Ödesminuter förstörde kvällen för Asplöven

AHC föll på mållinjen igen. Foto: Lasse Stenman

ÖRNSKÖLDSVIK: Hemmalaget Ö-vik fick inte alldeles rättvist med sig alla poäng efter 2-1 (2-1, 0-0, 0-0) i en dramatisk drabbning mot AHC under den tidiga lördagskvällen.

Rakt på

FÖRSTA PERIODEN: Slaget kan börja.

AHC följer sin matchplan inledningsvis, med lugna första tre minuter. Planen är alltså att öppna försiktigt och spela noggrant för att sakta växa in i handlingen.

Två tajta lag tar ut varandra under första fem. 6.54: gästerna tar en roughingtvåa. Asplöven håller ifrån sig bra, men hemmalaget får grepp mot slutet av strafftiden och smäller in 1-0 efter 8.54, precis som AHC blir fulltaliga.

Asplövens agerande i numerära underlägen har lämnat en hel del i övrigt att önska under säsongsupptakten. Ö-vik får bränsle av ledningsmålet och 2-0 ramlar in efter 11.14.

Motvinden verkar hård för ett bortalag som just nu saknar självförtroende. AHC försöker under minuterna som följer, men verkar sakna den rätta aggressiviteten.

Inne i periodens sista, känsliga fjärdedel behöver gästerna desperat en fullträff. Men Ö-vik spelar smart och kan vänta ut AHC med fyra minuter kvar av första.

Bra tecken med två minuter till paussignal. Och med tjugo sekunder till godo kommer en mycket viktig reduceringspuck. Anfallaren Lubomir Fetkovic hänger 2-1 frammatad av bamsige backen Oskar Klockerud.

11-8 i skott under en spelmässigt jämn period.

ANDRA PERIODEN: Kan Asplöven segla i den lilla uppvind som blåste i slutet av första?

Fortsatt försiktigt under de första minuterna. Matchen inne i en långsam fas fyra minuter in i mellanakten.

De två lagen läser varandra bra och håller sig på banan. Mitt i perioden och matchen står tillställningen verkligen och väger.

Håller på att utvecklas till ett ställningskrig och thriller med åtta kvar av andra. Vänner av gränslag kan glädja sig åt en betydligt robustare defensiv med fem minuter kvar av perioden.

15.58: ett tålmodigt Asplöven får chans i femfyra för första gången under matchen. Här finns intentioner, men så kallade special teams verkar inte vara lagets bästa gren för tillfället.

Och efter 18.42, har gästerna den dåliga smaken att dra på sig en farlig tvåa. Som minuten senare blir spel fyra mot fyra efter hemmafoul.

Matchen går in i vila med en liten tempohöjning, där 10-15 i skott indikerar på varma kläder hos Asplöven.

TREDJE PERIODEN: Fyra mot fyra inledningsvis.

Gästerna får sedan en minut i femfyra, men Ö-vik håller ifrån sig. Igen.

Ineffektivitet har varit Asplövens största problem under de senaste veckorna. En skottprocent på mindre än fem är långt ifrån godkänt i ett lag med många goda offensiva spelare. Men bra anfallsspel bygger på fungerande kollektivt agerande och i det avseendet har AHC haltat så långt i serien.

Men femton effektiva att bygga på är eoner i hockeytid. Tid för hjältar med tolv kvar.

Kamp om varje millimeter mitt i perioden. Olyckligt nog, två back för Asplöven efter 11.43. Bra bortabox, men tiden rinner iväg.

Nu inne i den sista, kritiska fjärdedelen av perioden. Gästerna kommer inte riktigt in på kasse och tar time-out för rådslag efter 18.44. Ut med målmannen efter 19.02, varvid Ö-vik nyttjar sin t o.

En tapper spurt räcker inte och Asplöven inkasserar sin andra raka och bittra förlust. 9-15 i skott under slutronden.

Ett mål på 38 skott är för dåligt hos gästerna. Men bättre disciplin och försvarsspel än senast.

– Vi gör en väldigt bra match i två perioder, men får inte dit pucken. Vi behöver poäng, så det är surt just nu, konstaterar tränaren Aleksandr Semjonov.

Han mässar om vikten av att spela enkelt.

– Vi gjorde mål när Klockerud la pucken på kasse och Fetkovic jobbade på returen. Det är så vi måste spela, avslutar Semjonov.

Just nämnde Fetkovic får mycket beröm av arbetsgivaren. Nu väntar en vecka med lite lättare träning för laget, med dubbla hemmamatcher nästa helg.

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
8 kommentarer om “Ödesminuter förstörde kvällen för Asplöven
 1. politisk strandsatt skriver:

  pekka moderat demokrati

 2. politisk strandsatt skriver:

  där försvann mitt inlägg igen…är ni hackade av trump?

 3. politisk strandsatt skriver:

  expressen info

 4. Peter skriver:

  Lägg ner skiten! Främlingslegionen och köpeslaget. Skämmes ta mig fan!

 5. Realist skriver:

  Släng ut målvakten, så osäker som han var mot kalix håller inte ens i ettan, det blir torsk mot bottenlag.

 6. ABC skriver:

  TUR att BC inte blir av
  Satsa på HSKT

 7. kjell g skriver:

  Det blir inga mål sarghörnen.Håll en gubbe skottsektorn då kommer målen.

 8. happi skriver:

  hb borde snarare byta namn till asplövennytt verkar ha inget annat skriva om Haparanda/tornedalen under hockey sesongen. nä lägg ner vuxendagitset ahc.