Asplöven lånar spelare från J18-elitlaget

HAPARANDA: Ett skadedrabbat AHC tar emot Boden i hockeyns norretta under kvällen – en match där några lovande unga unga killar får känna på den tuffa seniormiljön.

Erik Furmark, Michal Farkas och Jere Mäkitalo bildar frisk fjärdekedja i kvällens fajt. Detta i ett Asplöven som förlorat tre av de fyra senaste matcherna.

– Grabbarna har gjort sig förtjänta av en chans efter bra spel under en lång tid, säger Asplövens tränare Per Kenttä.

Senast man mötte Boden hemma förlorade man med 0-3 efter fantomspel av målmannen Linus Styrman, så en hemmarevansch finns att utkräva i afton.

– Jag hoppas att spelarna har knutit sina nävar i fickan och visar att de kan bättre än vi visat under den senaste tiden, säger coach Kenttä.

Som mönstrar ett så ordinarie lag som omständigheterna tillåter. Med de två första linorna intakta och i en tredje där Ville Ahola går in i stället för skadade Martin Hellgren.

Känn draget på HBwebben från klockan 19.00! Tips: 5-1.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
3 kommentarer om “Asplöven lånar spelare från J18-elitlaget
 1. Mad Max skriver:

  Härligt att dom yngre också får vara med i hetluften. Visa dom nu!!

 2. Happis bo skriver:

  Härligt och se Asplöven spela i kuben. Ni har så härlig musik och trevlig med puckkastar-tävling. Det är ganska kallt i hallen men det är ju bara o klä sig i varma kläder. Mycket trevligare än att sitta hemma och glo på tv.
  Angående veckans händelse med att byta namn i hockeylaget: Hoppas det blir mera sponsorer och publik. De flesta lag har bytt namn, ex Kalix Hockey som hette Triangeln. Asplöven som hette HSKT, nu med det nya namnet som blir HT Hockey. Det är ju nästan samma som HT Bandy.
  Det känns helt rätt.

 3. nep skriver:

  asplöven visst är det ett vackert namn men styrelsen måste ju öka inkomsterna till hockeyn och därför skall det testas om det blir bättre med att bytta namn,ni som är e mot att bytta namn er vill vi inte klaga på men försök ändå och hjälpa till vi som bor på en plats som är så nära finland vi ska hjälpa varandra.och det tycker jag är rättt tänkt, det är ju många duktiga finska spelare som spelar i elitserien ex luleå.HT Bandy skulle alldrig spela i elitserien om vi inte fått hjälp från finland.