Asplöven vann thriller efter straffar

Asplövens målvakt Jesper Eriksson tog tre straffar mot Vännäs i hockeyettan under onsdagen. Foto: Lasse Stenman

VÄNNÄS: Asplöven fick oväntade problem med Vännäs, men kunde avgöra i strafftävling till 2-3 (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 0-1) i hockeyns norretta under onsdagskvällen.

Efter sex raka segrar, tronar Asplöven överst i norrettans tabell. Koncentration och rakt på Vännäs i den

FÖRSTA PERIODEN: Förhoppningsvis ingen kris på bortais.

Beskedliga första två minuter. Bättre fart på gästerna i minuterna tre och fyra. Men Vännäs hänger med bra och försvarar framgångsrikt den egna härden under den första halvan av perioden.

11.04: pressat hemmalag tar matchens första tvåa. Droppen urholkar stenen – mot slutet av strafftiden kan backen Eetu Heikkinen smälla in 0-1 efter 12.24, frammatad av anfallsparet Henri Snäll och Niko Saarenpää.

13.25: AHC drabbas av domarvrede och noterar två back. Ny bortatvåa efter 14.57 och Vännäs brassar på i fem mot tre, men Asplövens tre gubbar försvarar heder och Eriksson i kassen på ett föredömligt sätt. När man får in sin fjärdegubbe kan man ganska lätt avstyra resten av utvisningstiden.

5-12 i skott, trots hemmalagets numerära överlägen. Men någon promenadseger verkar gästerna inte kunna räkna med.

ANDRA PERIODEN: Ny giv i hockeyleken!

Fortsatt liknande matchbild, med stort puckinnehav för Asplöven. Men det gäller att omsätta spelövertaget också – Vännäs är inte helt ofarliga i sitt kontringsspel. Just a shot away, som transatlanten kanske skulle sagt om kvitteringsmöjligheten.

7.10: Vännäs en gubbe kort, men det vill sig inte för AHC i den första straffminuten. Ej heller i den andra – eloge till hemmalaget för kampviljan.

Hemmalaget håller tätt även fortsättningsvis och halva matchen är avverkad. Kanske upplever Asplöven en liten baksmälla efter sägen mot Sundsvall senast, i en i alla avseenden snål match. Hemmalaget har med fem minuter kvar av mellanakten spelat en perfekt match.

16.04: femfyra för AHC och en bra chans i en tid där motståndarna nog är ganska trötta. Men gästerna trampar ånyo vatten och hemmalaget kan gå in i vila bara en puck efter serieledaren.

5-13 i skott och ett lite frustrerat Asplöven.

TREDJE PERIODEN: Ska hemmalaget kvittera, måste man lyfta upp spelet. Det borde ge AHC lite större ytor.

Gästerna verkar ha svårt att ta sig ur dödläget, trots att man äger mycket av spelet. Hockey är inte alltid den mest logiska av konster och tiden talar på ett plan för Vännäs. Och matchtiden rinner i väg ganska snabbt – status quo inne i minut åtta.

Trägen vinner. Gästerna tillverkar 0-2 efter 8.10, där Olli Julkunen stöter pucken i nät. Med förspel av herrar Heikkinen och Rajala. Men Asplöven drar på sig en onödig tvåa efter 9.02. Gästerna spelar av de två straffminuterna ganska enkelt.

Tempot har gått ned och Asplöven vill mest få tiden att gå med sex minuter kvar på matchuret. Farligt att bli passiv: ett envist Vännäs reducerar till 1-2 efter 15.40. Och gör sitt för att utveckla kvällen till en oväntad thriller. Hemmalaget får bensin av fullträffen och kvitterar till 2-2 efter 17.18!

I hockey får man aldrig säga aldrig. Matchen inne i slutminut. 13-12 i skott under en period där hemmalaget kommer upp stort under den andra halvan. Heroiska Vännäs tar kampen till

SUDDEN: Fyra mot fyra i maximalt fem minuter.

Spelet böljar som brukligt under den första minuten. Låsta positioner och matchen strax inne i den sista förlängningsminuten. Men 0-4 i skott under sudden och matchen till

GWS/STRAFFAR: AHC-, V-, AHC-, V-, AHC+ (Johan Ceder), V-

Bonuspoängen till Asplöven!

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
5 kommentarer om “Asplöven vann thriller efter straffar
 1. Nasuabo skriver:

  2-2? Nämen…mitääperkkele… Vi har ju tjatat om detta förut! Fokus i 60 minuter och 5 man på isen osv. Suck, ta er samman!

 2. Nasuabo skriver:

  En bortslarvad poäng redan, låt det inte bli två! Gör mål, duscha, åk hem, och ladda om!

 3. Nasuabo skriver:

  Hrrmppf! Det bästa uttryck jag kommer på. Oddset för en Vännäspoäng var ungefär lika stort som att Luxemburg skulle slå Sverige i fotboll i VM-kval på Friends Arena. Ni har en del att snacka om i bussen på väg hem, spelet ikväll duger ej!

 4. Abc skriver:

  Klarar man inte Vännäs
  Då blir det ingen allsvenska
  Skärpning
  Ingen match är vunnen innan man går ut på isen
  Ta lärdom av detta och satsa 100 i varje match
  Då kan det gå hela vägen

 5. Ingen rök utan eld skriver:

  Imponerande! !