Asplöven kan få gratisplats i allsvenskan

HAPARANDA/BORÅS: Skulle tvåan i hockeyns allsvenska kvaltabell Borås förlora sin elitlicens på grund av dålig ekonomi, kan trean AHC komma att flyttas upp i seriesystemet.

Borås arbetar dock intensivt på att få en lösning till stånd. Föreningen måste skaka fram 1,2 miljoner kronor före den 30 april för att kunna behålla sin elitlicens.

– Vi hade ett möte med intressenter kring laget i tisdags och tonen var försiktigt positiv, berättar klubbens ordförande Lars Häggblad.

Häggblad är optimistisk.

– Skulle vi inte tro på att det fanns någon framtid för allsvensk hockey i Borås skulle vi inte jobba med det här.

Från Asplövens sida är man kritiska till förfarandet kring affären. Det finns farhågor om att hockeylag i norra Sverige gärna blir överkörda eller förfördelade i kampen med föreningarna i söder.

Lars Häggblad motsäger inte misstankarna.

– Jag tror att lagen i södra Sverige vill att vi ska klara upp situationen för att man ska slippa de långa resorna. Men för oss finns nu tre alternativ – fortsatt spel i allsvenskan, degradering till division ett eller konkurs.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , , , ,
16 kommentarer om “Asplöven kan få gratisplats i allsvenskan
 1. Pessimisten skriver:

  Och hur ska Asplövens ekonomi räcka till att spela i allsvenskan?

 2. Ljus framtid skriver:

  Gratisplats, man tackar och bockar. Inga problem med ekonomin. Gratis resor och måltider. Spelarna måste man kanske betala ur egen ficka.

 3. Trippel J skriver:

  Komma in bakvägen, spännande, men var är alla pengarna som behövs. Får hoppas om det blir så och en bra lösning finns! Lycka till!

 4. Pessimisten skriver:

  Ljus framtid: Du får gärna förklara för mig hur dom ska få gratis resor och måltider….

 5. Klubbkassör skriver:

  Med 52 omgångar och 8-10 matcher i månaden från sept till mars och närmaste lag i Uppsala så kan man undra hur det skall bli ekonomiskt möjligt att genomföra en säsong i Allsvenskan.

 6. fundersam skriver:

  Pessimisten (och Klubbkassör) skulle jag inte vilja kalla pessimist utan snarare realist. Man har under flera år haft problem med att få ekonomin att gå ihop i div 1/alletta/kvalserie och då vet vi att fram till jul har man endast dagsresor i Norr- och Västerbotten. Spelarbudgeten lär också skjuta i höjden. TV-rättigheter kanske ger 2-3 miljoner, vilket inte troligtvis täcker ökade kostnader. Är det realistiskt med deltagande i Allsvenskan? Eller kanske Fahlander skickar ett antal fina miljoner?

 7. p.r.s skriver:

  Bara fjäska med herr statsministern, han sprider pengar hit o dit, även till Asplöven hockey. Tack.

 8. p.r.s skriver:

  Pengar. Fråga den person som tog 100.000 kr från kassan, den personen kan sponsra. Tack.

 9. Hockeyälskare skriver:

  Det vore helt fantastiskt om vi kunde se allsvenska matcher i Haparanda. Stöttar Asplöven till 110% om dom får chansen. Jag respekterar högt alla dom som vill något och lägger ner massor av sin fritid på det dom älskar och tror på. Ni som ”tror er veta allt” är nog varken medlemmar i Asplöven och går heller inte på matcherna. Förstår inte varför ni gnäller och ifrågasätter över något som ni inte har att göra med överhuvudtaget. Era inlägg tillför dessutom ingenting.

 10. Fogden skriver:

  Nog måste man väl först sopa igen skulderna på div. 1 nivå innan man börjar fantisera om spel i allsvenskan. Vad säger alla leverantörer som har fordringar hos klubben?

 11. från holmen skriver:

  hoppas det går bra…hoppas dom har lösning på dom ekonomiska problemen också..ja ja jag får väl köpa fler lotter om ej annat…

 12. Monica skriver:

  Heja Aspöven!
  Spännande om det går vägen,då ska även jag börja kolla matcherna ”live”:) kanske oxå säga som mitt barnbarn…”Vi älskar Löven”

 13. Boris skriver:

  Hoppas det bildas en ungdomsförening i Haparanda så barnen slipper bli de största sponsorerna till Asplövens sandlåda.

 14. Happisbo skriver:

  Hoppas Asplöven får spela i allsvenskan! Det vore intressant. Jag kan ej förstå de som är emot att laget ska spela i allsvenskan, då är det tokigt om laget skulle förlora varje match i allettan. Då skulle ju ingen publik komma alls, då först vore ekonomin dålig.

 15. Ekonomisk härdsmälta skriver:

  Ingen är emot att Asplöven skulle få spela i Allsvenskan. Problemet är att det är hur man än räknar ekonomiskt omöjligt. Det måste även den mest inbitne supporter inse. Vi bor hockeymässigt i totalt fel del av landet. Närmaste bortamatch är i Uppsala, 100 mil från Hpda.Tyvärr säger jag som sett de flesta hemmamatcherna. Man kan inte offra en hel förenings existens genom att avlöna heltidsanställda spelare där knappast någon kommer från den egna orten. Det är bara att inse fakta. Synd men sant

 16. Realistisk ekonom skriver:

  Om Asplöven får chansen i allsvenskan är jag säker på att dom klarar ekonomin. Den ekonomiska uppsidan blir avsevärd. TV-rättigheter ger ett antal miljoner som i stort sett täcker resor och spelarlöner, sponsorsidan ökar radikalt med den större mediala uppmärksamheten, puplikintäkterna ökar markant, sidoförsäljningen som evenemang, servering och övrigt ökar mångfalt. Spelarbudgeten då? Ökar men inte myckt högre än dagens av flera skäl. Resorna då? Kostar ca 3 miljoner.