utvisningen hur enkelt som helst. 18.32: ut med Quemener. In med 2-0 femton sekunder senare.

Ridå.

– I spelet fem mot fem var det helt jämnt. De som avgjorde var deras spel i numerärt över- och underläge, summerar tränaren Per Kenttä.

Kvalspel hägrar. Men Kenttä låter sig inte nedslås.

– Tycker ändå att vi spelat rätt bra under den senaste månaden. Nog hittar vi vägar att ta oss ur detta, avslutar han.

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , ,
5 kommentarer om “AHC föll åter i jämn match
 1. Arbetare skriver:

  ”Perra-effekten” var ”elixir” för Leksand. Finns det motsvarande häxbrygd för Asplöv?

 2. Arbetare skriver:

  Kanske skall det heta ”Asplöven”

 3. tornedaling skriver:

  och de här med stjärnmatchen på t-älvens is….hoppas de inte beslastar asplövens budget…är ju som ett skolexpempel på ett förlust arragemang..!!!!

 4. Nasuabo skriver:

  Arbetare, nu kör vi! Fyra års nättrolleri har nog inte varit förgäves; ”Upp till kamp inför kvalet” heter det väl? och Tornedaling, såvitt jag vet har spektaklet på Torneälven inget med Asplöven att göra, åtminstone hoppas jag det. Det där är nog ren geschäft i sann Toranda-anda? Vi fokuserar på snyggt avslut av serien och ett kval där pohjan pojaat (Asplöven) visar sin bästa sida!

 5. Arbetare skriver:

  Nasuabo! ”Upp till kamp inför kvalet”. Det var passande ”citat”. Du är rolig med dina kopplingar till poesin. Jag är rädd att det inte finns tillräckligt med matcher kvar att klara Allsvenskan utan kval. Hoppas att jag har fel, men är glad för din optimism.